افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک و عدم تحقق تعهدات برخی کشورهای تولیدکننده نفت به عنوان اصلی ترین عوامل روند افزایشی قیمت نفت نام برده می‌شوند.

بازار جهانی نفت چشم انتظار تصمیمات اپک پلاس

به گزارش کارآفرین نیوز به نقل از رویترز، در پی افزایش تقاضا و کاهش عرضه، قیمت نفت روز چهارشنبه ۲ فوریه ۲۰۲۲ (۱۳ بهمن) از مرز بالاترین قیمت ۷ سال گذشته نیز عبور کرد. اما سرمایه گذاران در انتظار انتشار نتایج نشست اپک پلاس (+OPEC) در ساعات پایانی امروز هستند.

نفت خام برنت علاوه بر جبران کاهش ۱۰ سنتی روز سه شنبه، با افزایش ۷ سنتی به ۸۹.۳۳ دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز با ۱۶ سنت افزایش، (۰.۲ درصدی) به ۸۸.۳۶ دلار در هر بشکه رسید.

به دنبال کاهش جهانی عرضه و افزایش تنش های ژئوپلیتیک در اروپای شرقی و خاورمیانه، قیمت نفت در اولین ماه سال میلادی ۱۵ درصد افزایش داشته که با احتساب دو روز اول فوریه، به حدود ۱۷ درصد رسید. جمعه گذشته، شاخص قیمتی نفت به بالاترین سطح از اکتبر ۲۰۱۴ رسیده بود.

انتظار می رود اعضای اپک پلاس بر تصمیم پیشین خود استوار هستند و تغییری در میزان تولید نفت ایجاد نخواهد شد که همین امر، روند کاهشی عرضه و افزایش قیمت ها را تداوم خواهد بخشید.

به رغم پیش بینی تحلیل گران از افزایش یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه ای ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۲۸ ژانویه، گزارش مقامات نفتی آمریکا حکایت از کاهش ۱.۵ میلیون بشکه ای ذخایر این کشور دارد.

به نظر می رسد تداوم این روند می تواند موجب ثبت نقطه قیمتی جدید در بازار نفت خام شود.

از آنجا که برخی کشورهای صادرکننده نفت نتوانستند به تعهدات خود درباره میزان تولید روزانه عمل کنند، برخی تحلیل گران معتقدند احتمال دارد روسیه و عربستان با افزایش تولید روزانه، این شکاف را پُر کنند که تنها در این صورت، می توان به کاهش یا ثبات قیمت نفت امید داشت.

نفت

برخی منابع مطلع اعلام کرده اند، هیچ تصمیمی مبنی بر افزایش مازاد بر تعهد ۴۰۰ هزار بشکه ای پیشین اتخاذ نشده است.

فعالان و تحلیل گران بازار کامودیتی معتقدند اگر اعضای اپک پلاس، تغییری در مواضع خود ایجاد نکنند، بازار گاوی (Bullish) فراورده های نفتی همچنان تداوم خواهد داشت.

نقش پُر رنگ تنش‌های ژئوپلیتیک در بازار جهانی نفت

تنش های ژئوپلیتیک در اروپای شرقی و خاورمیانه از اصلی ترین عواملی است که تمام فعالان بازار در تحلیل دلایل شکل گیری چنین روندی، به آن اذعان دارند. تنش بین روسیه و آمریکا نیز از عوامل مهمی است که قیمت نفت خام را در بازار جهانی به شدت تحت تأثیر قرار می دهد.

روسیه به عنوان دومین کشور تولید کننده نفت در دنیا، درگیر اختلافات با اوکراین و حامیان اروپایی اش شده است. بیش از همه، اروپا نگران پیامدهای ناشی از درگیری ها و تنش های سیاسی بین المللی است که می تواند موجب اخلال در جریان عرضه شود.

روز گذشته ولادیمیر پوتین؛ رییس جمهور روسیه، با دستاویز خواندن اوکراین، آمریکا و اروپا را به طراحی سناریویی متهم کرد که به بروز جنگ در منطقه منتهی خواهد شد.

با همه این تفاسیر، بازار جهانی نفت همچنان چشم انتظار اعلام نتایج نشست امروز اعضای سازمان اپک پلاس است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =