به گزارش کارآفرین نیوز؛ در مورد ریزش شدید قیمت ها در بازار کریپتو برخی معتقدند، بیش از ۵۵ درصد نقدینگی موجود در بازار کریپتو متعلق به اشخاص یا سازمانهای آمریکائی است، با سقوط قیمتها، عملا نقدینگی زیادی از جامعه آمریکا سوخت شد و این یکی از عوامل کاهش تورم در یک کشور است.
این در حالی است که نقدینگی به معنای پول موجود در جیب مردم نیست. بر این اساس، "سوزاندن نقدینگی" تحلیل دقیقی نیست و داستانی است که فقط یک افسانه عوامانه ناشی از سوءادراک اقتصاد است و نه یک واقعیت اقتصادی.
اما برخی نیز استدلال می کنند که با نوسان زیادی که در بازار کریپتو به وجود آمد، عملا اعتماد خیلی از مردم دنیا به بیتکوین و حتی استیبلکوین ها از بین رفت و دلار آمریکا که تحت تاثیر اسم بیتکوین، رو به ضعف گذاشته بود دوباره به عنوان قابل اعتمادترین ارز مطرح شد.
در این مورد باید گفت، برای هر آنچه حباب داشت و حباب ترکید، به دنبال مقصر نگردیم! کمی به اشتباهات خودمان فکر کنیم. دلار در برابر بیتکوین دچار ضعف نبوده که حالا قدرت پیدا کند.
عده ای دیگر، دلیلی که برای ریزش قیمت ها می آورند این است که طرح های فروش نفت و گاز با بیتکوین و سایر آلتکوین ها، عملا مسکوت ماند و هیچ دولتی دیگر جرات نمیکند از دلار آمریکا به بیتکوین مهاجرت کند.
در برابر این استدلال باید به این نکته توجه داشت که بیتکوین در برابر دلار ذاتا بیثبات و حبابی بود و هست، لذا به جای توجه به این نوع استدلال ها، بهتر است اشتباه خود را در محاسبه کشف کنیم!
اما برخی از دیگر افراد معتقدند که با قوی شدن دلار، طلا نیز ضعیف شد و ذخایر عظیم طلای چین و روسیه، مقداری از ارزش خود را از دست دادند.
این در حالی است که ذخایر طلای چین و روسیه در برابر ذخایر طلای آمریکا و کشورهای غربی از قبل هم چندان قدرت فراتری نداشته اند، ضمن اینکه واژگونی بازار رمزسفتهها و حتی افزایش نرخ بهره صرفا اثر نزولی موقت بر بازار طلا دارد.
و در نهایت برخی نیز درباره کاهش قیمت ها می گویند کشوری که با قدرت اقتصادی آمریکا طبیعی است به تماشای تسلط ارزی غیر از دلار آمریکایی بر جهان نخواهد نشست.
در این باره باید توجه داشت که قدرت دلار در اقتصاد علت دیگری دارد. یک علت دیرپا، اگرچه روزی، دلار از این هژمونی عقب خواهد نشست و آن روز بالاخره خواهد آمد.
نظر شما