شرکت‌های دانش‌بنیان با ویژگی‌های خاص خود به‌ عنوان موتور محرک اقتصاد شناخته می‌شوند و نقش حیاتی در توسعه اقتصاد دانش محور ایفا می‌کنند.

ویژگی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان را بشناسید

به گزارش کارآفرین نیوز، در سال ۱۳۹۶ آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان به تصویب هیات وزیران رسید، بر این‌ اساس شرکت دانش‌بنیان، موسسه خصوصی یا تعاونی بوده که به‌ منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاددانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان و بر اساس معیارهای مورد نظر این آئین‌نامه، به تایید کارگروه می‌رسد.

همچنین می‌توان گفت شرکتی که علاوه بر این که خود دانش را می‌شناسد، آن را به‌ خوبی به کار گرفته و از طریق آن نوآوری ایجاد می‌کند، شرکت دانش‌بنیان است.

ویژگی شرکت‌های دانش‌بنیان

خلق ایده جدید را می‌توان یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های شرکت دانش‌بنیان عنوان کرد و به این منظور باید محیط مناسبی برای انجام فعالیت‌های پژوهشی فراهم شود، البته باید حق مالکیت معنوی ایده نیز در بستر قانون در نظر گرفته شود.

دانش بنیان

به‌ طور کلی ابداع روش‌های جدید جهت تولید محصولات تجاری فناورانه، بهبود در تولیدات موجود و کاربرد دانش و فناوری‌های نوین به‌ عنوان خلق ایده جدید شناخته می‌شود.

مهندسی معکوس و تولید محصولات مشابه را نمی‌توان خلق ایده جدید دانست و این نکته را باید در نظر گرفت که ایده جدید باید کاملاً منحصر به‌ فرد بوده و نمونه مشابه آن وجود نداشته باشد.

پایداری در مقابل تحولات جهانی به‌ عنوان دیگر ویژگی شرکت‌های دانش‌بنیان شناخته می‌شود. در واقع پایه و اساس شرکت دانش‌بنیان یک فناوری و دانش نوین است و مهم‌ترین ویژگی این دانش و فناوری جدید مقاومت در مقابل تغییرپذیری محسوب می‌شود.

در شرکت‌های دانش‌بنیان منبع اصلی تولید، سرمایه‌ای از نوع غیرمادی محسوب می‌شود. این در حالی است که در شرکت‌های تجاری سرمایه نقدی و غیرنقدی رکن اصلی محسوب می‌شود، اما در شرکت‌های دانش‌بنیان طرح‌های صنعتی، فناوری‌های نوین، حق اختراع، دانش فنی، نرم‌افزار و ... سرمایه اصلی در نظر گرفته می‌شود.

از سوی دیگر برخلاف دیگر شرکت‌ها، دانش‌بنیان بودجه کلانی برای تحقیق و توسعه اختصاص می‌دهند و نیروی کار متخصص و ماهر از اولویت‌های اصلی آنها محسوب می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =