مراقبت از فرزندان یا والدین، از دلایل عمده اخراج یا ترک کار زنان است که با سرمایه‌گذاری‌های درست می‌توان تا ۳۰۰ میلیون شغل در این حوزه برای زنان در سنین کار ایجاد کرد.

ظرفیت ایجاد ۳۰۰ میلیون شغل خانگی

به گزارش کارآفرین نیوز، مراقبت از کودکان خردسال یا والدین سالخورده از دلایل مهم اخراج یا ترک کار زنان به ویژه در اقتصادهای نوظهور محسوب می شود.

مراقبت از کودکان و سالخوردگان می تواند خود به عنوان یک شغل، گردش مالی عظیمی در جامعه ایجاد کند، به شرط آنکه زیرساخت های نظارتی در جامعه مهیا شده باشد.

اقتصاد مراقبت (Care Economy) با اقتصاد سلامت، تفاوت دارد اما به موازات آن می تواند افزایش رفاه و طول عمر و در نتیجه برخورداری از زندگی با کیفیت را برای افراد به ارمغان آورد.

سرمایه گذاری های وسیع تر در حوزه سلامت، درمان و مراقبت می تواند به اشتغال زایی فراوان منتهی شود، اما در حال حاضر، با وجود ارزش و اهمیت فراوان آن، آنچنان که باید در بسیاری از کشورها جدی گرفته نمی شود.

در روزهای گذشته، سازمان بین المللی کار (ILO) در گزارشی که به مناسبت روز جهانی زن منتشر شد، اعلام کرد: در سالیان گذشته، همیشه خلاء قابل توجه و مهمی وجود داشته که می توان با انجام سرمایه گذاری های وسیع تر در حوزه های مراقبتی بخش بهداشت و درمان، اشتغال زایی چشمگیری را رقم زد.

این نهاد بین المللی همچنین اعلام کرد افزایش حجم و شتاب سرمایه گذاری ها در حوزه مراقبت می تواند برای ۳۰۰ میلیون نفر، شغل ایجاد کند.

استانداردهای تبیین شده سازمان بین المللی کار به ویژه در حوزه اشتغال زنان در بسیاری از کشورها رعایت نمی شود، این در حالی است که در تنظیم این استانداردها، به ایجاد توسعه پایدار توجه بسیار شده است.

به طور مثال، بخش هایی از قوانین سازمان کار به مراقبت های دوران کودکی نسل آینده با حمایت از مادران شاغل نیز بر می گردد.

بسیاری از زنان برای نگهداری از فرزندان خردسال خود ناچارند قید کار را بزنند و خود از کودکانشان مراقبت کنند.

برخی از دختران و زنان نیز برای نگهداری از پدر و مادر ناتوان خود، مجبور به ترک کار شده اند.

اگر مراکز مراقبتی بتوانند این مسئولیت را در ساعاتی از روز، از روی شانه زنان بردارند چه بسا این زنان بتوانند در عرصه های دیگر اقتصادی، موفقیت های بیشتری کسب کنند و راحت تر از پسِ هزینه های نگهداری والدین یا فرزندان خود برآیند.

این سازمان با تبیین برنامه هایی درصدد است مسیر توسعه پایدار را از طریق ایجاد عدالت و امنیت کاری برای زنان سریع تر بپیماید.

این سازمان از کشورها خواسته تا با سرمایه گذاری های وسیع در حوزه مراقبت، هم برای بخش وسیعی از زنان در سن کار، اشتغال زایی کنند و هم به بهبود سلامت جامعه کمک کنند. اقتصاد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 5 =