به گزارش کارآفرین نیوز، کاربران ارزهای دیجیتال فکر میکنند که آنان دارای کیف پولهایی با امنیت بالا هستند و به هیچ عنوان هک نمیشوند، اما اصولا امنیت کیف پولهای ارز دیجیتال ارتباط نسبتا مستقیمی با مباحث بدافزارها دارند که عدم آگاهی در این موضوع، میتواند برای خیلی از کاربران گران تمام شود.
بدافزارها (Malware) نرمافزارهای مخربی هستند که به قصد آسیب زدن یا سوءاستفاده از اطلاعات افراد بر روی رایانه یا تلفن همراه نصب میشود.
با نصب هر نرمافزار بر روی تلفن همراه، یکسری دسترسی از کاربر می خواهد. گالری، دوربین گوشی، میکروفن، مخاطبین و... همگی این ابزارها در تلفن همراه دارای یک کلید هستند که در واقع شما با دادن دسترسی به برنامه مورد نظر، اجازه نفوذ به این ابزارها را میدهید.
به طور مثال وقتی هکر یک اپلیکیشنی را طراحی کرده و شما نصب میکنید، هکر بسته به اون اپلیکیشنی که طراحی کرده یکسری دسترسی از گوشی کاربر می خواهد و چون بسیاری از مردم مطلع نیستند، به راحتی آن دسترسیها را در اختیار اپلیکیشن قرار میدهند.
مثلا در موقع نصب اینستاگرام، این برنامه از کاربران دسترسی به دوربین را خواستار است؛ زیرا وقتی بخواهید عکس یا فیلم بگیرد میبایست با دوربین شما فیلم بگیرد. همچنین از شما دسترسی به گالری، میکروفون و دیگر ابزارها را نیز می گیرد.
اپلیکیشنهایی وجود دارد که شبیه به اپلیکیشنهای معتبر است و توسط افراد سودجو یا همان مجرمان سایبری ساخته میشود و دسترسیهای حساسی را از گوشی کاربران میگیرد. مانند لیست تمامی مخاطبین، گالری و ...
با دادن این دسترسیها، هکرها بهروش دسترسی از راه دور و بدون اینکه کاربران اطلاع پیدا کنند میتوانند وارد دوربین گوشی آنها شده و فیلم بگیرند یا تصاویر شخصی افراد و شمارههای تلفن آنان را به سرقت ببرند.
طبق آمارهای جهانی، بیشترین علت هک کردن کارتهای بانکی افراد از این طریق و توسط همین بدافزارها صورت میگیرد.
این نکته در مورد کیف پولهای ارز دیجیتال مهم است که آدرس این کیف پولها مانند شماره کارت نیست که بتوان به سادگی حفظ کرد. بلکه آدرس کیف پول شامل یک متن خیلی بلند است و برای خرید نمیتوان آن را نوشت چون کار سختی است.
معمولا بیشتر کاربران برای کارهای خود نظیر خرید اینترنتی، این متن بلند را کپی کرده و به صرافی می دهند که با کپی کردن، این متن درون حافظه موقت گوشی میرود که در این روش نقش بدافزارها بهگونهای است که با توجه به دسترسی ای که به حافظه گوشی شما دارد، میتوانند این متن را تغییر داده و آدرس کیف پول هکر را به شما میدهند و در نتیجه به ارز شما دسترسی پیدا میکنند.
آیا این بدافزارها هر متنی که شما به آن می دهید را تغییر می دهند؟ پاسخ خیر است. روش تغییر دادن متن توسط بدافزارها، احتمال لو رفتن این برنامه را بالا می برد.
از طرفی آدرسهای کیف پول ارز دیجیتال از الگوریتم مشخصی تبعیت میکنند و مشخص است که روی چه شبکه ای هستند، به همین دلیل بدافزارها تشخیص میدهند که در میان مطالبی که کاربران روزانه بر روی گوشی کپی میکنند، کدام آدرس کیف پول است و فقط آن را تغییر میدهند.
ما در این خصوص چهار نکته را به شما آموزش میدهیم که رعایت آنها بسیار ضروریست:
۱- هر اپلیکیشنی را بدون اطلاع و آگاهی قبلی نصب نکنید و مجوز دسترسی ندهید، مخصوصا اپلیکیشنهایی که از طریق لینکهای تلگرام یا سایت های افراد ناشناس نصب میشوند.
۲- برای نصب اپلیکیشنهای معروف مانند اینستاگرام، واتسآپ و... از فروشگاههای اینترنتی معتبر (اپ استور و گوگل پلی) یا سایت اصلی آن اپلیکیشن اقدام نمایید.
۳- در موقع نصب اپلیکشنها به دسترسیهایی که میدهید، دقت کنید.
۴- در صورتی که اپلیکیشن مشکوکی بر روی تلفن همراه خود نصب کردید، میزان دسترسی آن برنامه بر گوشی خود را بررسی کنید. اگر دسترسی آن برنامه بیش از نیازش بوده، یا آن اپلیکشن را محدود کرده یا پاک نمایید.
نظر شما