به گزارش کارآفرین نیوز، گلوبال سیتیزن (GC)؛ استارتاپ کارآفرینی است که در مدتی کوتاه، با پشتیبانی ها و جذب کمک های سرمایه گذاران بین المللی توانست شهروندان بسیاری را در کشورهای فقیر و در حال توسعه، به کسب درآمد قابل قبول برساند.
گلوبال سیتیزن (GC)؛ مبدع طرح فقرزدایی جهانی (GPP)، اکنون نهاد غیرانتفاعی بین المللی است که بر فرایند آموزش، کارآفرینی های پایدار و شتابدهی در حرکت به سمت پایان فقر فعالیت می کند.
هیو ایوانز (Hugh Evans)؛ نوجوان استرالیایی در سن ۱۴ سالگی به ناچار یک شب را در محلات فقیرنشین مانیل؛ پایتخت فیلیپین به صبح رساند و عمق فقر مردم را به چشم خود دید. مشاهده سطح زندگی میزبان، موجب شد انگیزه ای برای کمک به فقرا در وی ایجاد شود.
وی در سفر به آفریقای جنوبی در سال ۲۰۰۲ دریافت برای پایان دادن به فقر در جهان، همت و مشارکت جهانی لازم است و نمی توان به تنهایی تمام مردم را از فلاکت نجات داد. از سوی دیگر می دانست که ایجاد کسب و کار؛ پایدارترین شیوه پایان دادن به فقر است.
ایوانز معتقد است تمام ساکنان زمین به عنوان شهروند جهانی بدون در نظر گرفتن محل سکونت، حق بهره مندی از نعمتهای موجود در جهان دارند.
ایوانز، گلوبال سیتیزن را در سال ۲۰۰۸ در ملبورن استرالیا پایه گذاری کرد و هم اکنون دفاتر منطقه ای در لندن، برلین، تورنتو، نیویورک، لاگوس و ژوهانسبورگ دارد.
با تمرکز بر فقرزدایی در کشورهای فقیر و در حال توسعه، فعالیت های این سازمان به دو حوزه اصلی تفکیک شده است:
۱. آموزش، ایجاد ارتباط و حمایت مالی از افراد و پروژه هایی که به کسب درآمد فرد یا افراد و خروج از فقر مطلق منتهی می شود.
۲. افرادی را که تمایل به حمایت از پروژه های فقرزدایی دارند گرد هم می آورد تا به صورت متمرکز و موثر، بر پروژه های کارآفرینی و فقرزدایی سرمایه گذاری کنند.
به موازات کمپین "زندگی زیر خط"، این سازمان استارتاپی با راه اندازی پروژه چندرسانه ای به نام ۱ میلیارد و چهارصد میلیون دلیل (۱.۴BR) تلاش دارد تا دلایل و روش های متعدد حمایت از فقرا بازگو شود و بدین نحو، بتوان میزان حمایت های بین المللی را افزایش داد.
می توان گفت نام برنامه؛ اشاره ای به تعداد افرادی دارد که در هنگام آغاز برنامه پیش بینی می شد در فقر مطلق به سر می برند. این برنامه بر آن است تا با آگاهی بخشی به مردم، اثبات کند می توان با مشارکت جهانی، چهره فقر از جهان زدود.
نشان دادن شرایط زنده مانی در فقر مطلق، ارائه راهکارهایی برای تلاش فردی و جمعی به سوی پایان فقر، محدودیت های غلبه بر فقر مطلق و بسیاری اقدامات دیگر، از جمله تلاش های این برنامه برای فقرزدایی است.
این سازمان، علاوه بر آنکه آموزش را اصلی ترین راه فقرزدایی می داند، اصل سلامتی افراد بی بضاعت را نیز در دستور کار دارد، به گونه ای از جولای ۲۰۱۱، کمپین پایان فلج اطفال را در دنیا راه اندازی کرد. تا پایان اکتبر همان سال یعنی فقط چهار ماه پس از آغاز کمپین، بیش از ۴ هزار کودک واکسینه شدند.
تنها یک روز پس از اعلام این آمار، ۴ کشور و بنیاد بیل و ملیندا گیتس، ۱۱۸ میلیون دلار برای مشارکت در این طرح به این نهاد استارتاپی اختصاص دادند. تا سال ۲۰۲۱، بیش از ۱۱۸ میلیون کودک نیز از این طرح بهره مند شدند.
موفقیت جهانی
در سال ۲۰۱۷ گلوبال سیتیزن، نخستین گزارش حسابرسی و عملکرد خود را منتشر کرد که تحسین و توجه همگان را برانگیخت. شفافیت آمار، موجب سرازیر شدن سیل کمک های بین المللی برای آموزش و کارآفرینی پایدار با هدف فقرزدایی شد.
جولیا گیلارد؛ نخست وزیر سابق استرالیا نیز که پس از اتمام دوران نخست وزیری، مدیریت نهاد "مشارکت جهانی برای آموزش" را بر عهده دارد در سال ۲۰۱۸ برای جذب کمک ۳.۱ میلیارد دلاری برای تامین شرایط آموزش ۸۷۰ میلیون کودک در سطح جهان، به پلتفرم گلوبال سیتیزن متوسل شد.
این موفقیت؛ انگیزه ای شد برای تلاش های گسترده تر برای جلب مشارکت های جهانی بیشتر در مسیر توانمندسازی فقرا و ایجاد اشتغال.
در حال حاضر، گلوبال سیتیزن (GC) مسیر اهداف خود را در چارچوب برنامه توسعه پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل تعریف کرده است، به گونه ای که تلاش های بسیار هدفمندی را برای جلب سرمایه گذاری های کلان نهادها، دولت ها و نیکوکاران بین المللی آغاز کرده است.
میک شلدریک؛ مدیر سیاست های کلان این سازمان در گفتگو با رویترز اعلام کرد: کشورهای بسیار فقیر برای تامین دسترسی به آب سالم و مقابله با تغییرات اقلیمی، سالانه به ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی نیاز دارند.
این سازمان در حال حاضر، کمپین ۵ بخشی دیگری به موازات، در دستور کار دارد که تحت حمایت سازمان جهانی بهداشت (WHO) قرار گرفته است: پایان بخشی به کووید- ۱۹ با واکسیناسیون، ختم بحران گرسنگی، حمایت از آموزش همگانی در سراسر جهان، حفاظت از کره زمین و برقراری عدالت برای همه ساکنان کره زمین.
نظر شما