به گزارش کارآفرین نیوز، در ده روز گذشته قیمت تمام مواد غذایی در سطح دنیا افزایش چشمگیری داشته است.
اوکراین به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان ذرت، گندم و روغن آفتابگردان در تجارت بین الملل شناخته شده است.
تا پیش از جنگ، حجم ماهانه صادرات غلات این کشور به ۵ میلیون تُن می رسید، اما این روزها و پس از حجم وسیع تخریب های زمین های کشاورزی و سیلوها، این میزان به کمتر از ۵۰۰ هزار تن کاهش یافته که ضرر هنگفت بیش از یک و نیم میلیارد دلاری برای این کشور در پی داشته است.
صادرات محصولات روسیه به عنوان بزرگترین صادرکننده گندم در جهان، هنوز تا حدودی ادامه دارد، اما ابهام در زمینه نحوه تحویل و پرداخت محموله های آتی، حل نشده باقی مانده است.
افزایش بیسابقه قیمت منابع غذایی
اخلال در جریان صادرات غلات و دانه های روغنی که منبع اصلی غذایی جمعیت جهان به حساب می آید و بخشی از آن برای خوراک دام استفاده می شود، نیز روز به روز گسترده تر می شود.
فائو؛ سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، افزایش قیمت مواد غذایی در ماه گذشته میلادی را بی سابقه توصیف کرد. پیش از آن، این سازمان میزان افزایش قیمت مواد غذایی را پیش از آغاز جنگ ۱۲.۶ درصد اعلام کرده بود.
پوتین؛ رییس جمهور روسیه در روزهای اخیر با تاکید بر نقش روسیه در زمینه معاملات جهانی کامودیتی های غذایی مانند گندم و ذرت هشدار داد: ادامه روند تحریم ها علیه روسیه موجب تداوم افزایش قیمت جهانی مواد غذایی و بروز بحران به ویژه در کشورهای کم درآمد و فقیر خواهد شد.
اما در خود روسیه نیز، راشاتودی هفته گذشته به نقل از آژانس آمار دولتی روسیه اعلام کرد که قیمت مواد غذایی در این کشور به شدت افزایش یافته به گونه ای که از سال ۲۰۱۵ تا کنون سابقه نداشته است.
رامیز الاکبروف؛ معاون نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام کرد ۹۵ درصد از جمعیت افغانستان در حال حاضر، غذای کافی ندارند و با وقوع جنگ در منطقه، اوضاع هر روز وخیم تر می شود.
به نظر می رسد بحران مواد غذایی در بسیاری از کشورها از جمله یمن و سودان نیز به فاجعه تبدیل خواهد شد.
گویی هر چه جهان به سال ۲۰۳۰ میلادی نزدیک می شود، نیل به هدف "حذف فقر و گرسنگی و ایجاد امنیت غذایی که از اهداف اصلی سازمان ملل متحد به شمار می آید بیش از پیش، دور از دسترس می نماید.
نظر شما