به گزارش کارآفرین نیوز، در سال ۱۹۶۶ موسسه ای به منظور ظرفیت سازی، ارتقای مهارت ها و دانش مربوط به کاهش فقر و همچنین حمایت از اقدامات بلندمدت رشد در کشورها تاسیس شد که "بانک توسعه آسیا" (The Asian Development Bank (ADBI نام گرفت.
همچنین از کارکردهای تعریف شده این بانک، حمایت از ایجاد رقابت در اقتصادهای در حال توسعه منطقه آسیا و اقیانوس آرام است. بانک توسعه آسیا، مجموعه فعالیت های خود را در قالب پژوهش های کاربردی، همایش های سیاسی، گفتمان سازی و همچنین طرح های آموزشی انجام می دهد.
کارکرد بانک توسعه آسیا
بانک توسعه آسیا (ADB) در تلاش است تا در آینده به یک مرکز پیشرو و کلیدی ارائه اطلاعات توسعه در منطقه آسیا و اقیانوسیه تبدیل شود.
بانک دارای یک اندیشکده با نام اندیشکده بانک توسعه آسیا یا (ADBI) است که در این موسسه، راهبردهای موثر توسعه شناسایی شده و در قالب پرورش کارشناسان، محققان و اندیشکده ها؛ رشد فراگیر و پایدار، همکاری منطقه ای و یکپارچه سازی و نظارت و راهبری سیاست ها و نهادها دنبال می شود.
تفکر ایجاد این بانک اولین بار در ۱۹۶۲ بود که در آن زمان در استفاده کشورهای آسیایی از همکاری بانک جهانی محدودیت وجود داشت و نهایتا در ۲۲ اگوست سال ۱۹۶۶، این بانک به صورت رسمی آغاز به کار کرد.
ژاپن به عنوان یکی از سهامداران اصلی بانک توسعه آسیا بوده که ۲۲.۶ درصد از مجموع سهام این بانک را در در ابتدا در اختیار داشت و آمریکا نیز مالک ۵۹.۶ درصد از سهام بانک بود.
با این وجود، پس از تاسیس بانک، برخی کشورها از جمله مالزی، اندونزی، فیلیپین، تایلند و کره جنوبی نیز در این بانک سرمایه گذاری کردند. در سال ۱۹۹۳، ژاپن ۵۰ درصد از کل سهام بانک را در اختیار گرفت و به عنوان کشور محوری این بانک تعیین شد. همچنین اولین رئیس بانک توسعه آسیا نیز یک ژاپنی به نام "ناکشی واتانابه" بود.
بانک دارای شورا، هیات مدیره، رئیس و معاون است و هر یک از کشورهای عضو، دارای یک نماینده در بانک است. رئیس بانک معمولاً ژاپنی است، چون ژاپن بزرگترین سهام دار بانک محسوب می شود.
همچنین این بانک دارای ۲۴۰۰ نفر کارمند است که بیشتر آن را فیلیپینی ها تشکیل می دهند. از سویی، بانک توسعه اسلامی دارای ساختمان هایی در شهرهای مانده لویانک، مانیلا، مترو و فیلیپین است و در هر کشور عضو نیز یک نمایندگی دارد.
استراتژی ۲۰۳۰ بانک توسعه آسیا
می توان از برخی پروژه های بزرگ انجام شده در این بانک مانند راه آهن حیرتان افغانستان، پروژه های اضطراری برای مقابله با حوادث زلزله و سونامی در اندونزی، برنامه های کاهش فقر شهری در فیلیپین، تخصیص ۱.۲ میلیارد دلار برای بحران قریب الوقوع پاکستان و ... نام برد.
به صورت کلی، این بانک برای بانک جهانی است که در ابتدا با ۳۱ عضو آغاز و هم اکنون دارای ۶۷ عضو است. ۴۸ عضو بانک توسعه آسیا از آسیا و اقیانوس آرام و ۱۹ عضو نیز از کشورهای خارج آسیایی است.
از استراتژی های ترسیم شده این بانک برای سال ۲۰۳۰ میلادی، دستیابی بانک به مسیر پاسخگویی موثر برای رفع نیازهای در حال تغییر آسیا و اقیانوسیه است. همچنین این بانک چشم انداز خود را برای دستیابی به آسیا و اقیانوسیه مرفه، فراگیر، انعطاف پذیر و پایدار توسعه خواهد داد. از سویی، تلاش ها برای ریشه کنی فقر نیز ادامه خواهد یافت.
نظر شما