به گزارش کارآفرین نیوز، محیط کسب و کار و رفع موانع از این محیط یکی از مهم ترین چالش های دولت ها و همچنین از اصلی ترین خواسته های فعالان اقتصادی است. سرمایه گذاران و فعالان در محیط کسب و کار در ایران اغلب از تعدد قوانین و زمانبر بودن فرایند درخواست مجوزها، همچنین عدم دسترسی باکیفیت به منابع بانکی و یا تغییر ناگهانی سیاست ها و شیوه های دولت در محیط کسب و کار گلایه دارند.
همچنین این مسئله مطرح می شود که بی ثباتی در نرخ ارز و یا تامین مواد اولیه، رشد نرخ تورم و افزایش هزینه های تولید و همچنین نگرانی ها از آینده اقتصاد باعث سردرگمی و افت راندمان فعالیت بسیاری از کسب و کارها شده است. با این وجود، چرخ های تولید از حرکت باز نایستاده و در حال فعالیت است، اما بسیاری از فعالان اقتصادی خواهان بهبود مستمر فضای کسب و کار و قوانین و پشتیبانی های دولت هستند.
در دو سال گذشته نیز مسئله پاندمی کرونا در ایران و جهان باعث آسیب های سنگینی به محیط کسب و کار و به تعطیلی کشانده شدن بسیاری از کسب و کارها و یا تضعیف جدی بخشی از مشاغل شده است.
بررسی نتایج پایش محیط کسب و کار در پاییز امسال نشان می دهد که رقم شاخص ملی با نمره ۵.۹۴ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) محاسبه شده که تا حدودی از وضعیت این شاخص نسبت به ارزیابی فصل تابستان با نمره ۵.۹۱، بدتر است.
بر پایه این گزارش، در فصل پاییز امسال نیز فعالان اقتصادی، مولفه های غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرایی ناظر بر کسب و کار و دشواری تامین مالی از بانک ها را نامناسب ترین مولفه های محیط کسب و کار کشور نسبت به سایر مولفه ها ارزیابی کردند.
همچنین در فصل پاییز امسال، استان های کردستان، کرمان و گلستان به ترتیب دارای بدترین وضعیت محیط کسب و کار و استان های مرکزی، آذربایجان غربی و فارس نیز به ترتیب دارای بهترین محیط کسب و کار نسبت به سایر استان ها ارزیابی شده اند.
ظرفیت تولیدی محاسبه شده برای بنگاه های اقتصادی شرکت کننده در پایش فصل پاییز، ۴۱.۳۳ درصد برآورد شده که این میزان نسبت به برآورد قبلی در تابستان امسال که ۴۰.۳۲ درصد بوده، ۱.۰۱ درصد بهبود داشته است.
فعالان اقتصادی میزان تاثیر منفی کرونا بر کسب و کار را ۶.۰۹ از ۱۰ ارزیابی کردند. همچنین وضعیت کسب و کار در بخش خدمات ۵.۸۹، در مقایسه با بخش کشاورزی ۵.۷۲ و صنعت ۵.۸۱، نامناسب تر بوده است.
در پاییز امسال، فعالان بخش املاک و مستغلات، سلامت انسان و مددکاری اجتماعی، اداری و خدمات پشتیبانی دارای بدترین وضعیت محیط کسب و کار و رشته فعالیت های مالی و بیمه، خدمات مربوط به تامین جا و غذا، آبرسانی، مدیریت پسماند، فاضلاب و فعالیت های تصفیه نیز دارای بهترین محیط کسب و کار بوده اند.
بنگاه های ۱۱ تا ۴۹ نفر کارکن با نمره ۵.۹۶ دارای بدترین وضعیت و بنگاه های دارای بیش از ۲۰۰ کارکن دارای بهترین محیط کسب و کار بوده اند. به صورت کلی، میانگین ارزیابی محیط اقتصادی عدد ۶.۴۱ بوده که این میزان در ارزیابی فصل گذشته ۶.۳۳ بوده است.
نظر شما