رییس صندوق بین‌المللی پول در نشست مجمع جهانی اقتصاد نسبت به افزایش نرخ بهره در آمریکا و تبعات آن بر اقتصاد بین‌الملل هشدار داد.

هشدار درباره میدان مین‌های اقتصادی سال ۲۰۲۲

به گزارش سی ان بی سی، نشست مجازی مجمع جهانی اقتصاد (WEF) روز گذشته پس از چهار روز بحث و تبادل نظر در مورد اقتصاد بین الملل و مسایل پیرامون آن به کار خود پایان داد.

کریستالینا جورجیوا؛ رییس صندوق بین المللی پول (IMF) که در روز پایانی اجلاس مجازی مجمع جهانی اقتصاد سخن می گفت بیشترین تاثیر افزایش نرخ بهره در آمریکا را متوجه کشورهایی دانست که سطح بدهی دلاری بالاتری دارند.

وی تاکید کرد: تلاش آمریکا برای اجرای سیاست هایی در راستای جلوگیری از این تغییر ناخوشایند مشهود است، اما افزایش نرخ بهره در آمریکا برای کشورهای بدهکار نیز گران تمام خواهد شد و به راحتی نمی توانند از عهده بازپرداخت بدهی های دلاری خود برآیند.

کریستالینا جورجیوا

رییس صندوق بین المللی پول همچنین خطاب به کشورهایی که بدهی های دلاری بیشتری دارند گفت: همین حالا دست به کار شوید. برای تمدید سررسید بدهی های خود، همین حالا اقدام کنید. اگر اقتصاد شما با عدم تطابق ارزی مواجه است، یک ساعت هم نباید اقدامات خود را به تعویق بیندازید.

عدم تطابق ارزی (Currency Mismatch) در ادبیات اقتصادی به ریسک تبدیل ارزها اطلاق می شود که یکی از تبعات نوسانات ارزی، تغییر میزان تعهدات خارجی بنگاه ها یا کشورها است.

وی همچنین نسبت به وضعیت اقتصادی کشورهای کم درآمد که بدهی دلاری زیادی دارند ابراز نگرانی و تاکید کرد: در حال حاضر، بسیاری از کشورها تحت فشار سنگین بدهی ها قرار دارند یا در حال سقوط به این ورطه هستند. از سال ۲۰۱۵ تاکنون، دومین باری است که بسیاری از کشورها، این شرایط بغرنج را تجربه می کنند.

شتاب اندک در بازیابی اقتصاد جهانی

رییس صندوق بین المللی پول همچنین اعلام کرد: در سال ۲۰۲۲، بازیابی اقتصاد جهانی ادامه خواهد داشت اما شتاب حرکت، کند خواهد بود. افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو نیز مانند آب سردی بر شعله های کم رمق بازیابی اقتصاد جهانی خواهد بود. سیاستمداران باید به دنبال تصویب و اجرای سیاست ها و راه حل های انعطاف پذیرتری باشند.

جورجیوا افزود: با توجه به تورم فزاینده، تداوم پاندمی و سطح بالای بدهی ها، گذر از سال ۲۰۲۲ را باید به مثابه پیمودن میدان مین دانست.

وی در دسامبر ۲۰۲۱ هشدار داد میزان بدهی جهانی در سال ۲۰۲۰ به ۲۲۶ تریلیون دلار رسید که بیشترین میزان افزایش طی یک سال پس از جنگ جهانی دوم محسوب می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.