به گزارش کارآفرین نیوز، رمزارز از دو واژه کریپتو به معنی رمزنگاری و کارنسی به معنی ارز تشکیل شده است. به بیانی رمزارز نوعی ارز دیجیتالی بوده که از علم رمزنگاری برای امنیت و شبکه معاملات استفاده میکند.
ایده ساخت رمزارز مربوط به چند سال اخیر نبوده و دارای سابقه ۳۰ سال است. در سال ۲۰۰۸ به دلیل وقوع بحران مالی گسترده در جهان، نام رمزارز بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت. بحران مالی عظیم آن زمان نشانگر ناکارآمدی فعالیتهای مالی کشورها و قوانین و مقررات مالی بود.
شاید بتوان گفت، وضعیت مسکن در آمریکا آغازی بر این بحران عظیم بود. در آن مسکن سبب شد بدهکاری مردم آمریکا به نظام بانکی تشدید و در نهایت بسیاری از بانکهای ایالات متحده دچار ورشکستگی شوند.
این اتفاق سبب شد دولت به منظور جلوگیری از ورشکستگی بانکها و افزایش نقدینگی جهت حمایت از چرخه تولید، پول بدون پشتوانه چاپ کند و این سرآغازی برای روی کار آمدن رمزارزها بود.
رمزارز یا ارز دیجیتالی
ارز دیجیتالی دارای ساختار متمرکز بود و گروهی از افراد و رایانهها مقررات و معاملات درون شبکه را تعیین میکنند. از سوی دیگر ارزهای دیجیتالی به شناسایی کاربر متکی بوده و باید برای استفاده از آنها مدارکی را آپلود کرد.
نکته دیگری که به آن باید اشاره کرد این بوده که ارزهای دیجیتالی نسبت به رمزارزها به دلیل حفظ حریم شخصی و اطلاعات محرمانه دارای شفافیت کمتری هستند.
برخلاف رمزارزها در صورت بروز مشکل افراد قادر هستند در یک جایگاه تعریف شده در ارزهای دیجیتالی شکایت خود را مطرح نمایند.
از طرفی ارزهای دیجیتالی دارای چارچوب قانونی خاص خود بوده که این رویه نیز در رمزارزها مشاهده نمیشود.
البته هم رمزارز و هم ارز دیجیتالی ماهیت فیزیکی ندارند و تنها در رایانهها و تلفنهای همراه تعریف میشوند. درواقع هیچ بانکی برای اینگونه رمزارزها وجود نداشته تا سکه و اسکناس آن را تولید کند.
اولین رمزارز مبنی بر سیستم بلاکچین بیتکوین بود که در سال ۲۰۰۹ توسط شخص یا گروهی با نام مستعار «ساتوشی ناکاموتو» عرضه شد.
بیتکوین در عین حال که به عنوان اولین رمزارز جهان شناخته میشود، پُرکاربردترین، محبوبترین و باارزشترین رمزارز دنیا نیز شناخته میشود.
پس از بیتکوین رمزارزهای مختلفی معرفی شدند که به آنها آلت کوین گفته میشود. در واقع علت وجود آلت کوین، داشتن جایگزین بهتر برای بیتکوین بود.
از طرفی آلتکوینها بهمنظور رفع نواقص موجود در بیتکوین از قبیل هزینه استخراج، سرعت و یا عوامل دیگر طراحی شدند.
در خصوص مزیت رمزارزها نیز باید گفت انتقال وجود در هر ساعت از شبانهروزی بدون وجود هیچ طرف سومی به سهولت انجام میشود.
علاوه بر این ازآنجاییکه احراز هویت و ارائه اطلاعات در رمزارزها صورت نمیگیرد، لذا مبادله درونمرزی یا برونمرزی آن هیچ تفاوتی نداشته و هزینه اضافی برای افراد در بر ندارد.
با وجود مزایایی رمزارزها اما دارای نوسان شدید قیمت بوده و در مدت کوتاهی دچار افزایش و یا کاهش شدید ارزش ذاتی خود میشوند.
همین امر ریسک سرمایهگذاری در این بازار را بالا برده است و بسیاری از افرادی که بدون آشنایی و آگاهی وارد این بازار شدهاند، سرمایه خود را ازدستدادهاند.
هر چه هست رمزارزها برای کشور ما که در شرایط تحریمی به سر میبرد، دارای مزایایی بسیاری است و با بهرهگیری از آن دولت قادر خواهد بود بخشی از نیاز خود در زمینه کالاهای اساسی را مرتفع سازد.
نظر شما