به گزارش کارآفرین نیوز، قیمت ها در بازار خودرو تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله نوسانات نرخ ارز، رشد تورم، تحریم های اقتصادی و ... تغییر می کنند و چند سالی است که خبری از ثبات قیمتی در این بازار نیست.
امسال نیز وضعیت بازار خودرو نوسانی بوده و در بیشتر مواقع شاهد افزایش چند برابری قیمت انواع خودروهای داخلی و خارجی صفر کیلومتر و کارکرده بوده ایم. این تغییرات قیمتی در برخی موارد تا حدی بالا بوده که خودرو اقتصادی را تبدیل به لوکس کرده، به طوری که خودرو ۲۰۰ میلیون تومانی در حال حاضر ۵۰۰ میلیون تومان و خودرو ۳۰ میلیون تومانی، بیش از ۱۸۰ میلیون تومان در بازار معامله می شود.
با اینکه هر ساله، میزان معاملات خودرو پیش از شروع تعطیلات نوروزی (به دلیل نگرانی از رشد قیمت ها در سال آینده) افزایش پیدا می کند و بازار تا حدی از حالت رکود خارج می شود، اما امسال به دلیل افزایش چندبرابری قیمت ها و احتمال احیای برجام، هنوز شاهد رشد تقاضا به اندازه سال های قبل نیستیم؛ هر چند که عده ای نگران عدم انجام توافقات برجامی و رشد قیمت ها در بهار ۱۴۰۱ هستند. با این حال، بازار در حال حاضر به دلیل حباب قیمتی خودروهای داخلی و خارجی در رکود به سر می برد که امیدواریم به زودی با ترکیدن این حباب شاهد رونق این بخش باشیم.
پیش بینی وضعیت بازار خودرو در سال ۱۴۰۱ دشوار است و نمی توان به طور قطعی از افزایش یا کاهش قیمت ها در این حوزه صحبت کرد، چرا که در حال حاضر دور جدید مذاکرات در حال برگزاری است و تکلیف آینده آن نامشخص است. با این حال، برخی کارشناسان خودرو گمانه زنی هایی درباره آینده این بازار دارند و در این خصوص، بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو اظهار کرد: تعیین قیمت خودرو به عوامل مختلفی بستگی دارد و به همین دلیل نمی توان پیش بینی دقیقی برای آن داشت.
به گفته این کارشناس صنعت خودرو، قیمت دلار و میزان عرضه و تقاضا در بازار، شرایط روانی و مهم تر از همه مذاکرات وین از موارد اثرگذار در تغییرات قیمت خودرو بوده و در صورتی که برجام احیا شود ثبات قیمتی به بازار بر می گردد و در غیر اینصورت قیمت ها در سال ۱۴۰۱ همچون امسال تابع نوسانات خواهد بود.
شهرام فداکار، کارشناس صنعت خودرو نیز در این باره تصریح کرد: با توجه به نوسانات نرخ ارز و رشد تورم، احتمال افزایش قیمت خودرو در سال ۱۴۰۱ (همچون سال جاری) وجود دارد چرا که افزایش این نرخ ها کنترل قیمت در بازار خودرو را دشوار می کند.
به گفته وی، ما باید خودرو را به قیمتی بفروشیم که بتوانیم جایگزین آن به واردات قطعات بپردازیم. در حال حاضر، با توجه به بالارفتن هزینه تولید، نوسانات نرخ ارز و رشد قیمت قطعات وارداتی و اینکه اکثر خودروسازان بخشی از اقلام مورد نیاز خود را با صرف هزینه دلاری از خارج کشور تامین می کنند، اساسا کوشش برای پایین نگه داشتن قیمت خودرو بی معناست و نمی توان انتظار کاهش آن را داشت.
نظر شما