برآوردها نشان می‌دهد که با وجود رشد منفی تا حدود ۹ درصد بخش تولید در سال‌های گذشته، موتورهای تولید و بنگاه‌ها سال جاری را با چرخش‌های مثبت به پایان خواهند رساند و رشد این بخش ۴.۲ درصد برآورد شد. سهم نفت از GDP نیز در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۴.۲۸ درصد برآورد شده است.

اعلام وضعیت سبز برای بخش تولید در پایان ۱۴۰۰

به گزارش کارآفرین نیوز، بحث تولید و رونق تولید در کشور را می توان کلیدی ترین مبحث اقتصادی کشور دانست که تمامی امور اقتصادی حول محور آن شکل می گیرد. اگر تولید رونق داشته باشد، چرخ های اقتصادی کشور می گردد، اشتغال زایی خواهد شد، اقتصاد رشد می کند، سرانه درآمد جامعه بالا می رود و حرکت کشور به سمت رفاه اتفاق می افتد و در غیر اینصورت در تمامی این شاخص ها، رشدهای منفی را خواهیم داشت.

بنابراین بخش عظیمی از اقدامات و برنامه های دولت ها بر این محور می گردد که بتوانند چرخ های تولید کشور را به گردش در آورند. همچنین عمده سیاست های وزارتخانه های اقتصادی و حتی غیر اقتصادی دولت نیز برای دستیابی به رونق اقتصادی و افزایش سطح تولید می گردد.

با این وجود، میزان حمایت و امکان پرداخت تسهیلات از سوی دولت به بنگاه ها و واحدهای تولیدی کشور، در ایران تا حد زیادی به میزان درآمد نفت بستگی دارد. در سال هایی که میزان درآمد نفتی و ارزآوری از این طریق بالا بود، وضعیت تولید و رسیدگی دولت نسبت به بنگاه های تولیدی کشور نیز بهتر بوده و هر زمان که درآمد نفت به دلایلی مانند تشدید تحریم ها و اختلال در فروش نفت، افت داشته باشد مشکلات بنگاه ها در تامین مالی تولید و سرمایه درگردش نیز بیشتر است.

برآوردها از اوضاع رشد تولید در سال ۱۴۰۰

نگاهی به آمارهای ارائه شده نشان می دهد که نرخ رشد تولید با نفت در فاصله سال های ۸۹ تا ۱۴۰۰ (برآورد)، نوسانات زیادی را داشته تا جایی که نرخ رشد تولید در سال ۹۵ به میزان ۱۴.۱۶ درصد و در سال ۹۱ نیز منفی ۸.۵۴ درصد بوده است.

در فاصله سال های نزدیک نیز می توان گفت که پس از رشد منفی ۶.۲۶ درصدی تولید در سال ۹۸، رشد بخش تولید کشور از حالت منفی خارج شده و در دو سال اخیر روند نسبی رو به بهبودی را طی می کند. برای سال جاری برآورد شده که رشد بخش تولید با نفت به ۴.۲ درصد برسد و این میزان بدون نفت نیز ۳.۳۴ درصد برآورد شده است.

مرکز آمار ایران همچنین نرخ رشد اقتصادی کشور با نفت را در پاییز امسال ۵.۱ درصد و بدون نفت را نیز ۳.۸ درصد اعلام کرد و انتظار می رود روند مثبت رشد اقتصادی در فصل زمستان امسال نیز ادامه داشته باشد.

نگاهی به سهم نفت در تولید ناخالص داخلی کشور (GDP) نیز حاکی از افت خیز آمارها است به نحوی که سهم نفت از تولید ناخالص داخلی در سال ۹۸ به میزان ۲۴.۹۸ درصد و در سال ۹۸ نیز به میزان ۱۲.۹۶ درصد بوده است. همچنین سهم نفت از تولید ناخالص داخلی در سال جاری نیز به میزان ۱۴.۲۸ درصد برآورد شده که این میزان از ۱۳.۵۶ درصد سال ۹۹، بیشتر است.

رشد بخش تولید در سال 1400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.