بر اساس آمار منتشر شده اداره کار آمریکا، میانگین قیمت دوازده قلم کالای اساسی (CPI) که معیاری برای سنجش میانگین قیمت کالاها و خدمات مصرفی است کمی بیش از ۷ درصد رشد داشته است.
به گزارش سی ان بی سی، اقتصاددانان بر اساس شاخص داو جونز، افزایش ۷ درصدی سالانه را تخمین زده بودند. همچنین تورم ۰.۴ درصدی نیز برای بازه زمانی نوامبر تا دسامبر پیش بینی شده بود.
اقتصاددانان برجسته با اشاره به تاثیر تغییر نرخ بهره و عملکرد اوراق قرضه اذعان می کنند که این سطح از افزایش قیمت ها در چهل سال گذشته تجربه نشده بود.
شاخص اصلی قیمت مصرف کننده (Core CPI) که قیمت مواد خوراکی و حامل های انرژی را دربرمی گیرد بیش از ۵.۵ درصد در یکسال رشد داشته است که بیشترین میزان افزایش از فوریه ۱۹۹۱ (بهمن ۱۳۶۹) محسوب می شود. قیمت این گروه های کالایی در ماه پایانی سال نیز ۰.۶ درصد افزایش داشته است.
هزینه های مسکن نیز که حدود یک سوم هزینه های خانوار را شامل می شود حدود ۰.۴ درصد در ماه آخر و ۴.۱ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است که بیشترین میزان از فوریه ۲۰۰۷ (بهمن ۱۳۸۵) بوده است.
قیمت وسایل نقلیه کارکرده و لوازم دست دوم نیز یکی از عوامل تاثیرگذار در شتاب تورمی آمریکا بوده است. در دوران پاندمی با توجه به محدودیت های زنجیره تامین، روند تولید وسایل نقلیه با تاخیر و اشکالاتی روبرو شده که موجب افزایش تقاضا و قیمت خودروهای کارکرده شود. قیمت ها در این بخش نیز فقط در دسامبر ۲۰۲۱ به میزان ۳.۵ درصد و در یک سال حدود ۳۷.۳ درصد رشد داشته است.
قیمت مواد غذایی نیز در ماه دسامبر ۰.۵ و در سال گذشته، ۶.۳ درصد افزایش یافته است که بیشترین تغییر از اکتبر ۲۰۰۸ (مهر ۱۳۸۷) محسوب می شود.
مقامات فدرال رزرو لحظه به لحظه نوسانات قیمتی را رصد می کنند و در حال بررسی افزایش نرخ بهره در سال جاری هستند.
چندی پیش مقامات صندوق بین المللی پول نسبت به اثرگذاری افزایش تورم در آمریکا بر اقتصاد بین الملل هشدار داده بودند.
نظر شما