بدون داشتن برخی کلیدها، کسب و کارها ماندگار نخواهند بود و در نهایت شکست می‌خورند و برای پایداری یک کسب و کار راهی جز برداشتن گام‌های درست، به روز بودن، خلاقیت، نوآوری و ابداع وجود ندارد.

کسب و کارها چگونه نابود می‌شوند؟

به گزارش کارآفرین نیوز، در حال حاضر کسب و کارهای فراوانی در کشور شکل گرفته و در حال فعالیت و رشد است و از آنسو نیز کسب و کارهایی با خطر ورشکستگی و نابودی مواجه هستند. کارشناسان عقیده دارند، کسب و کار مانند یک موجود زنده است که باید مرتبا در حال به روز رسانی خود و رفع اشکالات و موانع باشد، در غیر اینصورت خیلی زود از گردونه فعالیت خارج خواهد شد.

در ایران ده ها برند بزرگ و نامدار که ده ها فعالیت داشته اند به بن رسیده و نابود شدند. هر چند دلایل گوناگونی برای از بین رفتن کسب و کارهای بزرگ عنوان می شود، اما یکی از دلایل مهم و حائز اهمیت مربوط به عقب ماندن از قافله نوآوری ها و نیازهای روز آن صنعت بوده است.

۸۵ درصد ابداعات دنیا، ترکیب ایده‌های قدیمی است

مسلم خانی با اشاره به موضوع خلاقیت و نوآوری در کسب و کارها و با اشاره به اینکه این مباحث از واجبات کسب و کار است، افزود: کسب و کار یک موجود زنده است و باید خود را با مطالبات روز همسان کند که حذف نشود. کسب و کارهای فراوانی با سابقه بیش از ۱۰۰ سال در کشور داشتیم که نتوانستند خود را با تکنولوژی روز تطبیق دهند و حذف شدند.

این مدرس کسب و کار اظهارداشت: نوآوری و خلاقیت یکی از واجبات کسب و کار است و ما نمی توانیم به این موضوع به عنوان یک امر مستحب نگاه کنیم و اگر نوآور نباشیم، با مشکلات بر سر راه حذف می شویم. حال سوالی که ممکن است باشد اینکه خلاقیت چیست؟ خلاقیت یعنی خلق کردن و پیدا کردن راه حلی برای مسائل و روش هایی برای بهبود کنونی کسب و کار و افزایش مشتریان و ...

خانی ادامه داد: خلاقیت یعنی مجموعه اقداماتی که کسب و کار ما را پویاتر کند. یک واژه ابتکار و نوآوری هم داریم که ممکن است هم وزن خلاقیت باشد، ولی هر یک بر اساس ادبیات علمی مفهوم خود را دارد. ابتکار ایده ای است که قبلا نبوده و نوآوری یعنی ایده ای که به مرحله عمل برسد.

کارشناس ارشد کارآفرینی و کسب و کار تصریح کرد: حدود ۸۵ درصد ابداعات و نوآوری هایی که در جهان ثبت می شود ترکیب ایده های قدیمی است. فرض کنید یک ساعت دارید که بر روی آن دستگاهی هم اضافه می کنید که مدت فعالیت و مسافت راهپیمایی را نیز اندازه گیری کند. این ترکیب یک ابزار جدید می سازد. بنابراین لزوما بسیاری از نوآوری ها ترکیبی از چند ایده قبلی است، ولی خود این ترکیب نیز کار هنرمندانه ای است.

وی تعداد ایده هایی که برای اولین بار در دنیا مطرح می شود را ۱۵ درصد برشمرد و گفت: ما باید بررسی کنیم که چگونه با تجمیع ایده های موجود یک کسب و کار را ارائه کنیم. زمانی که از خلاقیت و نوآوری سخن می گوییم حتما به دنبال تغییر مثبت هستیم.

کسب و کار

۷ گام خلاقیت

مشاور عالی کسب و کار و مدرس دانشگاه طرح کسب و کار تاکید کرد: خلاقیت ۷ گام دارد و گام اول آن درگیر شدن ذهن است و سوال کردن آغاز یادگیری است. گام دوم مطالعه، بررسی و تمرکز است و در گام سوم خلاقیت نیز با موضوع تغییر و دگرگونی سروکار داریم.

کارشناس ارشد بازار کار و کارآفرینی خاطرنشان کرد: در گام بعدی خلاقیت موضوع گذر از دوره انتظار مطرح است و ممکن است در این مرحله به یاس و ناامیدی برسیم. در گام بعدی نیز با موضوع جرقه ذهنی روبرو می شویم که در واقع لامپ ذهنی ما روشن می شود و در نهایت نیز به تایید، اثبات و اجرا خواهیم رسید.

این استاد دانشگاه با اشاره به برگزاری جلسات ایده پردازی، تصریح کرد: ایده ها گاهی یادداشت می شوند و بعد از دریافت همه ایده ها، آنها طبقه بندی شده و بهترین ها انتخاب می شوند. یک تکنیک را نیز داریم که به عنوان ۶ کلاه فکری و یا ۶ نماد فکری مطرح است. در این بحث می گویند وقتی ذهن شما درگیر یک مسئله ای می شود، یکبار همه اعضاء کلاه سفید بر سر می گذاریم که با گردآوری اطلاعات سروکار دارد.

وی اظهارداشت: در کلاه سفید تا جایی که امکان دارد اطلاعات کامل و مثبت را گردآوری می کنیم. در بخش دوم به کلاه قرمز می رسیم که با عواطف و احساسات سروکار دارد و افراد حس خود را نسبت به ایده مطرح می کنند. در کلاه بعدی با کلاه سیاه که به نقد و دیدن کمبودها اشاره دارد، می رسیم. در این بخش با رویکرد بازرسی کار و چک کردن، کاستی ها را بررسی خواهیم کرد.

خانی گفت: با کلاه زرد نگاه به برجستگی های آن ایده دنبال می شود و راهکارهای جدید را بررسی و طبقه بندی می کنیم. در کلاه سبز نیز ایده پردازی و نوآوری را خواهیم داشت و با بر سر داشتن این کلاه، راهکارهایی که علاقمند هستیم در کسب و کار داشته باشیم را دنبال می کنیم. کلاه آبی نیز در گام آخر کلاه نوآوری است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.