بررسی روند صادرات کشور حکایت از این دارد که در یازده ماه نخست سال جاری عمده تولیدات صادراتی ایران به ۲۰ کشور جهان ارسال شده که در میان آنها، چین، عراق و ترکیه اصلی‌ترین مقاصد صادراتی بوده است.

۲۰ مقصد نخست صادراتی ایران

به گزارش کارآفرین نیوز، ارقام منتشر شده از میزان صادرات کشور نشان می دهد که چین، عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و افغانستان سهم ۷۴ درصدی در صادران بدون نفت خام ایران را داشته اند.

نکته جالب در خصوص صادرات ایران این بوده که این پنج کشور، ۱۹ درصد از سهم اقتصاد جهان را در دست دارند، همچنین بررسی ۲۰ کشوری که کالاهای ایرانی را وارد می کنند نشان می دهد که سهم این بیست کشور از اقتصاد جهان ۳۴ درصد است که در این بین چین، هند و آلمان سهم بسیار بالایی دارند.

در واقع چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان با سهم ۱۷.۸ درصدی، مقصد اول کالاهای صادراتی ایران است. ۲۹ درصد از کالاهای ایرانی به چین صادر می شود.

میزان صادرات ایران

آلمان نیز به عنوان برترین اقتصاد اروپا، ۴.۵ درصد از اقتصاد جهان را در دستان خود دارد، البته میزان صادرات کالا از ایران به دلیل تحریم ها بالا نبوده و تنها ۰.۶ درصد از کل صادرات غیر نفتی خامی را شامل می شود.

دیگر اقتصاد بزرگ جهان هندوستان بوده که سهم دومین کشور پرجمعیت دنیا، ۳.۱ درصد از اقتصاد است، البته روند صادرات ایران به هند باید بهبود پیدا کند، ولی در حال حاضر ۳.۱ درصد از کالاهای ایرانی به این کشور صادر می شود.

آنچه مشخص است، شرایط در سال ۱۴۰۱ به واسطه لغو تحریم ها تغییر خواهد کرد و این فرصت مناسبی برای حضور محصولات ایرانی در کشورهای دیگر است، البته دولت باید توجه ویژه ای به این امر داشته باشد.

در واقع تجربه تاریخی کشور نشان می دهد در شرایط غیر تحریمی دولت ها بر صادرات نفت تمرکز داشته، که این امر پایه های اقتصادی کشور را تقویت نخواهد کرد.

لذا در صورتی که دولت توجه ویژه ای بر صادرات به خصوص در بخش های کشاورزی، غذایی، مواد معدنی و فولاد، پتروشیمی، نساجی و ... داشته باشد، می توان انتظار داشت صنایع مختلف کشور رونق گرفته و بخشی از مشکل اقتصاد کشور مرتفع شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =