بانک کارآفرین به عنوان نخستین بانک خصوصی کشور امسال در حالی وارد بیست و سومین سال فعالیت خود شد که رتبه نخست بهره‌وری نظام بانکی را دریافت کرد تا طبق تازه‌ترین رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران، حائز رتبه نخست بهره‌وری در گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری شده باشد.

نگاهی به موفقیت‌های نخستین بانک خصوصی

به گزارش کارآفرین نیوز؛ اگرچه برخی از بانک های خصوصی در شعارهای خود، نخستین بانک خصوصی ایران را انتخاب کرده اند و ادعای آن را دارند که اولین بانک خصوصی پس از انقلاب هستند، اما در واقع این کارآفرین بود که در آذرماه ۱۳۷۸ یک سال پس از موافقت بانک مرکزی با ایجاد بانک های خصوصی، تاسیس شد و کار خود را آغاز کرد.

این بانک در ابتدا در قالب موسسه اعتباری به نام شرکت اعتباری غیربانکی کارآفرینان، فعالیت خود را آغاز کرد و تنها یک سال پس از تاسیس و با افزایش سرمایه، در قالب بانک به فعالیت خود ادامه داد تا جایی که به دلیل عملکرد مطلوب، حدود دو سال بعد، سهام بانک در سازمان بورس اوراق بهادار پذیرفته شد.

تحریم، در کنار مردم

هر چند از اکتبر ۲۰۲۰ بانک کارآفرین نیز مانند بسیاری از بانک ها و دستگاه های مختلف کشور، توسط وزارت خزانه داری آمریکا تحریم شد، ولی هیچگاه از اهداف خود که تبدیل شدن به مدرن‌ترین، سریع‌ترین و پیشروترین بانک ایرانی است، دور نشد و همواره در این مسیر قدم برداشت تا با ارائه خدمات نوین و نظام مدرن بانکداری پیشرو به عنوان یک بانک سرآمد و نوآور شناخته شود.

سرمایه این بانک در بدو تاسیس ۹۳ میلیارد ریال بوده که طی چند مرحله به ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت و در نهایت در سال ۱۳۹۸ سرمایه بانک کارآفرین به ۱۳ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.


رتبه نخست بهره‌وری نظام بانکی

اگرچه کارآفرین در طی ۲۲ سال سابقه فعالیت خود، افتخارات و دستاوردهای مختلفی داشته است، اما در سال ۱۴۰۰ نیز مانند سالیان گذشته توانست موفقیت های خوبی را کسب نماید که از جمله این موفقیت ها، به غیر از رتبه نخست بهره وری نظام بانکی، دریافت تندیس سیمین دوازدهمین جایزه ملی مدیریت مالی بود که به جهت عملکرد شایسته بانک کارآفرین در حوزه‌های مدیریت مالی، شفافیت مالی، اقتصادی و ... به این بانک اعطا شد.

بانک کارآفرین

البته افتخارات بانک کارآفرین در آنجا نمود بیشتری یافت که ترازنامه این بانک، کم‌اشکال‌ترین ترازنامه در شبکه بانکی شناخته شد.

احمد بهاروندی؛ مدیرعامل کارآفرین این موضوع را ناشی از ارائه اطلاعات و آمار شفاف عنوان کرد و تاکید نمود که در شبکه بانکی، بانک های بزرگ و متوسطی هستند که شاخص NPL آنها به ۲۵-۳۰ درصد هم می رسد، اما این عدد برای بانک کارآفرین ۳.۸ درصد است که بسیار عدد خوبی است.

مدیرعامل بانک کارآفرین سپس به بحثی اشاره کرد که این روزها مورد انتقاد کارشناسان است و آن را یکی از عوامل تهدید صنایع تولیدی می دانند، وی گفت که یکی از افتخارات این بانک، عدم تملیک کارخانه های تولیدی به واسطه بدهی های بانکی است.


ری‌برندینگ آغازی برای جهش

بانک کارآفرین از سال گذشته پروژه ری برندینگ خود را نیز آغاز نموده است تا با هویت جدید، گام های جدی در راستای ورود به بانکداری خرد را بردارد.

البته با توجه به محدودیت تعدد شعب بانک، کارآفرین برای ورود به بازارهای جدید، در کنار ری برندینگ، فعالیت های غیرحضوری خود را افزایش داده تا بتواند در بستر IT خدمات مناسب به مشتریان ارائه دهد.


از نمایشگاه تا سودهای بالاتر

کارآفرین در ۱۴۰۰ در نمایشگاه اینوکس کیش حضور یافت و سبد محصولات و خدمات مالی آن مورد استقبال فعالان بازار سرمایه و شرکت‌های تولیدی قرار گرفت تا در راستای کمک به تولید و اشتغال، گام های خود را بردارد.

همانگونه که از نام این بانک مشخص است و مدیرعامل بانک نیز تاکید دارد، هدف اصلی بانک ارائه خدمات مالی به شرکت های تولیدی و کارآفرینان است و برنامه های متعددی در حوزه حمایت از شرکت های دانش بنیان داشته و در آینده در حوزه های وی سی با محوریت حوزه مالی مثل فین تک ها فعالیت های بیشتری خواهد داشت، در همین راستا با تلاش بیشتر، بر اساس اعلام مهدی سیف علی شاهی عضو هیات مدیره، بانک کارآفرین از برنامه های عملیاتی خود جلوتر است و می توان این نوید را داد که سهامداران بانک، سال جاری را نیز همچون سال گذشته با تحقق سودهای بالاتر پشت سر خواهند گذاشت.


عملکردهای رو به رشد

کارآفرین بانکی است که توانسته رتبه نخست بهره‌وری نظام بانکی را به دست آورد، این شاخص نمایانگر نسبت ارزش افزوده سازمان به منابع و داده های سازمان (هزینه نیروی انسانی و هزینه سرمایه) است. به غیر از این افتخار، رشد بازده دارایی های بانک از جمله عملکردهای مدیریتی در کارآفرین است.

بازده دارایی های بانک کارآفرین نسبت به دوره مشابه سال قبل، از ۱.۶ در شهریور ۹۹ به ۱.۹۶ در شهریور سال جاری رسیده است. افزایش نسبت ROA نشان دهنده افزایش سود از دارایی های سرمایه گذاری شده (دارایی های درآمدزا) است.

این عملکردهای رو به رشد در حالی است که در ۹ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ بانک در هریک از شاخص‌های منابع (بدون هزینه، کم‌هزینه و گران‌قیمت)، مصارف، ضمانتنامه ها، مطالبات غیر جاری و فعالیت های ارزی، به تحقق ۶۹ درصدی منابع، ۱۱۸ درصدی تسهیلات، ۸۱ درصدی ضمانت‌نامه ریالی، ۷- درصدی مطالبات غیر جاری و ۴۴ درصدی فعالیت ارزی (بدون لحاظ مجموع فعالیت های مدیریت عملیات ارزی) رسیده است.


کارآفرین با نگاه دیگر

بانک کارآفرین برای ارتقای زیرساخت های بانکداری متمرکز، گروه فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک را به عنوان بازوی فناوری خود می شناسد تا بتواند زیرساخت‌های بانکداری متمرکز را برای اتصال به سکوی بانکداری باز داخلی جهت حداکثرسازی انعطاف‌پذیری سازمانی در پاسخگویی به نیازهای کسب‌ و کار خُرد و متوسط ارتقا دهد، در این راستا بانک کارآفرین، ماموریت حضور در عرصه اقتصاد دیجیتال را که بانکداری باز نیز بخشی از آن است، به هلدینگ فناوری نگاه فردای کارآفرین واگذار کرده است.

هلدینگ نگاه


هلدینگ فناوری نگاه نیز علیرغم مدت فعالیت کوتاه خود، با توجه به تخصصی‌بودن بازارهایی که از بانکداری باز متاثر بوده‌اند، نسبت به تدوین راهبرد فراگیر برای خدمت‌رسانی در بازارهای پرداخت، بانک، تجارت الکترونیکی و اکوسیستم استارتاپی اقدام کرده است و برنامه‌های این بانک برای توسعه بانکداری باز همچنان ادامه دارد.

کارآفرین در نظر دارد فرایندهای فناوری اطلاعات و مدیریت و معماری سازمانی را با بهره‌گیری از استانداردها و چارچوب‌های مطرح بین‌المللی مانند TOGAF، COBIT و ITIL به‌ منظور افزایش بهره‌وری و کنترل کیفیت ارتقا دهد. همچنین این بانک برنامه‌ریزی‌های لازم برای ارتقای فرایندهای سازمانی حسابرسی داخلی را با استفاده از چارچوب‌های بین‌المللی مانند COSO جهت کنترل تمامی فرایندهای سازمانی در دستور کار دارد.


نوبت مسئولیت اجتماعی

زمانی که صحبت از مسئولیت اجتماعی می شود بانک کارآفرین به دلیل اعتقادی که به آن دارد توانسته است اقدامات مناسبی را انجام دهد و به گسترش آن توجه نماید.

حمایت از مدرسه کودکان کار و بازمانده از تحصیل و تجهیز دو هنرستان در سیستان و بلوچستان با ظرفیت پذیرش بیش از ۳۰۰ دانش آموز از جمله اقداماتی بوده که در راستای مسئولیت اجتماعی انجام شده است.

همچنین پرداخت ۴۶۲ فقره تسهیلات ازدواج معادل ۳۶۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال، طرح نیک آفرین پلاس جهت پرداخت تسهیلات قرض الحسنه و اعطای تسهیلات امیدآفرین برای خرید کالاهای بادوام نیز بخشی از فعالیتهای کارآفرین در ۱۴۰۰ بوده است.


ثبت موفقیت‌ها با پرداخت سود به سهامداران

مجموعه عوامل و مدیریت بانک کارآفرین با برنامه ریزی هایی که طی یک سال اخیر داشتند توانستند پس از برگزاری مجمع عمومی عادی فوق العاده صاحبان سهام بانک در آبان ماه، سود سهامداران را به شکل متناسبی پرداخت نمایند. بر این اساس، سود هر سهم برای سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ماه ۱۳۹۹، ۱۴ تومان در نظر گرفته شد.

بانک کارآفرین

از جمله عواملی که منجر به واقعی شدن شاخص های عملکردی مناسب این بانک خصوصی شد مبری بودن ترازنامه آن از اشکالات بود و از آن مهم تر، نکته ای که مدیرعامل بانک بر آن تاکید داشت: دستاوردها و شاخص های قابل تحسین بانک کارآفرین در سال مالی ۱۳۹۹، در سایه کار تیمی موجود ناشی از همکاری میان اعضای هیات مدیره، مدیرعامل، همکاران ستاد و شعب، سهامداران و مشتریان وفادار بانک کارآفرین محقق شده است.

و اینگونه بود که عملکرد شش ماه ابتدای سال نشان داد بانک کارآفرین از اهداف بودجه ای تعیین شده نیز فراتر رفته و در این مدت تنها در بخش سود خالص، رشد ۱۰۰ درصدی ثبت شده و ۸۰۰ میلیارد تومان سود داشته است در حالی که در سال ۹۷ زیان ده بوده و در سال ۹۸ با رشد ۱۳۶ درصدی و در سال ۹۹ با رشد ۳۰۰ درصدی توانسته عملکرد موفقی را ثبت نماید و جایگاه عالی خود را در زمینه شفافیت تثبیت کند و سود خالص خود را از ٢٩٠ میلیارد تومان به هزار و ٢١٠ میلیارد تومان در سال ١٤٠٠ برساند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.