به گزارش کارآفرین نیوز، محمدرضا پور ابراهیمی اظهار داشت: حذف قیمتگذاری دستوری به معنای رها کردن بازار نیست؛ ما میتوانیم به کمک روشها و ابزارهای موجود، بازار را کنترل کنیم.
به گفته پورابراهیمی، با حذف قیمتگذاری دستوری، عوامل تولید همچنان در قیمت گذاری تولیدات حضور دارند و در واقع در این فرآیند قیمت های واقعی دچار تغییر نمی شوند؛ در واقع حذف قیمتگذاری دستوری به معنی دو قیمتی نبودن قیمت ها است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه گفت: روح بازار سرمایه دخالت نکردن دولت و حذف دخالت دستوری در اقتصاد است؛ بنابراین لازم است نگاه دولت سیزدهم در این خصوص علمی و تخصصی بوده و از تجارب گذشته نیز در این راستا بهرهمند شود.
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، مصوبات ۱۰ گانه دولت در جهت حمایت از بازار سرمایه را مثبت عنوان کرد و گفت: این مصوبات مُهر تاییدی بر حمایت واقعی و عملی دولت سیزدهم از بازار سرمایه است. هرچند که این تمام ماجرا نیست و به نظر من لازم است احکام جدیدی به موارد موجود اضافه شود؛ این موارد شامل مطالباتی چون اجتناب از قیمتگذاری دستوری در کل بازارسرمایه است.
پورابراهیمی در ادامه در خصوص به کارگیری ابزارهای مشتقه در بورس گفت: ابزارهای مشتقه در دنیا کاربردهای بسیاری دارند و به کمک اقتصادها آمده اند، البته این حوزه هنوز در اقتصاد ایران به اندازه کافی توسعه پیدا نکرده است؛ از این رو از بورس کالا به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه انتظار داریم با سرعت در مسیر توسعه بازار مشتقه کالایی از جمله انجام مقدمات بازگشت معاملات طلا به این بازار حرکت کند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در انتها گفت: پیشنهاد دیگر ما به دولت و وزارت صمت این است که کلیه محصولات صنعتی و معدنی ظرف بازه زمانی مشخص، فرآیند پذیرش را در بورس کالا انجام دهند و ابزارهایی نظیر گواهی سپرده و آتی بر روی آنها تعریف شوند، زیرا توسعه اقتصاد از این بسترهای بازار سرمایه به راحتی قابل انجام است.
نظر شما