برابر اعلام سازمان مالیاتی، اشخاص حقوقی واردکننده و تولیدکنندگان انواع وسائط نقلیه مکلفند اظهارنامه مربوط به مالیات و عوارض شماره‌گذاری و همچنین مشخصات دقیق وسائط نقلیه فروخته‌شده هرماه را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد در درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی تکمیل و مالیات و عوارض متعلق به آن را پرداخت کنند.

جزئیات اخذ مالیات از واردکنندگان و تولیدکنندگان خودرو

به گزارش کارآفرین نیوز، قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۲ خرداد ۱۴۰۰ است که در ماده ۲۸ آن به مسئله مالیات و عوارض شماره گذاری وسائط نقلیه پرداخته شده است.

در ماده ۲۸ این قانون که از ۱۳ دی ماه سال جاری لازم الاجرا شده، آمده است: شماره گذاری انواع خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت، بر اساس رتبه انرژی آن ها که به تایید سازمان ملی استاندارد ایران رسیده است، مشمول مالیات و عوارض سبز می باشد. ماخذ مالیات و عوارض موضوع این ماده، قیمت فروش کارخانه در مورد تولیدات داخلی و مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی برای خودروهای وارداتی است.

این ماده قانونی دارای ۷ تبصره است که در تبصره ۱ آن آمده است: ماخذ مالیات و عوارض موضوع این ماده برای انواع خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت های تولید داخل یا وارداتی تا پایان دی ماه، توسط سازمان تعیین و برای اجرا در سال بعد اعلام می شود. ماخذ مزبور برای وسائط نقلیه ای که جدیدا تولید یا وارد می شوند، بلافاصله پس از تولید یا واردات توسط سازمان تعیین و اعلام می شود.

برابر تبصره ۲ ماده ۲۸ این قانون، خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت های برقی و تمام برقی به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت مشمول مالیات و عوارض موضوع این ماده نمی باشد. مطابق تبصره ۳ این ماده قانونی، وزارت صمت مکلف است ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد ایران، فهرست کلیه خودروها و موتورسیکلت های تولید داخل و وارداتی را با توجه به رتبه انرژی که در برچسب انرژی آنها درج شده است به صورت برخط به سازمان اعلام نماید و برای اطلاع عموم، منتشر نماید.

همچنین، طبق تبصره ۴ این ماده قانونی در صورتی که خودروها و موتورسیکلت های موضوع این ماده فاقد برچسب انرژی مورد تایید سازمان ملی استاندارد ایران باشند، مصداق وسائط نقلیه ردیف G تلقی می شود. در تبصره ۵ نیز اشاره شده است: اشخاص حقوقی واردکننده و تولیدکنندگان انواع وسائط نقلیه موضوع این ماده مکلفند اظهارنامه مربوط به مالیات و عوارض شماره گذاری و همچنین مشخصات دقیق وسائط نقلیه فروخته شده هر ماه را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به نحوی که سازمان اعلام می کند، به سازمان تسلیم و مالیات و عوارض متعلق به آن را پرداخت نمایند. عدم پرداخت مذکور در مهلت مقرر، موجب جریمه غیرقابل بخشودگی به میزان ۱۰ درصد مالیات و عوارض موضوع این ماده و در صورت تاخیر در پرداخت آن، مشمول جریمه های موضوع این قانون می شود.

در تبصره ۶ و ۷ این ماده قانونی نیز به ترتیب آمده است: اشخاص حقیقی واردکننده خودرو و موتورسیکلت مکلفند قبل از شماره گذاری، با مراجعه به ادارات امور مالیاتی ذی ربط مالیات و عوارض متعلق به آن را به ترتیبی که سازمان تعیین می نماید پرداخت کنند؛ شماره گذاری وسائط نقلیه متعلق به دولت و نیروهای نظامی و انتظامی نیز مشمول این ماده است. نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (معاونت راهنمایی و رانندگی) مکلف است قبل از شماره گذاری وسائط نقلیه وارد شده توسط اشخاص حقیقی، گواهی پرداخت مالیات و عوارض را بررسی و از شماره گذاری وسائط نقلیه ای که مالیات و عوارض آن ها پرداخت نشده است، خودداری نماید.

خودرو

بر همین اساس، سازمان امور مالیاتی کشور روز گذشته (۹ بهمن ماه) در اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ که از تاریخ ۱۳ دیماه سال جاری لازم الاجرا شده است و در اجرای تبصره (۵) ماده (۲۸) قانون مذکور به اطلاع می رساند، اشخاص حقوقی واردکننده و تولیدکنندگان انواع وسائط نقلیه (خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت) مکلفند اظهارنامه مربوط به مالیات و عوارض شماره‌گذاری (اظهارنامه شماره گذاری خودرو) و همچنین مشخصات دقیق وسائط نقلیه فروخته‌شده هرماه را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد در درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir ، تکمیل و مالیات و عوارض متعلق به آن را پرداخت نمایند.

در این اطلاعیه آمده است: عدم پرداخت مالیات و عوارض شماره گذاری وسائط نقلیه در مهلت مقرر، موجب جریمه غیرقابل بخشودگی به میزان ده درصد (۱۰%) مالیات و عوارض متعلق و تأخیر در پرداخت آن، مشمول جریمه‌ای به میزان دو درصد (۲%) در ماه، نسبت به مالیات و عوارض پرداخت‌نشده و مدت تاخیر از زمان انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات و عوارض، هر یک که مقدم باشد (موضوع ماده (۳۷) قانون مزبور) خواهد بود.

همچنین، با توجه به تغییر دوره تسلیم اظهارنامه شماره گذاری خودرو از سه ماه به یک ماه به استناد قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده، کلیه اشخاص حقوقی واردکننده و تولیدکنندگان انواع وسائط نقلیه مکلفند « اظهارنامه شماره گذاری وسائط نقلیه، موضوع تبصره (۵) ماده (۲۸) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰/۰۳/۰۲»، مربوط به بازه زمانی ۱۴۰۰/۱۰/۱۳ لغایت ۱۴۰۰/۱۰/۳۰ را با توجه به تقارن پانزدهم بهمن ماه با تعطیلات رسمی (جمعه) حداکثر تا روز شنبه مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۶ با مراجعه به سامانه فوق الذکر تکمیل و نسبت به پرداخت مالیات و عوارض متعلق اقدام نمایند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.