به گزارش کارآفرین نیوز؛ در حالی که سبد معیشت تعیین شده برای سال ۱۴۰۱ به حدود ۹ میلیون تومان می رسد، افزایش ۵۷.۴ درصدی حداقل دستمزد کارگران که آن را به حدود ۶ میلیون تومان می رساند، باعث انتقادات کارفرمایان و هجمه به این میزان افزایش شد تا جایی که برخی از کارفرمایان در واکنشی شبیه دلسوزانه، افزایش ۵۷.۴ درصدی دستمزد کارگران را عامل اخراج آنها عنوان کردند.
به غیر از تلاش برای کاهش میزان افزایش حداقل دستمزد کارگران، اخیرا نیز شایعاتی ایجاد شد که با فشار سازمان تامین اجتماعی برای کاهش میزان افزایش دستمزد بازنشستگان در سایر سطوح، شورای عالی کار جلساتی را برای کاهش ۳۸ درصدی افزایش سایر سطوح دستمزدی کارگران برگزار نموده که نهایتا با فشار نمایندگان کارگری در شورای عالی کار به نتیجه نرسید.
اما حجت اله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش روز جهانی کار و کارگر با تاکید بر اینکه افزایش دستمزد کارگران بر اخراج کارگران تاثیری نداشته و باعث تورم نمی شود، گفت: در فروردین امسال، تقاضا برای بیمه بیکاری ۳۸ درصد کمتر از پارسال بوده و این یعنی افزایش حقوق کارگران، تاثیری بر تعدیل نیرو نداشته است.
وی ادامه داد: با افزایش دستمزد، انگیزه نیروی کار افزایش می یابد و بهره وری نیروی کار بیشتر میشود و در نتیجه کارفرما تمایل بیشتری برای حفظ آن نیرو خواهد داشت.
عبدالملکی با اشاره به اینکه قدرت خرید جامعه کارگری در سال ۱۴۰۱ افزایش مییابد، گفت: افزایش حقوق کارگران باعث تورم نمیشود، زیرا مارپیچ دستمزد-تورم در ایران رد شده و اثبات نشده که در اقتصاد ایران افزایش دستمزد باعث افزایش تورم می شود.
وزیر کار، عوامل اصلی تورم در اقتصاد ایران را رشد نقدینگی، نوسانات بازار ارز، تورم وارداتی ناشی از افزایش قیمتهای جهانی و بی انضباطی در داخل و خارج دولت خواند و تاکید کرد که اینها ارتباطی به افزایش حقوق کارگر ندارد.
نظر شما