به گزارش کارآفرین نیوز، محمد مسیحی بیان کرد: به اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی مصمم هستیم، شناسایی هویت ملک و مالک به عهده وزارت مسکن و شهرسازی است.
وی افزود: ۱۲ هزار واحد مسکن خالی به ما ارائه شده، اما تکلیف زیاد روشن نیست؛ چون ملک باید بیشتر از ۱۲۰ روز خالی باشد تا خانه خالی به حساب بیاید. دادهها از خانههای خالی ایراد دارد و باید دوباره بازشناسی شود.
مسیحی گفت: ما میتوانیم بر اساس دادههای موثق بر سه هزار خانه خالی مالیات ببندیم، در حالی که میزان واحدهای خالی خیلی بیشتر از این میزان است.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور افزود: لازمه گرفتن مالیات در هر پایه ای، اخذ و داشتن اطلاعات قابل اتکا و به موقع است و جمع آوری اطلاعات خانههای خالی، کار سختی است.
هدف قانون؛ مبارزه با سوداگری مسکن
علی فرنام، کارشناس مسکن مرکز پژوهشهای مجلس هم گفت: شناسایی اطلاعات ملک و مالک دشوارترین قسمت دیرکرد درباره مالیات بر خانههای خالی است.
وی افزود: مبنای طرح شناسایی اطلاعات ملک و مالک بر خود اظهاری کامل است و دادهها و اطلاعات باید مکان محور باشد.
فرنام گفت: بازدارندگی در قانون جدید دیده شده است، اما با گذشت زمان این قانون نیاز به اصلاح دارد.
محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی هم در ادامه گفت: شناسایی یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خالی انجام شده و به این افراد پیامک نیز ارسال شده است.
وی افزود: در تلاشیم با تکمیل اطلاعاتمان از خانههای خالی تا پایان دی ماه مالیات بر واحدهای خالی نهایی شود.
محمودزاده گفت: کلام " قانون خوب و اجرای بد" اصلاً درست نیست. نباید تمام مشکلات اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی به وزارت مسکن و شهرسازی نسبت داده شود.
مهدی طغیانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفت: سامانههای ثبت نامی باید راحت باشد تا شهروندان بتوانند به راحتی اطلاعات خود را ارائه کنند.
وی افزود: وزارت مسکن و شهرسازی باید تابع قانون باشد و این سامانه املاک را رسمیت دهد تا این سامانه جا بیفتد؛ قانونگذار تمام اینها را پیش بینی کرده، اما در این باره کوتاهی شده است.
نظر شما