به گزارش کارآفرین نیوز، اکوسیستم استارتاپی از افراد، استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان تشکیل شده که معمولاً در دانشگاهها حضور دارند.
این اکوسیستمها، در درون خود کارآفرینان، مربیان و سرمایهگذارانی داشته که با آموزش صحیح به دانشجویان و صاحبان ایده، زمینه راهاندازی یک پروژه استارت اپی فراهم میشود، در صورتی که این پروژه قابلیت بالایی داشته باشند، سرمایهگذاران نیز در آن مشارکت خواهند کرد.
بیتردید نقش اکوسیستم استارت اپی جهت حمایت از کارآفرینان بسیار مهم بوده و این اکوسیستمها از طریق جذب سرمایه، ارائه خدمات مشاورهای، حمایت از کارآفرینان شکستخورده، کمک به شبیهسازی و ... حمایتهای خود را از صاحبان ایده به عمل میآورند.
از سوی دیگر با توجه به ظرفیتهای اقتصادی کشور، استارتآپها نقش مهم و قابلتوجهی در عرصه کارآفرینی ایفا میکنند، البته به دلایل مختلف این شرکتهای نوپا با ریسکهای فراوانی مواجه هستند، بسیاری از آنها به سرعت شکست میخورند.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این بوده که هدف از اکوسیستمهای استارتآپی و کارآفرینی ایجاد شغل نبوده، بلکه هدفهای مختلفی دنبال میشود.
در واقع دولت با اکوسیستمهای استارتآپی به دنبال شغل و درنتیجه دریافت مالیات خواهد بود، علاوه بر این بانکها برای سودآوری، دانشگاهها برای تولید دانش و پشتیبانی مالی، شرکتهای بزرگ برای سودآوری بیشتر و عقب نماندن از بازار به دنبال اکوسیستمهای کارآفرینی هستند.
موارد تاثیرگذار در اکوسیستم استارتآپی
ساخت و توسعه یک اکوسیستم استارتآپی نیازمند تاثیرگذاری عوامل داخلی و خارجی است که باید به آن توجه کرد.
در نگاه اول اقتصاد مهمترین رکن توسعه و ساخت یک اکوسیستم استارت اپی است و در صورتی که شرایط اقتصادی کشور قابل قبول نباشد، علاوه بر نابودی استارتآپها باید شاهد نابودی اکوسیستم استارتآپی نیز بود، البته اقتصاد خود به تنها تعریف نمیشود و شرایط فعلی جهان بیانگر این است که اقتصاد در کنار روابط دیپلماتیک معنی پیدا میکند.
شاید به همین دلیل است که چین با وجود اختلافات گسترده با ایالات متحده از استارتآپها و اکوسیستمهای استارتآپی قوی برخوردار است.
موضوع بعدی به ریسکپذیری اکوسیستمهای استارتآپی مربوط میشود، معمولاً اکوسیستمهای تازه تاسیس سعی میکنند از ریسک دوری کنند، با این وجود، ریسک عنصر حیاتی برای توسعه یک اکوسیستم استارت اپی محسوب میشود و با ارائه دلایل و بررسی دقیق میتوان اکوسیستم خود را توسعه داد.
فارغ از دو مسئله گفته شده، نظارت نیز عنصر حیاتی برای توسعه اکوسیستمها محسوب میشود و نحوه مدیریت و نمایش اکوسیستم استارت اپی بسیار حائز اهمیت است.
از سوی دیگر، حمایتهای دولتی باید به صورت کاملاً برابر صورت گیرد و در صورتی که دولت از اکوسیستمی حمایت خاص داشته باشد، زمینه افول سایر اکوسیستمهای استارت اپی را فراهم خواهد کرد.
البته این نکته را نباید فراموش کرد، برخی از موضوعات به دلیل شرایط کشور از اهمیت بالایی برخوردار هستند، لذا حمایتها در آن حوزه بیشتر بود، با این وجود بحث حمایتی در حوزههای مشابه باید کاملاً یکسان باشد.
نظر شما