به گزارش کارآفرین نیوز، یکی از مهم ترین نوع کلاهبرداری ها و سرقت اطلاعات توسط هکرها و سودجویان، تلاش برای دستیابی به اطلاعات بانکی افراد است.
مجرمان سایبری همواره در تلاش هستند تا به روش های گوناگون، به اطلاعات کلیدی حساب افراد براس سوء استفاده و برداشت های غیرمجاز دست یابند.
این تلاش ها گاهی از طریق تماس تلفنی با شهروندان و فریب آنها به صورت تخلیه اطلاعاتی صورت می گیرد و گاهی نیز از طریق اقدامات سایبری، ارسال پیامک و ... تلاش می شود تا اطلاعات مهم کارت های بانکی و حساب های شهروندان مورد سرق و دستبرد قرار گیرد.
پلیس فتا همواره در طول سال گزارش های متعددی از کشف اقدامات مجرمانه سودجویان ارائه می کند و نسبت به حفاظت از اطلاعات مربوط به حساب های بانکی، هشدار می دهد.
هشدار درباره لینکهای جعلی
در تازه ترین گزارش، سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا انتظامی کشور درباره کلاهبرداری مجرمان سایبری با انتشار لینک جعلی در قالب ارائه بسته اینترنت رایگان و برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان هشدار داد.
سرهنگ دوم حامد محمدی سپاسی با بیان اینکه مجرمان سایبری همواره روشهای مختلفی را برای اقدامات مجرمانه خود اعمال میکنند، گفت: یکی از شیوههای رایج کلاهبرداران سایبری ارسال پیامک جعلی با موضوعات مختلف برای شهروندان است.
وی گفت: اینترنت هدیه، شارژ ارزان و ... از جمله عناوینی است که مجرمان سایبری برای کلاهبرداری از شهروندان در قالب پیامهایی به گوشیهای همراه ارسال کرده و به دنبال جلب اعتماد آنان هستند. بنابراین لازم است شهروندان هنگام دریافت اینگونه پیامکها دقت و هوشیاری بیشتری داشته باشند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در حال حاضر با توجه به اتمام تعطیلات نوروزی و آغاز به کار مدارس و آموزش های آنلاین، این احتمال وجود دارد شاهد افزایش وقوع این نوع کلاهبرداری باشیم، ادامه داد : در این روش مجرمان سایبری با قرار دادن لینک جعلی در پیامکها و با انجام مهندسی اجتماعی، دانش آموزان را ترغیب میکنند تا بر روی لینک ارسالی کلیک کنند و پس از آن کاربر را به سمت صفحه مورد نظر خود هدایت میکنند.
از طریق موتورهای جستجو شارژ نخرید
سرهنگ سپاسی ادامه داد: پس از کلیک بر روی لینک جعلی، کاربر به درگاه پرداخت جعلی هدایت و اطلاعاتی بانکی وی شامل شماره کارت، رمز دوم، کد۲cvv، تاریخ انقضاء و ... به سرقت می رود و حساب وی در مدت زمان کوتاهی توسط کلاهبرداران خالی میشود.
وی نصب اپلیکیشن های جعلی را دیگر ترفند مجرمان دانست و گفت: در این روش بعد از مراجعه به لینک ارائه شده، از کاربر خواسته می شود جهت سهولت در انجام امور، اپلیکیشن مربوطه را نصب نماید.
سرهنگ سپاسی ادامه داد: پس از نصب اپلیکیشن مذکور مجوز دسترسی به گوشی تلفن همراه داده خواهد شد و در این زمان است که از فرد قربانی سوء استفاده خواهد شد.
این مقام انتظامی به کاربران توصیه کرد: در موتورهای جستجوگر به دنبال خرید شارژ و بسته اینترنت نباشید چرا که ممکن است پیشنهاد این موتورهای جستجوگر، سایتهای تقلبی و جعلی بوده و برای کلاهبرداری از شما طراحی شده باشند.
نظر شما