تحلیلگر مسائل اقتصادی تورم را معلول عوامل مختلفی دانست و گفت: برای عبور از تورم ۴۰ درصدی، باید به درمان علت‌های آن یعنی نقدینگی بالا، تولید پایین و رشد اقتصادی منفی توجه شود؛ بنابراین مهار رشد نقدینگی در کنار رونق تولید و دستیابی به رشد مثبت اقتصادی؛ موتورهای تورم‌زایی را خاموش خواهد کرد.

موتور تورم‌زایی باید خاموش شود

به گزارش کارآفرین نیوز، بررسی روند تاریخی تورم کشور حکایت از این دارد که میانگین تورم در دوره های مختلف بیش از ۲۰ درصد بوده و در سال‌های اخیر این نرخ به ۵۰ درصد نیز نزدیک شده بود.

در روزهای اخیر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، علت عدم رشد اقتصادی کشور و گرانی‌ها در سال‌های اخیر را تورم ۴۰ عنوان کرد و گفت: رشد تورم مهار شده و در ماه‌های آتی کمتر و کمتر خواهد شد، تا به‌ تدریج اقتصاد ملی از زیر آوار تورمی کمر راست کند.

البته رئیس‌جمهور در کنار گرانی، علت گرانی را عدم نظارت نیز عنوان کرد. وی در ادامه افزود: در زمینه اصلاح سیاست‌های پولی - مالی، و مبارزه با گران‌فروشی را با جدیت پیگیری خواهیم تا بتوانیم فشار گرانی بر معیشت مردم عزیز را به‌ تدریج کم و کمتر کنیم.

در اینباره مسعود دانشمند، کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با کارآفرین نیوز، صحبت‌های رئیس‌جمهور را تاکید کرد و گفت: با وجود اینکه این صحبت کاملاً صحیح است، اما تورم معلول بوده و باید علت تورم کشف و به‌ صورت ریشه‌ای درمان شود.

۳ عامل بروز تورم بالا در اقتصاد ایران

وی ادامه داد: در کشوری که نقدینگی در حال افزایش است، تولید وجود ندارد و رشد اقتصادی صفر است، تورم افزایش پیدا خواهد کرد.

به گفته دانشمند، میزان تولید ناخالص داخلی ایران کمتر از ۲۰۰ میلیارد دلار است، به بیانی تولید در کشور ما وجود ندارد و همین امر سبب می‌شود دولت نتواند از محل عوارض، مالیات و ... هزینه‌های خود را تامین نماید و به اجبار پول چاپ می‌کند.

تحلیلگر مسائل اقتصادی، راه‌حل کاهش تورم را این‌گونه عنوان کرد: در ابتدا باید مانع از رشد نقدینگی شد که در ماه‌های اخیر اتفاقات مثبتی در این زمینه رخ‌داده است. نقدینگی به هزینه‌های دولت مربوط به حقوق کارمندان مربوط بوده و برای تامین این هزینه، دولت باید از طریق فعالیت‌های اقتصادی درآمد کسب کند.

دانشمند درآمد دولت را وابسته به تولید دانست و گفت: وقتی تولید در کشور اندک است، در نتیجه پرداخت مالیات و عوارض نیز کم بوده و دولت قادر نخواهد بود هزینه‌های خود را از این مسیر تامین نماید.

تحلیلگر مسائل اقتصادی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن تایید صحبت‌های رئیس‌جمهور در خصوص اصلاح سیاست‌های پولی و مالی گفت: اصلاح سیاست‌های پولی مربوط به بانک مرکزی و سیستم بانکی کشور است.

وی ادامه داد: وقتی بانک مرکزی از استقلال برخوردار نباشد و نظام بانکی نیز درگیر دریافت تسهیلات معوق بماند، نمی‌توان انتظار اصلاح سیاست‌های پولی را داشت.

به گفته دانشمند، سیاست‌های مالی مربوط به بودجه است. وی تاکید کرد: بودجه‌ای که از ابتدا با کسری ده‌ها درصدی بسته می‌شود، در آن انضباط مالی وجود نخواهد داست و در نتیجه نمی‌توان انتظار اصلاح سیاست‌های مالی را داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =