تحقیقات وسیع موسسه کرنر استون (CornerStone) از بانک‌ها و نئوبانک‌های دنیا، پنج ترند فینتکی سال ۲۰۲۲ را با کمک فوربس معرفی کرد.

۵ ترند فینتکی بانکی در سال ۲۰۲۲

شارک ها (Shark) یا همان سرمایه گذاران بزرگ، نگاه متفاوتی به فینتک های بانکی در سال ۲۰۲۲ میلادی خواهند داشت. فوربس با بررسی تقاضاهای فین تکی و پدیده های نوظهور فناوری در عصر نوین، ۵ ترند فینتک حوزه بانکی را با کمک موسسه تحقیقات بین المللی کُرنر استون معرفی کرده که می تواند به چینش اولویت های استراتژیک بانک های دنیا در سال ۲۰۲۲ کمک شایانی کند.

۱. تغییرات اساسی در استراتژی‌های اضافه برداشت‌ها

در ژوئن ۲۰۲۱، اِلای بانک (Ally Bank) اعلام کرد روند اضافه برداشت ها از سال ۲۰۲۲ تغییر خواهد کرد. اضافه برداشت ها و شارژ مجدد حساب ها، موضوعی است که تا مدت ها در گفتگوهای نظام بانکی شنیده خواهد شد.

Ally Bank

بانک ها منتظر می مانند تا ببینند کدام بانک ها به این جریان خواهند پیوست. اگر آمار بانک های اقدام کننده، چشمگیر نباشد موضوع تا مدتی به فراموشی سپرده خواهد شد. اما در صورت ورود تعداد بیشتری از بانک های بزرگ به این مقوله، بانک های متوسط و کوچک نیز در صف قرار خواهند گرفت. هیچ بانک یا موسسه مالی نمی خواهد آخرین بانک ورود کننده به این مقوله باشد. تا پایان سال ۲۰۲۱، نام بانک های پی ان سی (PNC)، بنک آو امریکا (BofA)، کپیتال وان (Capital One) و جی پی مورگان (JP Morgan) در این فهرست به چشم می خورد.

اعلام آمادگی بانک ها در ماه های پایانی سال گذشته میلادی به منظور اعلام آماده باش به شرکت های فناوری محوری که همیار و مشاور موسسات مالی و بانک ها هستند تلقی می شود تا با تحلیل ها و اطلاعات آماری مورد نیاز

۲. کریپتویی سازی بانک‌ها

بانکداران فینتکی بارها اذعان کرده اند که ما شرکت فناوری با مجوز قانونی بانک هستیم. با گسترش و رونق دنیای وب ۳.۰، حالا بانک ها خود را درگاه وب ۳.۰ می نامند.

طبق نظرسنجی موسسه مشاوران کُرنر استون، تنها ۱۰ درصد از موسسات مالی در سال ۲۰۲۱ اعلام کردند در سال ۲۰۲۲، وارد دنیای سرمایه گذاری های کریپتویی خواهند شد و ۱۳ درصد بانک ها، سال ۲۰۲۳ را سرآغاز ورود به دنیای کریپتو اعلام کردند.

بر اساس نظرسنجی موسسه کرنر استون از مشتریان بانکی، ۶۰ درصد خریداران رمز ارزها، ترجیح می دهند سرمایه گذاری در این حوزه را از طریق بانک انجام دهند و فقط ۴ درصد بر سرمایه گذاری از طریق صرافی رمزارز تاکید داشتند.

به نظر می رسد آمار فراتر از ۱۰ درصد پیش بینی شده باشد و همانطور که سال ۲۰۱۵، سال ورود بانک ها به شبکه های اجتماعی بود، سال ۲۰۲۲ نیز سال ورود به دنیای کریپتو باشد. بانکداران دلایل قانونی فراوانی برای طفره رفتن از ورود به این بازار در اختیار دارند، اما به نظر می رسد مقاومت، بی فایده خواهد بود؛ اتفاقی که در مورد ورود به شبکه های اجتماعی افتاد.

۳. سرویس پرداخت های آنی و مدرن سازی پرداخت ها

سرویس پرداخت های سریع (FPS) که برای کاهش زمان انتقال وجوه بین حساب های مختلف مشتریان در بانک های گوناگون و تسویه های فوری رونمایی شد، در حال کنار زدن شیوه های سنتی انتقال بین بانکی (BACS) هستند.

بسیاری از بانک های بزرگ در حال حاضر عضو شبکه پرداخت RTP هستند که از سال ۲۰۱۷ راه اندازی شده است و استراتژی پرداخت آنی را به عنوان یک مزیت رقابتی دنبال می کنند، این در حالی است که به نظر می رسد بسیاری از بانک های کوچک و متوسط، در سال ۲۰۲۲، به جرگه عاملین به رویکرد پرداخت آنی (FPS) خواهند پیوست.

FPS

بر اساس آمار منتج از نظرسنجی کرنر استون، تنها ۱۵ درصد بانک های متوسط با این سیستم پرداخت همراه شده اند. انتظار می رود حدود ۲۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۲۶ درصد در سال ۲۰۲۳، به هم صنفان خود بپیوندند.

سرویس پرداخت آنی (FPS) بخشی از جریان مدرن سازی نظام بانکی است که با هدف درآمدزایی غیربهره ای برای بانک ها آغاز شده است و در سال ۲۰۲۲، شدت بیشتری خواهد یافت.

۴. امور مالی تعبیه شده

امور مالی تعبیه شده (EF) یا نهفته که در حال دگرگون سازی چهره نظام مالی و بانکی است موجب می شود هم افزایی چندین برابری در نظام های پرداخت اتفاق بیافتد. دیدگاه بانک ها و مشتریان نسبت به چگونگی فعالیت بانک ها به سرعت تغییر خواهد کرد و محل تامین درآمدهای بانک نیز به تَبَع آن، متفاوت خواهد بود.

تامین زیرساخت های بانکداری به عنوان خدمت یا سرویس (BaaS) که از رویکردهای نوین اکوسیستم بانکی و فینتکی محسوب می شود از فناوری رابط برنامه نویسی کاربردی (API) بهره می گیرد.

به عنوان مثال، بانک های دیجیتالی پیشتاز برای مشتریان خود این امکان را فراهم کرده اند که با مجوز بانک و با استفاده از رابط API، با تقویت کسب و کار خود، محل درآمدی خود را تغییر دهند بدون آنکه نگران ورود به مبحث پولشویی و ... باشند.

به نظر می رسد امور مالی تعبیه شده و جریان درآمدی، فصل مشترک استراتژی های بانکی در سال ۲۰۲۲ میلادی باشد.

۵. رقابت تنگاتنگ در حوزه بانکداری باز (Open Banking)

سال ۲۰۲۱؛ سال مهمی در زمینه بانکداری باز در آمریکا بود اما به نظر می رسد بانک ها در سال ۲۰۲۲ بر رابط های برنامه نویسی کاربردی (API) تمرکز بیشتری داشته باشند. در پی فعالیت گسترده نظام بانکی در این حوزه، رقابت بر سر جریان تجمیع داده ها افزایش خواهد یافت.

بحث روز دنیا این است که هیچکس نمی تواند این جریان را نادیده بگیرد اما بحث مهمتر این است که بانک ها چگونه این سرویس ها را طراحی، راه اندازی و نظارت می کنند.

باید منتظر ماند و دید در سال ۲۰۲۲، بانک ها چگونه حضور خود را در دنیای بانکداری باز به نمایش می گذارند.

Open Banking

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =