طرحی در مجلس دنبال می‌شود که طی آن قرار است قانون بیمه اجباری شخص ثالث اصلاح و تغییراتی در نحوه پرداخت خسارت خودروهای لوکس در زمان بروز تصادفات اعمال شود.

تغییر نحوه پرداخت خسارت تصادف خودروهای لوکس

به گزارش کارآفرین نیوز، قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب اوایل سال ۱۳۹۵ مجلس شورای اسلامی است که برابر آن، بیمه شخص ثالث هر فردی را که به علت حوادث ناشی از وسایل نقلیه دچار خسارت بدنی یا مالی شود تحت پوشش قرار می دهد.

طبق قانون مذکور، خودروها به دو دسته متعارف و غیرمتعارف تقسیم می شوند. بر این اساس، خودرویی که در زمان وقوع حادثه رانندگی ارزشی برابر یا کمتر از سقف تعهدات جانی یا ۵۰ درصد دیه مرد مسلمان در ماه حرام داشته باشد را خودروی متعارف می گویند و خودرویی که ارزش و قیمت آن بیش از ۵۰ درصد تعهدات بیمه در قبال خسارت جانی است غیرمتعارف تلقی می شود.

گفتنی است، بر اساس قانون مذکور در سال ۱۴۰۰ هر خودرویی که ارزش آن بالای ۳۲۰ میلیون تومان باشد غیرمتعارف محسوب می شود و به استناد تبصره های ماده ۸ این قانون، تمامی خسارت های وارده به خودروها بر عهده راننده مقصر نبوده و ملاک و مبنای محاسبه خسارت، قیمت خودرو است.

بر این مبنا، در صورتی که یک خودرو متعارف دارای بیمه نامه شخص ثالث با خودرویی غیرمتعارف تصادف کند مقدار خسارت وارده تا سقف تعهدات بیمه شخص ثالث راننده مقصر پرداخت می شود و مابقی هزینه ها باید از طریق بیمه بدنه راننده زیان دیده که مالک خودروی غیرمتعارف (لوکس) است پرداخت شود.

با این حال، اکنون مسئله طرح اصلاح قانون بیمه اجباری شخص ثالث در مجلس شورای اسلامی به ثبت رسیده و ۲۱ اسفندماه علی خضریان، نماینده مردم تهران در مجلس در این باره گفت: با این قانون، در عمل صاحبان خودروی حادثه دیده با شکایت در دادگاه و طلب افت قیمت، مابقی خسارات وارد شده به خودروی خود را از مقصر حادثه خواهند گرفت. این قانون فقط تعهدات بیمه‌گر را کاهش و شکایت در محاکم قضایی را افزایش داده و باعث فشار اقتصادی به مردم ضعیف شده است.

حادثه رانندگی

عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس اظهار کرد: در واقع زیان‌دیده‌ای که خودروی غیرمتعارف دارد پس از مراجعه به شرکت بیمه و دریافت خسارت طبق اصل تناظر از بیمه‌گر، مجددا به مقصر حادثه مراجعه و خواستار دریافت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو می‌شود که محاکم قضایی بدون در نظر گرفتن اصل تناظر و لحاظ کردن میزان مسئولیت شرکت بیمه، اقدام به صدور حکم می کنند.

وی گفت: در شیوه فعلی دارنده یک خودروی پراید وقتی با یک خودروی لوکس تصادف کند حتی کل قیمت پراید در مقابل افت قیمت آن خودروی لوکس ناچیز خواهد بود. بنابراین، هدف این است که با اصلاح قانون بیمه اجباری شخص ثالث، زیان دیدگان به واسطه آن به شرکت بیمه مراجعه و مطالبه خسارت کنند و به این وسیله صاحبان خودروهای لوکس و غیرمتعارف باید با استفاده از بیمه بدنه، سایر خسارات وارد شده به خودروی خود را تامین کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =