به گزارش کارآفرین نیوز، این بانک؛ قدیمی ترین بانک سنگاپور است که در سال ۱۹۳۲ به واسطه ادغام سه بانک محلی در دوران رکود بزرگ جهانی (GD) تاسیس شد که یکی از آن بانک ها در سال ۱۹۱۲ آغاز به کار کرده بود.
مقامات این بانک در همان دوران پس از رکود بزرگ نیز به صاحبان صنایع که کارآفرینان سنتی به شمار می آمدند، کمک کردند تا با راه اندازی کسب و کارهای جدید، به خروج کشور از بحران مالی نیز کمک کنند.
در حال حاضر، گروه بانکی اُ سی بی سی (OCBC)؛ دومین ارائه دهنده خدمات مالی بانکی در آسیای جنوب شرقی و همچنین یکی از برترین بانک ها با رتبه Aa1 در فهرست موسسه مودیز (Moody’s)، و AA در رتبه بندی اس اند پی (S&P) و فیچ (Fitch) محسوب می شود.
این سه موسسه رتبه بندی که به Big Three نیز شهرت دارند، از موسسات مرجع و معتبر در حوزه رتبه بندی های مالی هستند که آمار آنها مبنای بسیاری از تصمیمات سرمایه گذاری های جهانی است. مودیز و اس اند پی، از ناظران اصلی ارزش سهام برندها و شرکت های بزرگ در بازار جهانی هستند.
به دلیل قدرت و ثبات مالی، نام این بانک در چند سال اخیر به صورت پی در پی در فهرست ۵۰ بانک ایمن دنیا قرار گرفته که مجله کارآفرینی گلوبال فاینانس (Global Finance) منتشر می کند به چشم می خورد.
این بانک در حال حاضر با بیش از ۴۷۰ شعبه فعال در ۱۹ کشور، خدمات ارائه می کند. ۲۳۰ شعبه در اندونزی و ۷۰ شعبه در چین حکایت از حجم وسیع خدمات دِهی بین المللی این بانک در منطقه به ویژه کارآفرینان این منطقه دارد.
حمایت جامع از دوران ایده بذری
مقامات بانک اُ سی بی سی (OCBC) به دنبال آن هستند تا با کمک به کارآفرینان نوپا، نقاط کور هر صنعتی را شناسایی کنند و با حمایت از آنان در مسیر درست، معضلی بین المللی یا بومی را برطرف سازند.
این بانک براساس ماهیت هر استارتاپ، اقدامات حمایتی متفاوت برای کارآفرینان ارائه می کند: نوع حمایت های سرمایه گذاری و مالی این بانک از استارتاپ های حوزه آموزش، فینتک، سلامتی و پزشکی و ... تفاوت دارد.
برنامه ریزی، زمانبندی و شفاف سازی چشم اندازهای آینده هر صنعت برای استارتاپ های آن حوزه از جمله پشتیبانی های اولیه این بانک از کارآفرینان بومی و بین المللی است.
کارشناسان حوزه کارآفرینی بانک، با شناسایی توانمندی های کارآفرینان و نیازهای سرمایه گذاری هر استارتاپ، تلاش می کنند تا ساختار تجاری استارتاپ های تحت حمایت، از همان دوران ایده اولیه (دوران بذری) به درستی شکل بگیرد و با حرکت در مسیر درست و شفاف، استارتاپ ها هر چه سریعتر بتوانند از مرحله رشد خارج شوند و قدرت استقلال در جامعه بین الملل را کسب کنند.
عوامل متعددی در انتخاب موقعیت مکانی دفتر کار و استقرار تجهیزات استارتاپی، دخیل و تاثیرگذار هستند از جمله دسترسی به بازارهای هدف، موقعیت نسبت به خدمات شهری و ... این بانک حتی در سنجش موقعیت های مکانی موجود و انتخاب دفتر یا کارگاه متناسب با استارتاپ و صنعت فعال در آن، نیز به استارتاپ ها مشاوره می دهد.
ترسیم نقشه راه و هموارسازی مسیر به گونه ای که موجب افزایش سرعت و کاهش هزینه های راه اندازی کسب و کار شود، از دیگر اقدامات بانک برای حمایت از استارتاپ ها و کارآفرینان است.
سرمایه گذاری سبز
سنگاپور؛ از جمله دولت شهرهایی است که به برنامه ۱۷ بَندی توسعه پایدار سازمان ملل متحد (سند ۲۰۳۰) پیوسته است، بنابراین نهادها و سازمان های بزرگ نیز همراستا با این برنامه، سرمایه گذاری و حرکت می کنند.
مقامات بانک بر این باورند که استارتاپ ها و کسب و کارهای نوآفرین از اصلی ترین پیشران های هر کشوری برای حرکت به سمت توسعه پایدار هستند.
از سوی دیگر، از آنجا که سرمایه گذاری در زمینه انرژی های پاک و تجدیدپذیر، از سیاست های اساسی این بانک است، استارتاپ های فعال در این حوزه نیز در اولویت های سرمایه گذاری قرار دارند.
استارتاپ ها یا ایده های استارتاپی در زمینه حمل و نقل پاک، تولید انرژی های تجدید پذیر، ساخت و سازهای سازگار با محیط زیست، اقتصاد چرخشی، مدیریت پایدار آب و فاضلاب، استفاده بهینه از زمین های کشاورزی و ... از اولویت های کارآفرینی این بانک به شمار می آیند.
اقتصاد چرخشی یا دَوَرانی (circular economy)؛ سبک و سیاق جدیدی در زمینه نوآوری اجتماعی است که علاوه بر اهداف سنتی اقتصاد خطی، صرفه جویی بیشتر هزینه ها با استفاده دوباره از منابع را در دستور کار خود دارد.
////////////////
صفیه داوطلب
نظر شما