رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر لزوم رعایت نرخ‌های مصوب سود تسهیلات و سپرده از سوی شبکه بانکی، عنوان کرد: امیدواریم تا پایان سال بسته‌ای درباره ارائه تسهیلات خُرد با ارائه تضامین سهل‌تر و البته با رتبه اعتباری مناسب به شبکه بانکی ابلاغ کنیم.

ابلاغ بسته سیاستی تسهیلات بدون ضامن تا پایان سال

به گزارش کارآفرین نیوز، علی صالح آبادی در دوازهمین گردهمایی روسای موفق شعب اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در شبکه بانکی توجه به منابع و مصارف است و صورتی که مصارف بر منابع فزونی یابد باعث کسری می شود و باید همکاران شعب نسبت به مدیریت نقدینگی بانک توجه کنند. نباید شعبه ای بدون توجه به نقدینگی و منابع بانک تسهیلاتی را تصویب کند و بانک منابع لازم را نداشته باشند.

صالح آبادی بر فروش اموال مازاد بانک هایی که ناترازی نقدینگی دارند تاکید کرد و گفت: نقدینگی لازم را برای اعطای تسهیلات از این محل فراهم کنند؛ چرا که وظیفه شبکه بانکی سپرده‌گذاری وجوه است و در واقع بانک واسطه وجوه سپرده گذار و سپرده پذیر است و لذا اگر بانک ها اموالی نیز دارند، نباید از وظیفه اصلی شان که همان واسطه‌گری وجوه است به این دلیل دور شوند.

علی صالح آبادی

رئیس شورای پول و اعتبار در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: تکالیف بودجه‌ای توسط شبکه بانکی باید اجرا شود و از جمله این موارد می‌توان به حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، کوچک و متوسط، مسکن، وام های خرد قرض الحسنه همچون تسهیلات ازدواج، خرید تضمینی گندم و حمایت از خانوارهای آسیب دیده از کرونا اشاره کرد که در این موارد انتظار می‌رود که بانکها منابع و نقدینگی خود را به گونه ای تنظیم و قوانین را رعایت کنند که موجب نارضایتی مردم نشوند.

به گفته صالح آبادی، وام های خُرد مظهر حضور مردم در شعب بانک هاست. وی ادامه داد: این موضوع باید به جد مدنظر شعب بانک ها باشد، چرا که در بین توده های مردم این امر بسیار مهم است. از این رو اجرای تکالیف قانونی باید به نحو مناسب انجام شود.

صالح آبادی در بخش دیگری از صحبت های خود به مباحث پیرامون وام های خرد اشاره کرد و گفت: اخیراً درباره وام های خُرد مباحثی برای تسهیل آن وام‌های خرد مطرح شد و ما نیز این نکته را به جد دنبال می کنیم. البته باید تاکید کنم که این امر به معنای سرفصل جدید و وام جدید نیست و در همان چارچوب ضوابط و مقررات فعلی است و تنها بحث در خصوص چگونگی ضمانت این وام هاست. ما باید وام های خُرد را برای مردم تسهیل کنیم، البته این امر باید به گونه ای باشد که ریسک بانک بدون توجه به اعتبارسنجی مشتری افزایش نیابد.

مبحث بعدی که در صحبت های رئیس کل بانک مرکزی به آن اشاره شد، موضوع اعتبار سنجی تسهیلات بود. وی در این خصوص اظهار داشت: مشتری که از رتبه اعتباری مناسبی برخوردار است در بخش وثایق و تضامین تسهیلات می تواند با سهولت بیشتری رفتار کرد. در بانک مرکزی بر روی آن در حال فعالیت هستیم و امیدواریم تا پایان سال بسته ای درباره ارائه تسهیلات خُرد با ارائه تضامین سهل تر و البته با رتبه اعتباری مناسب به شبکه بانکی ابلاغ کنیم. البته تجربه نشان داده است که برای مثال در یکی از بانک های قرض الحسنه که وام های خُرد و با تضامین آسان تر ارائه می دهد، مشتریانی که از رتبه اعتباری مناسب تر و بالاتری برخودارند؛ مجموع معوقاتشان کمتر از یک درصد است.

صالح آبادی افزود: بنابراین اگر بتوانیم با اعتبارسنجی مناسب مشتری، مشتری را خوب بشناسیم، می توان با تضامین آسان تر تسهیلات بانکی را به مشتریان حائز شرایط و در چارچوب سرفصل های موجود ارائه کرد. به این واسطه رضایت عمومی از شبکه بانکی افزایش می یابد و ریسک شبکه بانکی را کاهش می دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.