به گزارش کارآفرین نیوز، در روزهای اخیر، انتشار لیست بدهکاران بانکی، به سر تیتر خبرهای کشور تبدیل شده است. انتشار این اسامی به درخواست وزیر اقتصاد در پاییز سال گذشته از رئیسکل بانکی مرکزی مربوط میشود، سید احسان خاندوزی، در آن مقطع درخواست کرد هر سه ماه یکبار اسامی ابر بدهکاران بانکی در تارنمای بانکهای کشور درج شود.
البته علاوه بر انتشار اسامی، بانکها باید مبلغ تسهیلات و تعهدات، میزان بازپرداخت، مانده بدهی، نرخ سود و نوع تضامین را نیز در کنار اسامی درج نمایند.
در هفته اخیر بانکهای دولتی اقدام به انتشار اسامی ابر بدهکاران بانکی کردند که در طی آن مبلغ بدهی و نام ابر بدهکار اعلام شده است.
بر اساس اعلام نظر بانک مرکزی، اسامی ابر بدهکاران بانکی تا میانههای اردیبهشتماه تکمیل و سپس منتشر خواهد شد.
بنا بر اعلام وزیر اقتصاد، انتشار این اسامی سبب شده که برخی از این افراد اقدام به تسویه تسهیلات دریافتی نمایند، اما نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد، به نحوه اعتبارسنجی و پرداخت وام به این افراد مربوط میشود.
طبق اعلام هفته پیش مسئولان بانک مرکزی، بانک های خصوصی نیز در این هفته باید لیست ابربدهکاران کلان خود را منتشر نمایند.
پیمان مولوی، اقتصاددان و دبیرکل انجمن اقتصاددانان ایران در گفتوگو با کارآفرین نیوز، انتشار این اسامی را پسندیده دانست اما این امر را کافی ندانست.
وی در این خصوص گفت: با وجود اینکه انتشار این اسامی بسیار پسندیده است، اما آیا بررسی صورت گرفته که چرا با چنین پدیدهای مواجهیم و مسئولیت این قضیه با چه افرادی است؟ واکنش قوه قضائیه و دولت با مسببان این وضع چگونه است؟
به عقیده مولوی، شفافیت راهکار اصلی در خصوص وامهای پرداخت است. وی تاکید کرد: در صورتی که اعتبارسنجی به شکل کاملاً شفاف قابل مشاهده باشد، افکار عمومی قادر هستند به شکل دقیق وامهای پرداخت را دریابی نمایند.
وی ادامه داد: در واقع از آنجایی که شرکتها کاملاً شفاف بوده، پرداخت یا عدم پرداخت وام به شرکتها قابل توضیح بوده و به این صورت شاهد لیستهای عجیب ابربدهکاران بانکی نخواهیم بود.
دبیرکل انجمن اقتصاددانان ایران، در ادامه ریسک و تحریم را یکی از دلایل دیگر ابر بدهکار بودن عنوان کرد و گفت: از آنجایی که شرایط اقتصادی کشور نرمال نبوده، هرگونه تحریمی برای تولیدکننده معضلات بزرگی به همراه دارد، از آنجایی که بانکها وامهای سرمایه گردش را به صورت کوتاهمدت پرداخت مینمایند، لذا تحریم سبب میشود که تولیدکننده با مشکلات فراوان روبرو شده و بدهیهای وی تجمیع شود.
وی در انتها گفت: دولت باید شرایط برای تولیدکنندگان فراهم کند که وامهای پرداختی دارای بازپرداخت بلندمدت باشند، از سوی دیگر شرایط اقتصادی کشور نیز باید در حد نرمال و قابل پیشبینی باشد تا تولیدکنندگان با چنین معضلی مواجه نشوند.
نظر شما