خلاقیت و دستیابی به توانایی حل مسائل و مشکلات ۷ مرحله دارد که افراد می توانند با قرار گرفتن در این مسیر، نهایتا به راهکار حل مشکلات دست یابند و در فاز دوم پس از جرقه زدن خلاقیت، آن را در مسیر کارآفرینی و تبدیل شدن به ارزش قرار دهند.

۷ مرحله خلاقیت چگونه شکل می‌گیرد؟

به گزارش کارآفرین نیوز، در دنیای امروز با پیچیده تر شدن مسائل و مشکلات و توسعه جوامع بشری، سطح نیازها بالاتر رفته و تقویت افزایش توان حل مسائل نیز نسبت به گذشته با اهمیت تر شده است. اینکه به لحاظ فردی و یا گروهی، بتوان برای حل مشکلات راهکار موثر ارائه داد، انسان ها را قادر می سازد که مسائل و مشکلات خود را حل کنند.

یکی از توانمندی هایی که در تمامی افراد ممکن است وجود نداشته باشد و یا درصد کمی نسبت به توانمندی ها و ظرفیت های خود آگاهی پیدا کنند، خلاقیت در امور است. در واقع خلاقیت به توان حل مسائل و ارائه راهکار مرتبط است. افراد زیادی در سطح جهان با تفکر و ارائه راهکارهایی توانسته اند کلید حل مسائل پیچیده و دشوار را که بر زندگی میلیون ها نفر تاثیرگذار است به دست آورند.

۷ مرحله خلاقیت از آمادگی ذهنی تا اجرا

با این حال، راهکارهایی نیز وجود دارد که افراد بتوانند استعدادهای خود را کشف کرده و نسبت به پرورش ذهن خلاق و حل کننده مسائل اقدام کنند. کارشناسان می گویند مسیر خلاقیت از ایده تا عمل در ۷ مرحله است.

ابتدا افراد باید ذهن خود را آماده کرده و همیشه جویای علم باشند، زیاد بخوانند و همیشه بخوانند. همچنین علوم مختلف را یاد بگیرند و منابع مختلف را مطالعه کنند. از سویی پس از مطالعه باید بتوانید مطالب را دسته بندی کرده و از بهم ریختگی ذهن جلوگیری شود.

در گام دوم پرورش ذهن خلاق، افراد باید تا می توانند تحلیل داشته باشند، اما قضاوت و نتیجه گیری را به زمان دیگری موکول نمایند. گام سوم از مراحل خلاقیت به این موضوع بستگی دارد که شما بتوانید از اطلاعاتی که به دست آورده اید به درستی استفاده کنید.

خلاقیت

سپس در مرحله چهارم از خلاقیت، گذر از دوره کمون (انتظار) را داریم که باید گفت اگر در سه مرحله اول به نتیجه دلخواه نرسیدید، دلسرد نشوید و ادامه دهید و مطمئن باشید که در لحظه خاص، نتیجه دلخواه و راهکار مد نظر را کشف خواهید کرد.

افراد باید بتوانند انبوه اطلاعات در هم ریخته را مرتبط کرده و رویاپردازی کنند. در گام پنجم، افراد باید پس از دوره انتظار، حواس خود را جمع کرده تا بتوانند به راه حل اساسی یا همان جرقه اول خلاقیت برسند.

تایید و اثبات گام ششم از مراحل خلاقیت است که افراد باید جرقه ذهنی خود را بر روی کاغذ نوشته و آن را حس کنند. سپس در گام نهایی و هفتم نیز ایده را به مرحله اجرا بگذارید و از این مرحله به بعد باید ویژگی های کارآفرینی را در خود تقویت کنید.

در این زمان، افراد نیاز دارند تا برنامه ریزی داشته و ریسک و تحمل را در خود تقویت نمایند. همچنین تیم سازی باید در این زمان صورت بگیرد و تمرین مستمر هم انجام شود.

تبدیل خلاقیت به نوآوری و تبدیل نوآوری به ارزش، گسترش آن و تکرار خلاقیت و نهایتا تبدیل به نوآوری در فعالیت ها؛ اموری است که افراد پس از مرحله شکل گیری خلاقیت و تبدیل آن به حرکت و کارآفرینی باید دنبال کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.