کارشناسان حوزه بلاک چین و رمز ارز معتقدند در زمینه قانونگذاری و نحوه مواجه شدن با این پدیده باید به جمع‌بندی شفاف و روشنی برسیم، در غیر اینصورت در آینده نزدیک برای دسترسی به این فناوری‌ها مجبور به وابستگی خواهیم بود.

آینده بازارها در تسخیر فناوری بلاکچین

به گزارش کارآفرین نیوز، چند سالی می شود که رمز ارزها و فناوری بلاک چین ساختارهای اقتصادی دنیا را در نوردید و به نظر می رسد در آینده نزدیک تمامی کشورهای جهان راهی جز پذیرش کامل رمز ارزها به جای چارچوب های سنتی گذشته را نداشته باشند و هرچند امروز معاملات رمز ارز در بسیاری از کشورها ممنوع بوده و یا با محدودیت مواجه است، اما در آینده نزدیک رمز ارزها نقش کلیدی را در بازارهای پولی جهان بازی خواهند کرد.

دستکم در کنار روش های فعلی مبادلات پولی در جهان، رمز ارزها نیز یک ساختار رسمی در قالب ابزارهای پرداخت خواهند یافت، با این ویژگی که این ابزار قابلیت سرمایه گذاری و محرمانه بودن را نیز تا حد بسیار بالایی دارا است و به سرعت قابلیت جابجایی را در پرداخت ها خواهد داشت.

با این وجود، مسئله امروز رمز ارزها، موضوع قانونگذاری کشورها در این پدیده جدید بوده و کشورها تجربه ای در اینباره برای قانونگذاری دقیق ندارند. اما کشورها ناچارند تا در این زمینه ورود کرده و به صورت جدی تکلیف نوع برخورد با این مقوله را برنامه ریزی کنند، در غیر اینصورت در آینده نه چندان دور با معضلات و گرفتاری های بزرگی در عرصه اقتصادی مواجه خواهند بود.

از نگاه سیاسیون نیز می توان به ظرفیت استفاده از رمز ارزها در پرداخت های بین المللی به منظور دور زدن تحریم های غرب اشاره کرد و اینکه با این ابزار، محدودیت های مربوط به دسترسی کشور به اسکناس ارز و مسائل جابجایی ها و قطعی سوئیفت و ... نیز حل خواهد شد.

بلاک چین

مهرداد عباد در اینباره به نشریه تازه های اقتصاد گفت: رمز ارزها مانند همه فناوری های نوین، جایگزین رویه های قبلی خواهند شد و ممانعت از این قضیه، تنها جایگزینی را با تاخیر مواجه می کند. این صنعت علاوه بر کاهش هزینه ها، می تواند منجر به حذف صنعت بانکداری در جهان نیز بشود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: اطلاعات مردم درباره بلاک چین باید افزایش یابد، چون این صنعت امروزه در پزشکی، بخش نظامی و اجرای پروژه ها مورد استفاده قرار می گیرد و رمز ارزها بخشی از فناوری بلاک چین محسوب می شوند.

عباد خاطرنشان کرد: زمانی که یک فناوری نوین وارد می شود، به دلیل ناشناخته بودن با آن مخالفت هایی صورت می گیرد و در ایران نیز به جای ممنوعیت باید سیاست محافظه کارانه داشته باشیم تا ابعاد رمز ارزها و بلاک چین کاملا روشن شود.

پرداخت‌ها در آینده با توکن‌ها خواهد بود

وی تصریح کرد: با وجود اینکه برخی کشورها مانند چین و یا در آمریکای لاتین رمز ارزها را ممنوع کرده اند، اما در ایران باید بر روی این فناوری توسط متخصصان مطالعه و کار کارشناسی صورت بگیرد و به این صورت نباشد که با قوانین دست و پاگیر، از قافله عقب بمانیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: در آینده شرکت های دانش بنیان از فناوری بلاکچین استفاده خواهند کرد و اگر در ایران نتوانیم در این زمینه به جمع بندی مناسبی برسیم، در آینده مجبور به وابستگی به دیگران خواهیم شد. سال گذشته کلید رمز ارز ملی زده شد و امسال به مرحله عملیاتی رسید؛ بنابراین باید بر روی این فناوری ها کار کنیم و مباحث کاملا شفاف باشند.

به گفته عباد، اگر بتوانیم بحث ماینینگ را در ایران راه اندازی کنیم، برای کشور ارزآوری خواهد شد. مطمئنا در آینده بسیاری از پرداخت ها با توکن ها انجام می شود و ما در این زمینه ها باید برنامه ریزی داشته باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.