در نخستین روزهای آغازین سال ۲۰۲۲، اقتصاددانان نسبت به تهدیدات بالقوه بازار مالی آسیا هشدار می دهند. از جمله این اقتصاددانان، کارلوس کاسانوا؛ اقتصاددان ارشد دپارتمان آسیایی بانک UBP سوییس است. کاسانوا می گوید: افزایش موارد ابتلا به اُمیکرون، جدی ترین تهدید این قاره پهناور در سال پیش رو است.
وی می افزاید از عوامل مهم دیگر می توان به رشد اقتصادی چین اشاره کرد که به نظر می رسد با آنچه پیش بینی می شد تفاوت داشته باشد و مهمتر از آن، اخبار نشست پایان سال فدرال رزرو است که نشان می دهد شتاب تیپرینگ از آنچه انتظار می رفت، بیشتر خواهد بود. تیپرینگ (Tapering)؛ به برخی سیاست های اقتصادی اطلاق می شود که بانک مرکزی در جهت اصلاح سیاست های پولی و کنترل نرخ تورم انجام می دهد.
به گزارش سی ان بی سی، اقتصاددانان بر این باورند که این تهدیدها می تواند کل منطقه آسیا را تحت تاثیر قرار دهد. بانک مرکزی آمریکا پس از نشست ماه دسامبر خود، سرمایه گذاران را با تشدید غیرمنتظره سیاست های پولی غافلگیر کرد.
پیش از این پیش بینی شده بود که اگر پس از پایان تیپرینگ فعلی، نرخ تورم در آمریکا کاهش نیابد، افزایش نرخ بهره مورد بررسی قرار خواهد گرفت. حالا اطلاعات منتشر شده از نشست فدرال رزرو حکایت از احتمال افزایش نرخ بهره، کاهش خرید اوراق قرضه و آمادگی برای انجام مذاکرات عالی رتبه درباره کاهش دارایی های خزانه و اوراق بهادار با پشتوانه رهنی (MBS) دارد.
با وجود اینکه بازارهای نوظهور آسیا در وضعیت مناسبی قرار دارند اما آنها نیز تحت الشعاع قرار خواهند گرفت مخصوصا" اگر فدرال رزرو تصمیم به اجرای کامل و سرسختانه این سیاست ها داشته باشد.
به گزارش سی ان بی سی، اقتصاددانان معتقدند: تغییرات نرخ بهره در آمریکا اثرات بیشتری بر اقتصادهای نوظهور آسیا که ارتباطات قابل توجهی با بازارهای مالی بین المللی و در نتیجه آسیب پذیری بیشتری دارند خواهد گذاشت.
در سال ۲۰۱۳، فدرال رزرو، قانون تِیپِر تَنتروم (Taper Tantrum) یا تشدید سخت گیری های سیاست های مالی را اجرا کرد که مقدمه ای بر پایان برنامه و سیاست خرید دارایی ها بود و سرمایه گذاران را وحشت زده کرد.
متاثر از این اقدام فدرال رزرو، بازارهای نوظهور آسیا نیز شاهد افزایش شیب خروج سرمایه، کاهش قدرت پول و قدرت خرید بودند که بانک های مرکزی منطقه را وادار به افزایش نرخ بهره کرد تا بتوانند از حساب سرمایه خود محافظت کنند.
حساب سرمایه (Capital Account)؛ همان حساب ملی است که نشان دهنده تغییرات مالکیتی در دارایی های ملی است. اقتصاددانان معتقدند همه چیز به سیاست های فدرال رزرو بستگی دارد. نحوه نرمال سازی سیاست های فدرال رزرو در ماه های پیش رو، اصلی ترین عامل این مقوله عنوان شده است.
نظر شما