تحلیل‌گر مسائل اقتصادی، اصلاح قوانین بانکداری کشور، تخصصی شدن بانک‌ها و تقویت استقلال بانک مرکزی را ۳ عامل حضور موفق بانک‌ها به ویژه خصوصی‌ها در بدنه اقتصادی کشور عنوان کرد.

۳ باید کلیدی در موفقیت سیستم بانکی

مسعود دانشمند، کارشناس و تحلیل‌گر مسائل اقتصادی در مصاحبه با کارآفرین نیوز، شیوه بانکداری کشور را به روز ندانست و گفت: از گذشته تا به امروز، بانک‌ها در کشور پول را از مشتری دریافت کرده و سپس بر اساس مدت‌زمان سپرده‌گذاری به مشتری سود پرداخت می شود. همچنین با پرداخت تسهیلات مختلف، سود دریافت می شود.

به گفته دانشمند، با وجود تاکید بر الکترونیکی شدن امور بانک ها، اما شیوه ها حکایت از سنتی بودن آن دارد. وی ادامه داد: به طور مثال هنوز در کشور چک‌های متعدد صادر می‌شود، این در حالی است که با الکترونیکی شدن، باید چک‌های کاغذی حذف شود، هرچند قانون چک نیز در کشور به‌ درستی رعایت نمی‌شود و افراد به‌ منظور خرید از چک‌های بلندمدت بهره می‌برند، در صورتی که چک همان پول نقد بوده و باید به‌ اندازه چک کشیده شده، در حساب فرد پول باشد در غیر اینصورت تقلب بوده و مطابق با قوانین در سراسر جهان، فرد مجرم شناخته می‌شود.

تحلیل گر مسائل اقتصادی، وظیفه بانک را جمع‌آوری سرمایه‌های خُرد به‌ منظور مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: با جمع‌آوری سرمایه‌ها بانک باید در پروژه‌های مختلف مشارکت کند. به طور مثال بانک در پروژه‌های بلندمدت، اقدام به فروش سهام کند یا در پروژه‌های کوتاه‌مدت با بررسی دقیق پروژه بر اساس منابع مالی خود، سهم چندین درصدی در پروژه داشته باشد.

به عقیده دانشمند، تفاوتی میان بانکداری خصوصی و دولتی در ایران وجود ندارد و اگر بانک‌های کشور در مسیر مشارکت در پروژه‌های اقتصادی حرکت کنند، بانکداری کشور بدون ربا خواهد بود.

تحلیل‌گر مسائل اقتصادی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: با وجود اینکه در اوایل انقلاب بر بانکداری تخصصی تاکید شد، اما در حال حاضر چنین امری مشاهده نمی‌شود. به عنوان نمونه بانک های تجارت، کشاورزی، مسکن، صنعت و معدن و ... باید در مسیر نام‌گذاری خود حرکت کنند، در حالی که در همه زمینه‌ها حضور دارند.

دانشمند تنها راه اصلاح سیستم بانکداری کشور را اصلاح قوانین بانکداری کشور دانست و تاکید کرد، بانک مرکزی باید در جهت اصلاح قوانین بانکداری اسلامی حرکت کند و به‌ سرعت قوانین این حوزه را به‌ روز نماید. همچنین استقلال این نهاد سیاست گذار در بازار پول کشور نیز باید تقویت شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.