رئیس کل بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی کشور در ۶ ماهه نخست امسال را ۳/۳ درصد عنوان و میزان استقراض دولت از بانک مرکزی در سال جاری را نیز ۵۴ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

رشد ۳.۳ درصدی اقتصاد در نیمه نخست ۱۴۰۰

به گزارش کارآفرین نیوز، علی صالح آبادی شب گذشته در یک برنامه تلوزیونی گفت: شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که در حال حاضر نرخ تورم رو به کاهش است. با اینکه سال قبل یکی از بالاترین شاخص‌های تورم تاریخ کشور را داشتیم، ولی خوشبختانه کاهش تورم نقطه به نقطه را مشاهده خواهیم کرد.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، تورم در سه ماه گذشته ۳/۱ درصد بوده و این نرخ در آبان ماه به ۲/۴ درصد و آذرماه به ۱/۸ درصد رسید.

صالح آبادی در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص تامین ارز ۹ ماه اخیر کشور گفت: حدود ۴۰ میلیارد دلار چه در بخش ارز نیمایی و چه ارز اشخاص عرضه ارز صورت گرفته که نسبت به سال قبل رشد خوبی را به ثبت رسانده و پیش بینی می‌شود حجم تامین ارز تا پایان سال جاری به ۵۰ میلیارد دلار برسد.

رشد درآمدهای ارزی کشور

به گفته صالح آبادی، ‌در بخش صادرات غیر نفتی در سامانه نیما شاهد عرضه ارز ۲۳ میلیارد دلار کالا بوده ایم. وی ادامه داد: این رقم نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد رشد را نشان می‌دهد، در بازار متشکل ارزی هم یک و نیم میلیارد دلار عرضه ارز صورت گرفته که این میزان نسبت به سال ۹۹، ۲۷۴ درصد رشد داشته است.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه تصریح کرد: ارزش و حجم صادرات غیر نفتی کشورمان بیشتر و بهتر شده با این حال، رشد اقتصادی فعلی با آنچه مورد انتظار ماست فاصله زیادی دارد برای سال آینده انتظار داریم به رشد ۸ درصد اقتصادی برسیم و به این منظور به درامدهای ارزی پایدارتر رشد اقتصادی بالاتر و تورم پر ثبات و پایین‌تر نیاز داریم پیش بینی می‌شود سال آینده نسبت به امسال بهتر خواهد بود.

کاهش تسهیلات تکلیفی بانک ها

صالح آبادی به ناترازی در نظام بانکی اشاره کرد و گفت: دولت برای رفع این ناترازی در سال آینده تسهیلات تکلیفی بانک‌ها را کاهش خواهد داد و بودجه ریزی به گونه‌ای انجام خواهد شد که منجر به اضافه برداشت از بانک مرکزی و جیب ۸۰ میلیون جمعیت کشور نشود.

رئیس کل بانک مرکزی میزان استقراض دولت از بانک مرکزی در سال جاری را ۵۴ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: با روی کار آمدن دولت جدید دولت با انتشار اوراق، ‌بخشی از منابع مالی خود را تامین کرد، با صحبت‌هایی که با سازمان بورس صورت گرفته قرار است این اوراق از طریق صندوق‌های با درآمد ثابت جذب و خریداری شود و به این ترتیب دولت مکلف خواهد بود بابت این اوراق سود پرداخت کند، این روند در تمام دنیا مرسوم است و با استقراض از بانک مرکزی با نرخ صفر درصد متفاوت است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.