به گزارش کارآفرین نیوز؛ قانون، کارفرما را موظف کرده که حقوق و مزایای کارگران را طبق قانون کار بر اساس مصوبه شورای عالی کار، به طور کامل پرداخت نماید، اما گاهی برخی موارد مانند حق اولاد باعث ایجاد اختلاف میان کارگران و کارفرمایان می شود.
مهم ترین اختلاف این است که اغلب حق اولاد را به مردان شاغل می دهند و زنان شاغل را از دریافت آن مستثنا می کنند، در حالی که قانون، پرداخت حق اولاد را فارغ از جنسیت شاغلان، لحاظ نموده و باید هم به مردان و هم به زنان شاغل پرداخت شود، حتی اگر زن و شوهر در یک کارگاه نیز مشغول به کار باشند باز هم به هر دو نفر، حق اولاد تعلق می گیرد، چه رسد به اینکه در دو کارگاه، مشغول به کار باشند.
شرط اصلی برای دریافت حق اولاد، داشتن ۷۲۰ روز سابقه بیمه است به طوری که کارگران، چه زن و چه مرد، با داشتن ۷۲۰ روز سابقه بیمه، واجد شرایط دریافت حق اولاد می شوند.
از سوی دیگر، حق اولاد به فرزندانی تعلق می گیرد که زیر ۱۸ سال داشته باشند یا در حال تحصیل باشند یا دچار بیماری های خاص باشند و پرداخت حق اولاد، محدودیت ندارد و به همه فرزندان شاغلان کارگر، به هر تعداد که باشند، تعلق می گیرد.
علاوه بر اینها، در حالی که حق اولاد به فرزندان بالای ۱۸ سال که ازدواج نکرده اند، تعلق نمی گیرد، به دختران مجرد تعلق می گیرد.
همچنین زنانی که از همسر خود جدا شده اند و دارای فرزند می باشند، حق اولاد می گیرند.
از دیگر نکات در مورد حق اولاد این است که، مبلغ حق اولاد ارتباطی به سابقه بیمه ندارد و ثابت است و اگر شاغلان حقوق بالاتر از حداقل دستمزد داشته باشند، مبلغ بیشتری بابت حق اولاد دریافت نمی کنند و حق اولاد جزو مزایای با رقم ثابت است.
نحوه محاسبه حق اولاد نیز به اینگونه است که حق اولاد یک فرزند برابر است با سه برابر حقوق روزانه اعلامی وزارت کار که برای سال ۱۴۰۱ به میزان حدود ۴۱۸ هزار تومان خواهد شد.
نظر شما