به گزارش کارآفرین نیوز، ماینینگ در لغت به معنی استخراج بوده و بخش جداییناپذیر بازار ارزهای دیجیتالی محسوب میشود. ماینینگ حاصل الگوهای ریاضی پیچیده است، تعریف سخت که ذهن تمامی افراد را درگیر کرده است.
برای ملموس شدن این قضیه باید گفت، در جهان واقعی معادن محدودی از نقره و طلا وجود دارند که برای استخراج آن باید امور سخت و پُرهزینهای انجام داد. در ارزهای دیجیتالی نیز این قضیه حکمفرما است. در واقع در ارزهای دیجیتالی نظیر بیتکوین کاربر با یک معدن استخراج مواجه است که برای دریافت آن ارز، باید از سیستمهای رایانهای بهره ببرد.
رایانههای سراسر جهان جهت استخراج این ارزها نظیر بیتکوین با یکدیگر رقابت میکنند. هر باری که رایانهای هش جدید ایجاد میکند، مقداری ارز دیجیتالی توسط کاربر آن دریافت میشود.
فرایند استخراج ارزهای دیجیتالی نیز به دلیل هزینههای برق و پردازش رایانهای بهمانند استخراج در معادن طلا بالاست. در واقع از آنجایی که شبکه بلاکچین باید غیر نفوذ باشد، لذا از الگوریتمهای پیچیده ریاضی بهره میبرد. این الگوریتمهای پیچیده ریاضی، توسط رایانهها حل میشود و نخستین رایانهای که این مسئله را حل کند، پاداشی به صورت کوین دریافت مینماید.
حل الگوریتم توسط سیستمهای استخراج که به اصطلاح ماینر نامیده میشود، در حدود ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد که باحال آن یک بلوک ایجاد میشود.
از طرفی حل الگوریتمها در هر بلوک بسیار پیچیده است، در نتیجه نیاز به مجموعه از سیستمها رایانهای دارد که به این مجموعه استخر گفته میشود.
پس از حل الگوریتم، پاداش استخراج بین اعضای آن استخر تقسیم میشود. البته رقابت بین استخراجکنندگان وجود دارد، زیرا اولین نفری که موفق به حل الگوریتم شود، سهم بیشتری از پاداش دریافت خواهد کرد.
از سوی دیگر این فرایند استخراج به مانند چاپ پول بوده و با هر بار استخراج مقداری از ارز دیجیتالی در شبکه توزیع میشود.
البته این نکته را باید در نظر گرفت که فرایند استخراج بیتکوین محدود است، به بیان دیگر تعداد کل بیتکوینها ۲۱ میلیون بوده که تا به امروز حدود ۱۹ میلیون از این ارز دیجیتالی استخراج شده است. البته این مقدار باقیمانده به دلیل فرایند خاص استخراج بیتکوین تا سال ۲۱۴۰ و شاید حتی بیشتر به طول خواهد انجامید.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این بوده که ماینینگ خود انواع مختلفی دارد. اولین شیوه ماینینگ از طریق CPU و کارتهای گرافیکی رایانههای هانگی است.
نوع دیگر ماینینگ با دستگاههای ASIC است که مزارع بیتکوین مجهز به این دستگاهها بوده و کاربرد فراوانی دارد.
در سالهای اخیر شیوه دیگری از ماینینگ نیز ایجاد شده است که بیشتر برای ارزهای غیر بیتکوینی است. در این شیوه نیاز به هیچ دستگاهی نبوده و کاربرد با خرید سهم و مسدودسازی آن سهم، پاداشی دریافت میکند. البته این شیوه مختص به کوینهایی است که دارای الگوی اثبات سهم یا pos هستند.
در خصوص بحث سودآوری ماینینگ نیز باید گفت مهمترین موضوع به هزینهها مربوط میشود درواقع در کشور ما به دلیل پایین بودن هزینههای انرژی نسبت به کشورهای دیگر، ماینینگ با دستگاههای ASIC موردتوجه است.
از طرف دیگر با افزایش تعداد دستگاههای ASIC به دلیل توزیع پاداش میان تمام اعضای یک استخر، سود پاداش کمتر میشودُ لذا افرادی که در گذشته وارد بحث ماینینگ شدند، درآمدهای بیشتری کسب کردهاند.
البته در ایران نوسانات نرخ دلار نیز در سودآوری افراد تاثیر بسزایی داشته است. درهرحال اگر از سالهای دور قوانین در خصوص ماینینگ برای کشور تنظیم میشد، به دلیل پایین بودن نرخ انرژی در کشور و استقبال افراد، دولت قادر بود هر ساله درآمدهای کلانی در این حوزه کسب نماید.
حتی دولت میتوانست صدور مجوز مزارع استخراج بیتکوین را منوط به تاسیس نیروگاههای کوچکمقیاس یا نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر اعلام کند، امری که اگر مورد غفلت قرار نمیگرفت، در کنار درآمدهای کلان، بخش بزرگی از مشکل انرژی کشور را مرتفع میساخت.
نظر شما