اخلال در زنجیره تامین و افزایش قیمت در صنعت خودرو از جمله آسیب‌های ماندگار و طولانی مدت خودرو محسوب می‌شود.

لطمه جنگ به صنعت جهانی خودرو

به گزارش کارآفرین نیوز، هر روز بر آمار خسارات مستقیم و غیرمستقیم ناشی از جنگ اخیر در اروپای شرقی افزوده می شود. به جرات می توان گفت هیچ زنجیره تامین و صنعتی نیست که از این روند خسارت بار بدون آسیب گریخته باشد.

با تشدید حملات، بسیاری از کارخانجات خودروسازی واقع در اوکراین تخریب شدند یا با تعطیلی مواجه شده اند که در پی آن، معیشت شاغلان کارخانجاتی که قطعات کلیدی برای برخی از غول های صنعت خودرو مانند بی ام دبلیو (BMW)، مرسدس بنز و فولکس واگن تولید می کرده اند با مشکل مواجه شده است.

بحران فعلی در اروپای شرقی، کارخانجات مرتبط در سایر نقاط دنیا را که سرمنشا زنجیره تامین کامودیتی های موردنیاز آنها، روسیه یا اوکراین بوده اند نیز با خطر کاهش تولید یا تعطیلی مواجه ساخته است. قیمت ها که پیش از این، در دوران پاندمی نیز افزایش داشته، بار دیگر در شرایط آماده باش برای آغاز روند صعودی قرار گرفتند.

صنعت خودرو جهان

گرچه معدود کارخانه های مرتبط در اوکراین در بحبوحه جنگ نیز به کار خود ادامه دادند اما تعطیلی های موقت، موجب آسیب فراوان به این صنعت در جهان شده است.

با تشدید حملات و ابهام در زمان بازگشت کارخانجات به شرایط عادی، خودروسازان برای بازیابی توازن در زنجیره تامین خود ناچار شده اند جستجوهای خود را برای منابع تامین جدید با قیمت مناسب گسترش دهند.

حرکت افزایشی قیمت مواد اولیه و دستمزدها که از سال ۲۰۲۰ و با تداوم پاندمی آغاز شده بود با ادامه جنگ، بار دیگر بر سر راه صنعت خودرو، قد علم کرده است.

در ماه مارس، موسسه بین المللی آمار صنعت خودرو (S & P Global Mobility)، پیش بینی خود را از تولید نهایی این صنعت با کاهش ۲.۶ میلیونی در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ اعلام کرده بود که در بدترین حالت می تواند به کاهش ۴ میلیونی آمار تولید نیز منجر شود که بخش کوچکی از این کاهش، به وضعیت تجارت خودرو در روسیه و اوکراین برمی گردد که البته چندان قابل توجه نخواهد بود.

پیش بینی ها از بازدهی صنعت خودرو در اروپا نیز حدود ۹ درصد کاهش نشان می دهد که به معنای کاهش تولید حدود یک میلیون خودرو تفسیر شده است.

از سوی دیگر تاکنون روسیه؛ تامین کننده حدود ۴۰ درصد پالادیوم مصرفی صنعت خودرو و بخش اعظم نیکل مورد نیاز باتری خودروهای الکتریکی بوده است. بازار جهانی فلزات مانند فولاد و سایر ملزومات تولید خودرو نیز از این افزایش قیمت بی نصیب نمانده است.

جنگ اوکراین موجب شد بسیاری از ناظران و تحلیلگران جهانی صنعت خودرو، پیش بینی های رسمی خود را از وضعیت تجارت این صنعت در دو سال آینده متوقف کنند، زیرا آثار جنگ بر صنعت خودرو را تا مدتها، ماندگار و بازگشت به شرایط تولید پیش از جنگ را تقریبا غیرممکن می دانند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =