به گزارش کارآفرین نیوز، بر اساس گزارش شرکت پرایس واتر هاوس کور پرز سهم هوش مصنوعی در اقتصاد جهان به ۱۵.۷ تریلیون دلار در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید.
همچنین بر اساس شاخصهای جهانی، یکی از معیارهای رایج برای تخمین بخش هوش مصنوعی، اندازهگیری سرمایهگذاریهای بخش خصوصی در استارتآپهای هوش مصنوعی است.
بر اساس تخمینهای انجام شده کمکهای مالی اختصاص داده شده در سراسر جهان به هوش مصنوعی از ۸۲۶ میلیون دلار در سال ۲۰۱۲ به ۶.۴ میلیون دلار در سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است.
حجم بخش خصوصی هندوستان در این دوره رشد چشمگیری داشته و ۱۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری در بیش از ۴۰۰ شرکت در این بازه زمانی رخداده است.
البته هند در زمینه هوش مصنوعی دارای سابقه بالایی بوده و این کشور از ۴۰ سال پیش تحقیقات خود در این زمینه را آغاز کرده است.
در سال ۱۹۸۶ مرکز جامع رباتیک هند کار خود را با سه نیرو آغاز کرد. این مجموعه در حال حاضر ۳۰۰ کارشناس هوش مصنوعی داشته و در زمینه تحقیق و توسعه در حوزههای هوش مصنوعی، رباتیک، فرمان و کنترل، شبکه اطلاعات و امنیت مشغول به فعالیت است.
هند؛ پیشگام هوش مصنوعی جهان
یکی از شاخصهای بررسی پیشرفت کشورها در هوش مصنوعی سرعت رشد مشاغل هوش مصنوعی در آنها بوده که بررسی دادههای لینکدین نشاندهنده نرخ استخدام در این زمینه در کشورهای مختلف است. بر این اساس، نرخ استخدام کارشناسان هوش مصنوعی با توجه به تعداد اعضای لینکدینی محاسبه شده که مهارتهای هوش مصنوعی دارند یا در مشاغل مرتبط فعالیت میکنند.
داده حکایت از این دارد که نرخ استخدام هندوستان با رشد قابلملاحظهای همراه بوده است به گونهای که این کشور پس از برزیل بیشترین میزان رشد استخدام استعدادهای هوش مصنوعی در بازه ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ میلادی را داشته است.
همچنین در پژوهشی که توسط دانشگاه استنفورد صورت کرد به منظور مشخصکردن شاخص نفوذ مهارت هوش مصنوعی، دادههای لینکدین را که شامل مهارتهای افراد در پروفایل و موقعیت شغلی آنها است بررسی کردند.
این شاخص میزان استفاده از مهارتهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف کشورها را نشان میدهد و بر این اساس مهارتهای هوش مصنوعی جزو ۵۰ مهارت برتر در مشاغل مختلف طبقهبندی میشوند.
بر این اساس در بازه زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ هندوستان بیشترین میزان رشد نفوذ هوش مصنوعی در جهان را دارد، اما رسیدن به چنین جایگاهی بدون در نظر گرفتن حمایتهای دولت برای هند مقدور نبوده است.
نکته جالب در خصوص هند به بودجه این کشور در بخش هوش مصنوعی است. در این کشور، ۴۸۰ میلیون دلار جهت سرمایهگذاری در بخش تکنولوژیهای نوظهور که شامل هوش مصنوعی بوده، بودجه در نظر گرفته میشود.
بررسی کاربرد هوش مصنوعی در هندوستان نشان میدهد که استفاده از خدمات آنلاین، امنیت عمومی، خدمات عمومی در این حوزه موردتوجه مردم و مسئولین این کشور قرار دارد.
استراتژی ملی هوش مصنوعی هندوستان
استراتژی ملی هوش مصنوعی هند سند مهمی در پیشرفت این کشور در این حوزه است. این سند نقشه راه این کشور برای کسب جایگاه برتر در میان کشورهای دارنده هوش مصنوعی را ترسیم کرده است.
سند ملی هوش مصنوعی هند در ۵ بخش اصلی تقسیمبندی شده است.
- سلامت: افزایش دسترسی به خدمات باکیفیت سلامت و ارتقا میزان بهرهوری آنها
- کشاورزی: افزایش درآمد کشاورزان، افزایش بهرهوری مزارع و کاهش ضایعات
- آموزش: بهبود دسترسی و کیفیت آموزش
- زیرساختها و شهرهای هوشمند: ارتقا کارآمدی و ارتباط برای جمعیت روبهرشد مناطق شهری
- حملونقل و جابهجایی هوشمند: شیوههای ایمنتر و هوشمندتر حملونقل و ترافیک روانتر
جهت دستیابی هندوستان به اهداف تعیین شده در حوزه تحقیقات هوش ممصنوعی این کشور از دو مرکز بهره میبرد.
مرکز عالی تحقیقات (CORE) که بر روی بهبود شناخت نسبت به تحقیقات پایه کنونی و گسترش مرزهای فناوری از طریق تولید دانش جدید متمرکز است.
همچنین مراکز بینالمللی تحول در هوش مصنوعی (ICTAI) که موظف به توسعه و انجام تحقیقات کاربردی هستند.
نظر شما