به گزارش کارآفرین نیوز، هر ساله هزاران استارتآپ در دنیا راهاندازی میشوند و دنیای تکنولوژی هر روز در حال پیشرفت و معرفی ایدههای جدید است، ایدههای نوآورانه و خلاقانهای که با سرعتی بسیار بالا در گوشهوکنار دنیا در حال شکلگیری هستند.
صنعت آب و فاضلاب
آب به مانند انرژی یکی از موضوعات مهم هر جامعه محسوب می شود. از طرفی موسسه تحقیقاتی آب، محیطزیست و بهداشت سازمان ملل متحد در گزارشات خود اعلام کرده که برای کمک به رفع نیاز بینالمللی به تصفیه آب و فاضلاب به سرمایهگذاری در حدود ۸۴۰ میلیارد دلار نیاز است.
همچنین براساس گزارش این نهاد، یکپنجم جمعیت جهان با چالش کمآبی مواجه بوده و ۱.۶ میلیارد نفر در دنیا به دلیل مسائل اقتصادی، دسترسی محدودی به آب دارند.
بررسی موسسه تحقیقاتی LUX نشان می دهد که ریسک سرمایهگذاری در استارتاپهای حوزه آب و پساب به ریسک سرمایهگذاری در صنایع قدیمیتر مانند صنعت اتومبیل نزدیک است در واقع سرمایه گذاری در این حوزه ریسک کمتری نسبت به سرمایهگذاری در سایر صنایع نوظهور دارد.
نکته دیگر در تحقیقات موسسه LUX این بوده که استارت آپ های حوزه آب و فاضلاب از پیاداری و دوام بیشتری برخوردار بوده اند.
از سوی دیگر تحقیقات انجام شده در خصوص استارت آپ های فعال در زمینه آب و فاضلاب نشان می دهد که ۲۵ درصد این استارت آپ ها بر روی پایش، پیش بینی و کنترل فرآیند فعالیت دارند. ۲۴ درصد نیز تمرکز خود را به راهکاری تصفیه آب و فاصلاب معطوف کرده اند. بازیابی مواد آلی از آب و ضدعفونی کردن آن به ترتیب با ۱۶ و ۱۰ درصد در رتبه های بعدی قرار دارد.
در زیر ۵ استارتآپ برتر این حوزه معرفی خواهد شد.
FLUID
کنتورهای آب هوشمند دارای طیف گسترده ای از مزایای، از جمله تشخیص و پیشگیری از نشت، کاهش انرژی، افشای اطلاعات در زمان واقعی، دقت بالاتر و همچنین توصیف الگوهای مصرف آب هستند. FLUID که یک استارت آپ آمریکایی بوده، کنتورهای آب هوشمند اولتراسونیک را توسعه داده و تولید می کند، که هشدارهای هوشمند را فعال می کند و هیچ قطعه متحرکی ندارد، بنابراین، سایش و پارگی آنها را تحت تأثیر قرار نمی دهد.
ویژگی این راه حل حاکی از بستن آسان بدون لوله کش است. علاوه بر این، به منظور کسب اطلاعات بیشتر و افزایش صرفه جویی، امکان تعیین اهداف آب و دریافت بینش در مورد عادات مصرف آب را فراهم می کند.
fluencecorp
این استارتاپ که در سال ۲۰۱۳ شروع به فعالیت کرد. fluencecorp از فناوریهای مدولار برای تصفیه آب خانگی و تصفیه آب صنعتی بهره میبرد.
تفاوت عمده فناوری این شرکت، مصرف بسیار کمتر انرژی است. نکته جالب این بوده که فعالیت های این شرکت سبب شد تا شرکت جنرال الکتریک (GE) سرمایهگذاری بزرگی بر روی این استارتاپ انجام دهد.
Elentec
مقادیر انبوه دفع پساب در بسیاری از نقاط جهان توجه را به مسئله چرخه استفاده مجدد آب در محل جلب کرده است. بازیافت و پرداخت فاضلاب تمام آلایندهها را از فاضلاب مسکونی و آبهای صنعتی حذف میکند. Elentec بریتانیایی اجرای انعقاد الکتریکی (EC) را در تصفیه فاضلاب ثانویه و پرداخت ثانویه تسهیل می کند.
روش این استارت آپ در مقایسه با احیای شیمیایی سنتی، ایمن تر و پایدارتر است. راکتورهای خارج از شبکه و ماژولار آن بیشتر در صنایع ودروسازی، فاضلاب شهری، آبزی پروری، معدن و ... استفاده می شود.
OptiEnz
این شرکت نوپا یک سری حسگرها برای کمک به اندازهگیری مواد شیمیایی آلی در آب ازجمله هیدروکربنها، الکلها و قندها به کمک فیبر نوری تولید میکند.
این حسگرها میتوانند در صنایع نفت و گاز، نظارت بر آبهای زیرزمینی و کنترل فرآیند تخمیر در صنایع تولید مواد غذایی و نوشیدنی به کار آیند.
Alvim
این استارتاپ در ایتالیا مسقر بوده و توانست روشی را برای پایش رسوب زیستی و بایوفیلمها ارائه دهد.
این روش میتواند میکروارگانیزمهایی که بر روی لولهها، مخازن ذخیره، مبدلهای حرارتی و سایر تجهیزات تصفیه آب صنعتی رشد میکنند را به سرعت تشخیص دهد. فعالیت این استارتاپ خدماتی است و به شرکتهای تصفیه آب در زمان رشد بیرویه رسوبات زیستی در تجهیزاتشان هشدارهای لازم را میدهد.
نظر شما