به گزارش کارآفرین نیوز، بازارهای کار جهان به صورت مرتبط به نسبت نیازهای روز انسان در حال تغییر هستند و در این مسیر برخی مشاغل حذف و برخی مشاغل جدید به وجود می آیند. همچنین برخی مشاغل اصلاح و به روزی آوری شده و در برخی نیز شیوه انجام تغییر می کند و از سویی، برای انجام بعضی مشاغل نیز تکنولوژی و ابزارهای نوین به خدمت گرفته می شود.
بنابراین پویایی و تغییرات دائمی جزئی از ذات بازار کار است که در تمام دنیا اتفاق می افتد و ایران نیز از این قائده مستثنی نیست. چه بسیار مشاغل پُررونقی که در گذشته ها بوده و افراد بسیاری از طریق آن کسب درآمد می کردند و امروز اثری از آنها نیست و چه بسیار مشاغلی که امروز ایجاد شده اند که در گذشته اثری از آنها نبوده است.
کافی است توجه کنیم که تلفن های همراه از چه زمانی در دسترس افراد قرار گرفته است و اساسا اینکه از نظر برخی، امروز دیگر بدون تلفن همراه امکان زندگی و انجام امور وجود ندارد. چه مشاغلی که از طریق تلفن همراه و دسترسی به گوشی های هوشمند و در بستر اینترنت ایجاد شده اند و پلتفرم هایی که در این مسیر توانسته اند زمینه اشتغال و فعالیت اقتصادی و کسب درآمد را فراهم آورند، در حالی که تا دو دهه قبل اساسا چنین مشاغلی وجود نداشته و هیچگونه احساس نیازی نیز به تلفن همراه در افراد ایجاد نمی شد.
چه کسانی در آینده بازار کار موفقترند؟
بنابراین نو شدن و اصلاح مسمتر بازار کار به واسطه ابزارها و امکاناتی که در اختیار انسان قرار می گیرد، آینده مشاغل و بازار کار را رقم می زند و در این رهگذر افرادی موفق تر خواهند بود که خود را با تخصص ها و مهارت های مورد نیاز مشاغل روز هماهنگ کرده و توان انجام آن مشاغل را داشته باشند.
همچنین می توان از مشاغل مرتبط با اینترنت و بستر وب به عنوان مشاغل جدید یاد کرد که در تمام دنیا گسترده شده است و امروز این امکان فراهم شده که افراد بتوانند در کشورهای مختلف زندگی کنند، اما با فرد و یا گروهی در یک کشور دیگر که هرگز همدیگر را ملاقات نکرده اند، یک پروژه مشترک انجام دهند و از این طریق انتفاع دوطرفه شکل بگیرد و اینها همه از طریق تکنولوژی های نوین و روز دنیا حاصل شده است.
پس می توان گفت، شاید در سال های آینده و یا یک دهه آینده با مشاغلی مواجه شویم که بسیار پُرطرفدار خواهند بود، اما امروز اثری از آنها نیست و هیچگونه نیازی نیز برای آن احساس نمی شود، ولی در آینده نزدیک به یکی از دغدغه ها و خواسته های جامعه تبدیل می شود.
کارشناسان بازار کار و کسب و کار معتقدند افرادی که علاقمند به آینده هستند و می خواهند جزو کسانی باشند که در آینده بتوانند زمینه های مناسب فعالیت اقتصادی و کسب و کار را داشته باشند، باید خود را به علوم روز آشنا کرده و مرتبا به فکر به روزآوری دانسته ها و اطلاعات خود باشند.
مسلم خانی با اشاره به اینکه وقتی از کسب و کار صحبت می کنیم، با محیطی سروکار داریم که مرتبا در حال رویش و تغییر و البته ریزش است، گفت: نکته بعدی اینکه ما به عنوان کارآفرینان و شاغلان نیز باید توانمندی ها و تخصص های خود را به روز کنیم که با وجود جذابیت های نوین بازرهای کار جهان، خود را منطبق کنیم.
این کارشناس ارشد بازار کار و کارآفرینی اظهارداشت: کسب و کارها مانند انسان که دوران رشد خود را طی می کند از نقطه ایده تا اجرای آزمایشی تا توسعه کسب و کار و رشد و بالندگی محصولات و خدمات را طی می کنند و حتی تا انحلال را نیز باید در نظر گرفت. مشاغل آینده یعنی آنهایی که به دلیل نیازهای جامعه و تغییر ذائقه بشر جای مشاغل امروز را خواهند گرفت.
کدام دسته کسب و کارها در آینده پُرطرفدار میشوند؟
خانی بیان داشت: ۸ دسته شغل احصاء شده که ما در آینده با آنها مواجه خواهیم شد. دسته اول مشاغل به ذات انسان باز می گردد، مانند کسی که بتواند در کنار سایر افراد قرار بگیرد که می تواند زمینه ایجاد اشتغال از این طریق فراهم شود. در آینده کسب و کار در حوزه مشاوره در تمامی حوزه ها رشد قابل توجهی خواهد داشت و همچنین مشاغل مربوط به گردشگری نیز رو به رشد خواهد بود.
استاد دانشگاه کارآفرینی و کسب و کار افزود: کسب و کارهایی که در بستر وب و فناوری اطلاعات تعریف شده اند نیز رونق خواهند گرفت و در حوزه آموزش و خدمات نیز رشد خواهیم داشت. در کسب و کارهای مربوط به کشاورزی سبز نیز رشد اتفاق می افتد و انسان ها در حال فاصله گرفتن دوباره از فست فودها و غذاهای آماده هستند که در واقع کسب و کارهای مربوط به غذا که به سلامت انسان مرتبط است، رشد خواهد کرد.
وی تصریح کرد: الگوهای نوین حمق و نقل و استفاده از پهپادها نیز در گروه بعدی مشاغل پُررونق آینده جا می گیرند. در صنعت سلامت نیز به عنوان گروه ششم مشاغل آینده، تحول بسیار جدی در کسب و کارهای این حوزه رخ خواهد داد و خدمات سلامت از راه دور رونق خواهند گرفت.
به گفته خانی، در دسته بعدی گروهی از مشاغل را داریم که از زنجیره های ارزش و کسب و کار پیوسته به عنوان یک روش خدمت آسان استفاده کنیم. الگوی کسب و کارهای دیجیتالی و در بستر وب هم در آینده در جایگاه ویژه ای قرار خواهد داشت و همچنین کسب و کارهای مرتبط با اینترنت اشیاء نیز در آینده رونق می گیرند.
این کارشناس ارشد بازار کار و کارآفرینی اظهارداشت: در حال حاضر برخی از مشاغل محاسباتی مانند حسابداری به شدت در حال رباتیزه شدن است و بخش قابل توجهی از این فعالیت ها در آینده توسط ربات های هوشمند انجام می شوند و در آینده جایگاه حسابداری و تحلیل ها رشد خواهند داشت و کسب و کارهای تحلیل محور به صورت کلی در آینده با رشد مواجه می شوند.
وی گفت: در آینده کسب و کارهای مرتبط با زبان های بین المللی نیز جایگاه ویژه به دست می آورند. همچنین می توان گفت از مشاغل پرُطرفدار در آینده مشاغل در بستر وب است و البته به نسبت نیازهای روز، مشاغل ایجاد می شوند.
نظر شما