به گزارش کارآفرین نیوز، داود منظور بیان کرد: امروز مالیات فقط به عنوان منبع درآمد دولت محسوب نمیشود، بلکه دولتها برای ارائه هرگونه خدماتی اعم از امنیتی، اجتماعی، آموزشی و رفاهی و ... نیازمند درآمدهای پایداری هستند.
نقش تنظیم گری مالیات در اقتصاد
وی ادامه داد: مالیات نقش تنظیم گری در اقتصاد ایفا میکند و میتوان به وسیله آن رفتار فعالان اقتصادی را جهت دهی کرد، حتی در برخی مناطق معافیتهای مالیاتی میتواند سبب توسعه و رشد شود یا مالیات میتواند به نوعی فعالیتهای مخرب اقتصاد را کاهش دهد.
ابزار مهم بازتوزیع درآمد
منظور تصریح کرد: مالیات؛ ابزار مهم اصلاح توزیع درآمد و برقراری عدالت اجتماعی محسوب میشود، با کمک مالیاتهای تصاعدی میتوانیم از کسانی که تمول و برخورداری بیشتری دارند مالیات ستانی کنیم و منابع مالی حاصله را برای پرداخت یارانهها و رسیدگی به امور معیشت افراد کم برخوردار جامعه صرف کنیم.
تحول قابل ملاحظه در بودجه نویسی دولت
وی بیان کرد: رشد بودجه عمومی در این لایحه بر خلاف سالهای قبل محدودتر شده و صرفاً تنظیم کنندگان لایحه و دولت تنها رشد هفت درصد را در لایحه بودجه لحاظ کرده اند، پیام مهم این اتفاق این است که قرار شده دولت را با صرفه جویی مقتصدانه و کارآمدتر اداره کنیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه امکان رجوع به درآمدهای ناپایدارتر با رشد بودجه بیشتر میشود، گفت: در پی این رجوع و برای جبران کسری بودجه دولت، ممکن است متوسل شویم به ابزارهای تورمی تامین مالی دولت ازجمله استقراض از بانک مرکزی، برداشت از منابع بانک مرکزی و افزایش پایه پولی یا اینکه برای دولت ایجاد بدهی کنیم و این بدهی البته به دورههای بعدی هم منتقل خواهد شد، بنابراین از این جهت تحول قابل ملاحظه در بودجه نویسی صورت گرفته است.
داود منظور ترکیب درآمدهای دولت را منطقیتر شده عنوان کرد و افزود: در این دوره دولت، برای اینکه به صورت سالم تری تامین شود، سهم مالیات نسبت به باقی منابع رشد بهتری ایجاد کرده، در مجموع درآمدهای مالیاتی دولت از ۳۲۵ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۵۲۶ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ افزایش خواهد داشت که البته بخش کوچکی از این را درآمدهای حاصله از مالیات بر واردات کالای گمرکی تشکیل میدهد که این رقم از ۵۴ هزار میلیارد تومان سال ۱۴۰۰ با افزایش به ۷۷ هزار میلیارد تومان در ۱۴۰۱ پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: درآمدهایی که شامل مالیاتهای مستقیم و غیرمستقیم میشود در لایحه بودجه دولت از ۲۷۰ هزار میلیارد تومان به ۴۴۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. منظور گفت: توزیع مالیات جدید ۴۴۹ هزار میلیارد تومانی، متوازن و همراه با رشد ۶۰ درصد خواهد بود.
شناسایی ۱۲ هزار واحد خالی
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: اطلاعات ۱۲ هزار واحد خالی توسط وزارت راه و شهرسازی به سازمان امور مالیاتی رسیده که مالیات آنها را محاسبه و به اطلاع مالکان خواهیم رساند.
وی ادامه داد: بر اساس آمار قبلی، ۲۵۰۰ واحد خانه خالی مشخص شده بود ولی در اطلاعات جدید این تعداد به ۱۲ هزار واحد رسیده است، البته وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده اطلاعات بعدی را هم به تدریج خواهند داد.
منظور خاطرنشان کرد: مالیات ۱۲ هزار واحد خالی را محاسبه می کنیم و در چند روز آینده به اطلاع مالکان می رسانیم.
منظور درباره لایحه مالیات بر عایدی سرمایه هم گفت: در سال ۸۷ مالیات بر ارزش افزوده به پایه های مالیاتی اضافه شد و امروز این مالیات حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد مالیات دولت را تأمین می کند.
دادگاه تخصصی مالیاتی
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: طبق توافق با قوه قضائیه، اولین دادگاه ویژه مالیاتی در دهه فجر افتتاح خواهد شد یعنی یک دادگاه تخصصی مالیاتی خواهیم داشت و موارد فرار مالیاتی را به دادگاه ارجاع می دهیم و امیدواریم با برخورد قاطع بتوانیم جلوی این پدیده شوم را بگیریم.
نظر شما