آمار مبتلایان به کرونا در جمعیت ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری هنگ کنگ، فقط ۱۳ هزار نفر اعلام شده که نسبت به بسیاری از مناطق، آمار مطلوبی است. اما اجرای سیاست های کووید صفر، روند خروج استعدادهای بین المللی را از این کشور تشدید کرده است.
در ماه های پایانی سال ۲۰۲۱ نیز مقامات چین نسبت به تداوم عدم جذب نخبگان برجسته مالی و استارتاپی دنیا هشدار داده بودند و شتاب آهسته در استخدام و جذب کارشناسان جهانی متبحر را نگران کننده اعلام کرده بودند.
تانیا سیبری؛ وکیل برجسته بین المللی که اصالتی استرالیایی دارد در تایید این خبر می گوید: من شاید یکی از هزاران خارجی متخصص در هنگ کنگ هستم که پس از طولانی شدن سیاست های کووید صفر در چین، تصمیم گرفته ام شغل عالی و درآمد بالای آن را رها کنم و به استرالیا بازگردم.
همه فکر می کردند این سیاست ها تعدیل خواهد شد اما روز به روز بر شدت آن افزوده شده است و همین موجب شده بسیاری از افراد حرفه ای بین المللی مخصوصا" در حوزه های مالی و سرمایه گذاری به فکر خروج از این کلانشهر باشند.
به گزارش رویترز، چین در دو سال گذشته سخت ترین قوانین را برای مسافرانی که به چین وارد می شوند اجرا کرده است به گونه ای که مسافران را در بدو ورود به قرنطینه اجباری سه هفته ای در هتل ها فرستاده است.
روسای صنایع بزرگ و موسسات کاریابی بین المللی که در حوزه جذب نخبگان جهانی فعالیت می کنند در گفتگو با رویترز تایید کرده اند بسیاری از متخصصان حرفه ای خارجی در حال برنامه ریزی هستند تا پس از دریافت پاداش سالانه که در سه ماه اول سال جاری پرداخت می شود استعفا دهند.
شرکت های سرمایه گذاری بین المللی، بانک های جهانی و شرکت های حقوقی بزرگترین متضرّران خروج استعدادهای بین المللی از هنگ کنگ خواهند بود.
مقام ارشد بانک بین المللی مدیریت سرمایه که خواست نامش فاش نشود در گفتگو با رویترز تأکید کرد: تابستان امسال، مردم قوانین سیاست های کووید صفر را نقض خواهند کرد. این همه قوانین سختگیرانه، موجب خستگی مردم شده است. به عنوان یک بانکدار به شما می گویم سنگاپور بسیار بهتر از اینجاست.
بر اساس تحقیقی که اخیرا اتاق بازرگانی آمریکا شعبه هنگ کنگ انجام داده ۴۰ درصد شرکت کنندگان در تحقیق، در حال برنامه ریزی برای خروج از هنگ کنگ هستند که اکثر آنها، عمده ترین دلیل این تصمیم را سیاست های کووید صفر می دانند.
تارا جوزف؛ رییس اتاق بازرگانی می گوید: بخش مدیریت سرمایه و دارایی به عنوان بخش سریع الرشد اقتصادی، از فقدان متخصصان جهانی کارکُشته رنج می بَرد. اگر مقررات سختگیرانه سفرهای بین المللی بدون تعیین تاریخ دقیق خاتمه، ادامه پیدا کند این روند ادامه خواهد یافت و موضوع خروج نخبگان بین المللی، ابعاد تازه ای پیدا خواهد کرد.
موضع رسمی دولت هنگ کنگ
سخنگوی دولت هنگ کنگ ضمن بی اهمیت خواندن این موضوع اعلام کرد: مبارزه با شیوع مجدد کرونا از اولویت های اصلی دولت است. بنابراین با حمایت از نخبگان و استعدادهای داخلی و سرمایه گذاری های متفاوت، خلأ حضور نخبگان بین المللی را پوشش خواهیم داد و اجازه نمی دهیم جایگاه هنگ کنگ به عنوان هاب مالی جهان متزلزل شود.
بر اساس گزارش اداره آمار، جمعیت هنگ کنگ از پایان نیمه اول سال ۲۰۲۰ تا زمان مشابه در سال ۲۰۲۱، حدود ۱.۲ درصد کاهش داشته و خروج بیش از ۷۵ هزار نفر نیز به ثبت رسیده است.
همچنین مجموع تعداد متقاضیان خارجی که خواهان یافتن شغل مناسب با دستمزد بالا در هنگ کنگ هستند تا سه ماه سوم سال گذشته میلادی، ۱۰ هزار و ۷۳ نفر اعلام شد که حکایت از کاهش شدید تعداد درخواست ها دارد.
نظر شما