یک کارشناس صنعت خودرو گفت: خصوصی سازی شرکت‌های خودروسازی نیاز به یکسری الزامات و پیش‌نیازها دارد که در حال حاضر این الزامات در کشور فراهم نیست.

بدهی انباشته ۲۰۰ هزار میلیاردی خودروسازان

به گزارش کارآفرین نیوز، چند سالی است که صنعت خودروسازی ایران به دلایل مختلف از جمله اعمال تحریم های اقتصادی و بدهی های کلان بانکی با معضلات جدی روبرو شده و به جای اینکه سودآوری داشته باشد، روی ریل زیان افتاده است.

با اینکه وعده های بسیاری برای بهبود وضعیت این صنعت داده شد، اما مدتی است که مسئله خصوصی سازی شرکت های خودروسازی به منظور خروج از دوران انحصار و زیان دهی خودروسازان مطرح شده است.


به همین منظور، به گفتگو با حسن کریمی سنجری پرداختیم و این کارشناس صنعت خودرو در خصوص خصوصی سازی شرکت های خودروسازی، اظهار کرد: خصوصی سازی شرکت های صنعتی (از جمله شرکت های خودروسازی) نیاز به یکسری الزامات و پیش نیازها دارد که در حال حاضر این الزامات در کشور فراهم نیست و بهتر است فعلا دست از خصوصی سازی مجموعه های دولتی برداریم.

شرکت‌های زیان ده واگذار می‌شوند!

کریمی سنجری افزود: در همه جای دنیا، شرکت ها در زمان سوددهی به بخش خصوصی واگذار می شوند، اما در ایران اینگونه نیست و شاهدیم که هر زمان شرکتی دولتی، زیان ده می شود و مجموع بدهی آن روز به روز افزایش می یابد اقدام به واگذاری آن شرکت به بخش خصوصی می شود که همین کار باعث نابودی آن مجموعه و نهایتا تعطیلی کارخانه و بیکاری هزاران نفر می شود.

وی ادامه داد: با نگاهی به سرنوشت شرکت هایی که طی سال های اخیر به بهانه خصوصی سازی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شدند و سرانجام خوبی نداشتند، متوجه می شویم که اکنون زمان مناسبی برای خصوصی سازی شرکت های خودروسازی نیست و نباید برای خروج از انحصار خودروسازان اقدام به این کار اشتباه کرد.

خودروسازی

این کارشناس صنعت خودرو اذعان کرد: طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، مجموع بدهی و زیان انباشته خودروسازان در حال حاضر به بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان می رسد که نیازمند رسیدگی جدی از سوی مسئولان امر است و قطعا واگذاری به بخش خصوصی، در حال حاضر راه حل مطلوبی برای بهبود وضعیت این صنعت نیست.

وی پیشنهاد کرد: بهتر است پروسه واگذاری شرکت های خودروسازی به زمانی موکول شود که هم خودروسازان از نظر مالی در شرایط بهتری قرار داشته باشند و از حجم بدهی و زیان انباشته آنان کاسته شده باشد و هم فضای اقتصادی و کسب و کار کشور در وضعیت سودآوری قرار داشته باشد چرا که در حال حاضر، وجود تحریم ها و نامشخص بودن نتیجه دور جدید مذاکرات وین از موانع اصلی بهبود وضعیت صنایع و به خصوص صنعت خودروسازی کشور است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.