اینترنت و فناوری دیجیتالی؛ اولین چیزی است که پس از شنیدن نام استارتاپ به ذهن می‌آید. اما ساینابو جامه؛ کارآفرینی از کشوری کم برخوردار و بدون دسترسی به اینترنت توانسته پتانسیل‌های مهارتی خود و بسیاری از کارجویان دیگر را در جهت توسعه کشورش به فعل در آورد.

کارآفرینی با جیب خالی و همت عالی

به گزارش کارآفرین نیوز، این روزها با شنیدن واژگان استارتاپ یا کارآفرینی، اولین ویژگی که به ذهن متبادر می شود فناوری محور بودن آن است. اما اصلی ترین ویژگی مورد توافق برای تعریف استارتاپ را قابلیت رشد و مقیاس پذیری آن می دانند.

با این توصیف، کادم (CODEM)؛ استارتاپ راهسازی در گامبیا است که در سال ۲۰۱۸ در باکائو تاسیس شد و با رشد پرشتاب خود، اشتیاق بازگشت به وطن را در بسیاری از جوانان گامبیایی زنده کرد.

تعداد جوانان گامبیایی که پس از اتمام دوران دبیرستان و حتی خیلی پیشتر از آن و در دوران نوجوانی، کشور را به امید یافتن کار ترک می کنند زیاد است.

Bacau

ساینابو جامه می گوید: مادرم، سرپرست خانوار بود و نمی توانست هزینه های تحصیلم را در دانشگاه بدهد. بنابراین به فکر افتادم تا خودم درآمدی داشته باشم.

دختر گامبیایی پس از آشنایی با دوره های آموزشی سازمان بین المللی کار و ثبت نام در دوره سرمایه گذاری آموزشی نیروی کار (EIIP)، فکر مهاجرت برای یافتن کار را از سر بیرون کرد.

ساینابو با گذراندن دوره های کوتاه مدت سرمایه گذاری آموزشی برای اشتغال، اکنون شرکتی را در کشورش اداره می کند که اکثر کارکنان آن، زنان و دخترانی هستند که تا پیش از این، بیکار بودند.

ساینابوی ۲۲ ساله، کارآفرین حوزه راهسازی در کشور کم برخوردار گامبیا است. حدود ۱۲۵ نفر جوان که اکثر آنان، زنان و دختران هستند برای حذف و اصلاح ایرادات زیرساخت های شهری و جاده ای تلاش می کنند.

کادم (CODEM)؛ کارآفرینی غیر دیجیتالی ساینابو و دوستانش است. وی می گوید: ۱۲۵ نفر از جوانان در این دوره شرکت کردیم. پس از پایان دوره، تنها چیزی که داشتیم، ایده های تازه بود و دیگر هیچ. روی کمک مالی خانواده ها هم نمی توانستیم حساب کنیم. اجرایی ساختن آموزش های این دوره دو ماهه، تنها روزنه امید ما برای کسب درآمد و اشتغال بود.

ساینابو می گوید: در این دوره ها با تکنیک دونو (Do-nou) در صنعت راهسازی آشنا شدم. با هم تصمیم گرفتیم شرکتی در همین حوزه راه اندازی کنیم و به جای آن که جویای کار باشیم، کارآفرین باشیم. آستین همت را بالا زدیم و کاری که مردانه تلقی می شد را آغاز کردیم: قدمی در راه توسعه کشور فقیرمان.

نفری ۱۰۰ دالاسی گذاشتیم و کادم تاسیس شد؛ شرکتی برای انجام تعمیرات راهسازی و جاده ای کوچک.

Sainabou Jammeh

کادم متولد شد و ساینابو به عنوان مدیرعامل انتخاب شد. شهرت دوره های سازمان بین المللی کار، اعتباری شد برای کادم در سازمان های شهری و دولتی.

اولین قرارداد کادم، برای پارک بدالا منعقد شد؛ جایی که دوره های سازمان بین المللی کار در آنجا برگزار می شود.

حالا بسیاری از مردان هم به ما پیوسته اند، گرچه هنوز هم تعداد زنانی که برای کسب درآمد در کادم تلاش می کنند بسیار بیشتر است.

برخی از همکاران ما، افرادی هستند که پس از اطلاع از وجود کادم و قصه موفقیتش، به کشور بازگشته اند و با ما همکاری می کنند.

کادم درست یک سال پس از آغاز به کار برای شرکت در اجلاس بین المللی مشارکت در توسعه آفریقا که سال ۲۰۱۹ در توکیو برگزار می شد برگزیده شد.

ساینابد به نمایندگی از همکارانش و به عنوان مدیرعامل موفق به اولین سفر زندگیش رفت: موفقیتی که هرگز خوابش را هم نمی دیدم. از همانجا به همه جوانان گامبیایی پیام دادم: وطنمان را خودمان خواهیم ساخت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =