اگرچه صندوق بین‌المللی پول در مورد استفاده از ارزهای مجازی از جمله بیت‌کوین بارها هشدار داد و خواستار تصویب قوانین بیشتری برای حفاظت از مصرف‌کنندگان شد و تاکید کرد کریپتویی شدن‌، ثبات مالی بازارها را تهدید می‌کند و برخی کشورها مانند چین و هند نیز بیت‌کوین را ممنوع کردند، اما السالوادور به عنوان اولین کشور در دنیا اعلام کرد که بیت کوین را به صورت رسمی و قانونی می‌پذیرد. اما اکنون با کاهش ارزش ارزهای مجازی، السالوادور، زیان زیادی از این تصمیم دیده است.

زیان سنگین السالوادور در بیت‌کوین

به گزارش کارآفرین نیوز؛ ارزش دارائی‌های دیجیتال دولت السالوادور به رییس جمهوری ابوکیله، بیش از یک سوم کاهش یافته است.

این کشور آمریکای مرکزی، پیشگام پذیرش بیت‌کوین به عنوان یک ارز قانونی بود و طرح‌هایی برای استخراج کریپتو با انرژی آتشفشان اجرا کرد و اخیرا هم قصد داشت اوراق قرضه مرتبط با این بازار را منتشر کند.

بیت‌کوین از زمانی که السالوادور آن را قانونی کرد ۴۵ درصد افت قیمت داشته و ارزش بازار آن نصف شده است. به دنبال آن، بدهی‌های این دولت از ۱۹ میلیارد دلار به ۲۴ میلیارد دلار افزایش یافته به طوری که نه‌ تنها بیت‌کوین برای السالوادور به راه حل تبدیل نشد بلکه خود تبدیل به یک مشکل شده است.

بوکله رییس جمهور السالوادور ۱۰۴ میلیون دلار برای خرید ۲۳۰۱ بیت‌کوین هزینه‌ کرد که‌ اکنون فقط ۶۷ میلیون دلار ارزش دارد. این در حالی است‌ که دولت او باید ۸۰۰ میلیون دلار اوراق قرضه به همراه ۳۲۹ میلیون دلار سود این اوراق را تسویه کند. صندوق بین المللی پول توصیه کرده السالوادور به طور کلی بیت‌کوین را کنار بگذارد.

بیت کوین

در دیگر سو، نارندرا مودی نخست وزیر هند عقیده دارد ارزهایی مانند بیت‌کوین در نهایت در اختیار افراد بی‌صلاحیت قرار می‌گیرند و جوانان را فاسد خواهد کرد.

نخست‌وزیر هند اعلام کرده بود کشورها باید کنار هم درمورد ارزهای مجازی مثل بیت‌کوین همکاری کنند و اطمینان دهند این ارزها در نهایت در دست افراد بی‌صلاحیت قرار نمی‌گیرند.

بانک مرکزی هند نیز ضمن ابراز نگرانی در مورد ارزهای مجازی خصوصی مثل بیت‌کوین و اتریوم اعلام کرد در حال کار بر روی ارز دیجیتال خود است و تا پایان سال جاری میلادی آن را منتشر می‌کند.

چین در ماه سپتامبر (شهریور) استفاده از بیت‌کوین را ممنوع و تجارت تمام انواع ارزهای مجازی را در کشور غیرقانونی اعلام کرده بود.

اما السالوادور بیت‌کوین را در کنار دلار آمریکا، یک ارز قانونی اعلام و تسهیلات استخراج آن را با استفاده از انرژی گرمایشی آتش‌فشان‌ها فراهم کرده‌ است.

بیت کوین

پیش از این، دنیل مانیور (Daniel Munevar)؛ تحلیلگر ارشد اقتصادی و معاون وزیر اسبق اقتصاد یونان گفته بود که اعلام پذیرش قانونی بیت کوین در السالوادور می تواند منجر به از بین رفتن ذخایر ارزی این کشور شود.

مانیور همچنین هشدار داده بود: "دولت السالوادور تصور می کند می تواند با سوار شدن بر موج قیمت، نوسانات کوتاه مدت قیمت بیت کوین را کنترل کند و از افزایش پیش بینی شده نرخ برابری بیت کوین با دلار به درآمد هنگفت دست یابد.

در حالی که مردم السالوادور، سطح مالی قوی ندارند که بتوانند از این نوسانات، استفاده کنند، بنابراین به سمت تبدیل دارایی بیت کوین خود به دلار می روند."

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =