به گزارش کارآفرین نیوز، محمدرضا فرزین با اشاره به اینکه دهک بندی های جمعیتی از ۱۰ سال قبل شروع شده بود و قرار بود تا به گروههای پُردرآمد یارانه پرداخت نشود، اما شناسایی این گروه ها دشوار بود، افزود: طبق مطالعات صورت گرفته، نرخ تورم ناشی از اجرای طرح اصلاح یارانه ها، کمتر از ۱۰ درصد خواهد بود. البته در برخی موارد ۷.۸ تا ۸.۱ درصد نیز اعلام شده است.
رئیس شورای هماهنگی بانکهای دولتی گفت: طبق ظرفیت سامانه رفاهی، ۴ راهکار برای شناسایی وضعیت افراد پیش بینی شده که شامل گروه های حقوق بگیر ثابت، حقوق بگیران دولت یا تامین اجتماعی، بر اساس میزان ارزش خودرو، میزان خرید از سیستم شاپرک و همچنین حساب بانکی است.
وی اظهارداشت: از مجموع جمعیت ۸۵.۳ میلیون نفری کشور، ۷۸ میلیون نفر یارانه ماهانه و معیشتی دریافت میکنند و دهم دهک از دریافت یارانه حذف شده اند.
فرزین تعداد افرادی که یارانه جدید را دریافت کرده اند ۷۲ میلیون نفر اعلام کرد و افزود: در صورتی که ۹ دهک کامل می خواستند یارانه دریافت کنند، باید به حدود ۷۷ میلیون نفر یارانه پرداخت می شد.
اطلاعات ۷۸ میلیون متقاضی یارانه در دسترس است
رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی، بیان داشت: در حال حاضر اطلاعات مربوط به ۷۸ میلیون نفر ایرانی که متقاضی یارانه بودند را از کل ۸۵ میلیون نفر را در اختیار داریم. همچنین تعداد افرادی که یارانه معیشتی دریافت کردند ۶۴ میلیون نفر و دریافت کنندگان یارانه نقدی نیز ۷۸ میلیون نفر بوده اند.
وی از اختصاص ۵۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی به کالاهای اساسی در سال های اخیر خبر داد و تصریح کرد: مجموع ارز ترجیحی پرداخت شده نیز ۷۰ میلیارد دلار بوده است.
به گفته فرزین، تفاوت ارز نیمایی و ترجیحی در سال ۳۲۰ هزار میلیارد تومان می شود که دولت قصد دارد روش پرداخت را از حلقه اول (واردکننده) به حلقه آخر (مصرف کننده)، تغییر دهد.
رئیس شورای هماهنگی بانکی های دولتی اظهارداشت: طی سال گذشته دهک اول در مناطق شهری ۲۳ میلیون تومان هزینه سالانه داشت که اگر بر اساس یارانه پرداخت شده حساب کنیم، مبلغ یارانه ۴۰ درصد هزینه آنها را پوشش میداد. یارانه قرار است ضریب جینی را کاهش دهد و به دهکهای کم درآمد بیشتر برسد.
مبلغ یارانه سالهای بعد در بودجه مشخص میشود
وی عنوان کرد: همچنین اگر تورم ۴۰ درصد را در نظر بگیریم مجموع هزینه خانوار روستایی در سال ۱۲ میلیون تومان است که یارانه آنها ۶۰ درصد هزینه خانوار را جبران میکند و دهکهای پایین از یارانهها بهرهمندی بیشتری خواهند داشت.
فرزین در مورد اینکه کمک معیشتی چقدر تورم ایجاد میکند؟ اظهار داشت: در روستاها ۶۰ درصد هزینه خانوار را کمک معیشتی تشکیل میدهد و قرار نیست یک طرح کل مسائل کشور را حل کند.
وی در مورد منابع کمک معیشتی گفت: بر اساس قانون بودجه، مبلغ یارانه مشخص شده و برای سالهای آینده باید در قانون بودجه مشخص شود.
نظر شما