به گزارش کارآفرین نیوز به نقل از رویترز، روند قیمتی نفت بهترین روزهای خود را پس از فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹) می گذراند.
قیمت نفت در آخرین روز ژانویه (دوشنبه ۱۱ بهمن) بیش از یک درصد رشد داشته و به بالاترین قیمت ۷ سال گذشته نزدیک شده است. تنش های سیاسی در اروپای شرقی و خاورمیانه موجب شد قیمت ها در مسیر افزایش قرار گیرند به گونه ای که بیشترین افزایش قیمت ماهانه در طی یکسال رقم بخورد.
قیمت نفت خام برنت با افزایش ۱.۰۷ دلاری (۱.۲ درصد) به ۹۱.۱ دلار در هر بشکه رسید. روز جمعه نیز افزایش ۶۹ سنتی در هر بشکه به ثبت رسیده بود.
قراردادهای آتی برای تحویل در ماه آوریل ۲۰۲۲ (فروردین ۱۴۰۱) نیز ۸۹.۵۱ دلار بسته شدند که افزایش ۹۹ سنتی (۱.۱ درصدی) را نشان می دهد.
نفت خام وست تگزاس اینترمدیت نیز با افزایش مشابه ۱.۲ درصدی به ۸۷.۸۹ دلار در هر بشکه رسید. روز جمعه نیز ۲۱ سنت افزایش داشته است.
بررسی شاخص ها نشان می دهد روز جمعه (۲۸ ژانویه)، قیمت ها به بالاترین سطح از اکتبر ۲۰۱۴ (مهر ۱۳۹۳) رسیده است که در شش هفته متوالی، روند افزایشی خود را حفظ کرده است. همچنین ۱۷ درصد افزایش ماهانه قیمت، از فوریه ۲۰۲۱ به بعد اتفاق نیافتاده است.
توشیتاکا تازاوا؛ تحلیل گر برجسته بین المللی در شرکت سرمایه گذاری و اوراق بهادار فوجیتومی ژاپن در گفتگو با رویترز می گوید: تداوم نگرانی ها از کمبود در زنجیره تامین و خطرات ژئوپلیتیک احتمالی، موجب تقویت روند افزایشی قیمت نفت در هفته گذشته شده است.
وی با پیش بینی افزایش قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) و ثبات قیمتی نفت برنت، می گوید: با سیاست افزایش مرحله ای تولید که سازمان اپک پلاس (+OPEC) در پیش گرفته است، انتظار می رود این روند ادامه داشته باشد.
اعضای اپک پلاس به رهبری روسیه، به گونه ای روند افزایشی تولید را برنامه ریزی کرده اند که تا ماه آگوست سال جاری میلادی، ۴۰۰ هزار بشکه بر تولید روزانه افزوده شود. اما به دلیل محدودیت های فرایند تولید در برخی از کشورهای عضو، پیش بینی می شود این افزایش در موعد مقرر، محقق نشود.
نظر شما