به گزارش کارآفرین نیوز، با وجود اینکه اطلاعات دقیقی از حجم معاملات ایرانیان در حوزه رمزارز در دسترس نیست، اما تحلیلها حکایت از این دارد که حجم این بازار در کشور روزانه در حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است و تا به امروز بیش از ۱۲ میلیون نفر در این بازار به خرید و فروش ارزهای دیجیتالی پرداخته اند.
بررسیهای کارآفرین نیوز، حکایت از این دارد که در یکی از بزرگترین صرافیهای رمزارز کشور حدود ۳ میلیون نفر احراز هویت شدهاند و این صرافی رمزارز روزانه بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان حجم معامله را ثبت مینماید و برای صرافیهای دیگر نیز میتوان این ارقام را متصور شد.
فارغ از بحث صرافیهای داخلی، بسیاری از کاربران قدیمی و حرفهای بازار در صرافیهای بینالمللی مشغول به فعالیت هستند و حجم معامله ۱۰ هزار میلیارد تومانی دور از تصور نیست.
اما نکتهای که باید به آن توجه کرد این بوده که چرا مردم علاقهمند به سرمایهگذاری در این بازار هستند؟
نکته اول به رشد قیمت ارزهای دیجیتالی در سالهای اخیر مربوط میشود. بیتکوین از سال ۲۰۰۹ و زمان رونمایی خود تا به امروز از یک کالای بیارزش به سطح قیمتی ۴۰ هزار دلار افزایش پیدا کرده است و نمونه آن را برای هیچ بازار سرمایهگذاری نمیتوان مشاهده کرد.
از سوی دیگر روزانه ارزهای دیجیتالی متعددی در بازار شکل میگیرند و سازندگان این توکنها با تبلیغات گسترده به دنبال معرفی ارز دیجیتالی خود هستند و این امر سبب شده که یکی از کلیدواژههای پُرکاربرد در دنیای نت به ارزهای دیجیتالی اختصاص یابد.
مسئله بعد به بحث نوسانگیری رمزارزها مربوط میشود. بورس نمونهای از بازارهایی هست که با نوسانگیری در آن میتوان درآمد قابل قبولی کسب کرد، اما نوسان بورس حتی در سطح بینالملل هم محدود است اما در ارزهای دیجیتالی محدودیتی وجود نداشته و شاهد رشد شارپی و سقوط عجیب یک توکن هستیم، همین امر سبب میشود افراد خبره بازار رمزارز درآمدهای قابلملاحظهای کسب نمایند.
از طرفی بورس کشور در سالیان گذشته تحت دستوری بودن و دخالت دولت گذشته، بازدهی ضعیفی را ثبت کرده و در شرایط تورمی ایران که هر لحظه از ارزش پول کشور کاسته میشود، سرمایهگذاری در حوزه رمزارز موردتوجه مردم قرار گرفت.
البته سود و زیان در بازار ارزهای دیجیتالی تابع قوانین خاصی نبوده و به دلیل ماهیت خاص این بازار افرادی که با الفبای این بازار آشنا نبوده باشند، سرمایه خود را از دست رفته خواهند دید.
از سوی دیگر در سایه عدم قانون در این حوزه کلاه برداری های گسترده نیز در کشور شکل گرفته و به دلیل ضعف در اطلاعرسانی پروندههای متعددی قضائی در این زمینه تشکیل شده است.
ایردراپ، دامپ، ترید، ماینینگ، استخر استخراج، اسپات، توکن، میم کوین، شت کوین، قرارداد فیوچرز، حساب اسپات، حساب مارجین و ... تنها بخش کوچکی از اصطلاحات بازار کرپتو محسوب میشود.
حضور ۱۲ میلیونی ایرانیان در این فضا فرصت مناسبی برای دولت ایجاد کرده که باید از آن بهره ببرد. در گام اول دولت و مجلس باید قوانین بازار کرپیتو، بلاکچین، متاورس و مواردی از این دست را با همکاری با خبرگان این حوزه به تصویب برسانند.
البته این قوانین باید به شکل دقیق به اجرا برسد و به مانند سایر قوانین کشور، مشمول فراموشی و ترک فعل افراد نشود.
از سوی دیگر برای کاهش کلاه برداری در بازار کریپتو، صرافیهای رسمی داخلی معرفی شوند تا مردم با آسودگی بیشتری در این فضا حضور داشته باشند.
نکته بعدی به آموزش در سطوح مختلف مربوط میشود، صداوسیما به عنوان بال اصلی ارتباط با مردم در کنار سایتهای خبری و روزنامهها، در کنار معرفی این بازار، خطرات احتمالی را نیز به مردم اعلام نمایند.
قوه قضائیه، شعبه ویژهای جهت رسیدگی به جرایم این حوزه در نظر گیرد و پیش از آغاز رسیدگی به پروندههای بازار کریپتو، قضات با آموزشهای جامع با این بازار آشنا شوند.
سایتهای بزرگ خرید و فروش کالای کشور شرایطی را مهیا سازند تا افراد بتوانند کالایی مورد نظر خود را با بهرهگیری از ارزهای دیجیتالی نیز خریداری نمایند، البته در صورتی که بانک مرکزی سریعتر رمز ریال را معرفی نمایند، این امکان باید برای ارز دیجیتالی رسمی کشور فراهم شود.
در نهایت دولت با دریافت مالیات از صرافیهای رسمی، پایه مالیاتی جدیدی تعریف کرده و درآمدهای مالیاتی خود را افزایش دهد.
کارآفرین نیوز در گفتوگو با تحلیلگران خبره بازار رمزارز موضوعات مختلف این بازار را مورد بررسی قرار داد و کارشناسان پاسخهایی زیر را ارائه دادند.
- بازار کرپیتو حدود ۱۳ سال عمر دارد و به عنوان یک بازار جدید، فضای بسیار وسیعی برای گسترش دارد، البته به لطف فضای مجازی بسیاری از افراد وارد این حوزه شدهاند، اما همچنان این بازار دارای فرصتهای بزرگی برای رشد است.
- این بازار فعلاً به دلیل غیرمتمرکز بودن جذابیت خاصی دارد و در حال حاضر قانونی در حوزه ارزهای دیجتالی وجود ندارد و به طبع اگر قانونی در این زمینه وضع شد، بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
- هرجایی که سودهای غیرمعمولی در کنار اصرار بسیار بالایی برای خرید یک کوین یا توکن خاصی مشاهده شود، آن پروژه کلاهبرداری است و افراد به دلیل طمع گرفتار این پروژهها میشوند، این در حالی است که باید به توصیهها در این زمینه توجه شود.
- همیشه سرمایهگذاری معقول مفید است، با این وجود وقتی افراد بدون شناخت دقیق وارد یک بازار شده و پس از مدتی متضرر میشوند، افراد باید این نکته را در نظر بگیرند که سرمایه اضافی خود را وارد این حوزه نمایند، به عبارتی فروش خانه یا منزل به سبب حضور در هر بازاری اشتباه است، مگر فردی خانه اضافهای داشته باشد، البته قبل از حضور در این بازار آموزش لازم را کسب کرده باشد و در یک بازه زمانی کوتاه با سرمایه اندک، سود و زیان خود از این بازار را مورد آزمایش قرار دهد.
نظر شما