به گزارش کارآفرین نیوز، تولیدمثل امری جهت بقای زندگی بوده و در طی میلیاردها سال این امر در گیاهان، حیوانات، ویروسها و باکتریها صورت گرفته است. بسیاری از گونهها به دلیل کاهش در تولید مثل رفتهرفته منقرض شدند و فقط عکسهای آنان در این کره خاکی باقیمانده است.
موضوع تولیدمثل همواره مورد تاکید دانشمندان بوده و آنها در پژوهشهای خود به دنبال تولید رباتهای با قابلیت تکثیر بودهاند. امری که امیدها در جهت مقابله با بیماریهای نظیر سرطان یا حتی همهگیریهایی نظیر کرونا را افزایش میدهد.
به تازگی یک تیم پژوهشی موفق به طراحی رباتهای زنده با قابلیت تولیدمثل و همانندسازی شده است.
این تیم با مطالعه بر روی قورباغه پنجه دار آفریقایی یا زنوپوس لاویس، توانست این ربات را طراحی کند.
مایکل لوین استاد زیستشناسی و مدیر مرکز اکتشافات آلن دانشگاه تافتز در این خصوص گفت: در قورباغه زنوپوس لاویس، سلولهای بنیادی جنینی به پوست تبدیل میشود، در واقع این سلولها در بخش بیرونی بچه قورباغهها قرار گرفته و با دور نگهداشتن عوامل بیماریزا سبب رشد و نمو آنها میشوند.
در این جا ما این سلولهای بنیادی را در یک زمینه کاملاً جدید قرار داده و برای آنها این فرصت را فراهم میکنیم با چندسلولی بودن خود را بار دیگر در نظر بگیرند.
نکته جالب در طراحی زنوبات ها این است که آنها برای اولینبار توسط یک ابررایانه طراحی شدهاند، ابررایانه uvm با بهرهگیری از هوش مصنوعی، پس از چند ماه نمونه اولیه را مشابه با یک «پک من» طراحی کرد.
نتایج مربوط به هوش مصنوعی در اختیار متخصص زیستشناسی قرار گرفت و او بر پایه آن موفق شد نسلهای متعددی از زنوبات ها ایجاد کند.
بر اساس اظهار نظر پژوهشگران این تیم، آنها به دنبال راه حلی برای دستور دهی به این سلولها بوده تا با بهرهگیری از آن طب ترمیمی را محقق سازند.
اجرا و پیادهسازی این طرح سبب میشود که در آینده مشکلات مربوط به بیماریهای قبل از تولد، سرطان، پیری زودرس، آسیبهای تروماتیک و... درمان شود.
نظر شما