به گزارش کارآفرین نیوز؛ هنوز فراموش نشده که بازار بورس ایران چگونه سرمایه میلیون ها ایرانی را به باد داد که این بار سرمایه گذاری بخش زیادی از ایرانیان بالاخص جوانان در بازار کریپتو، باعث شده که با کاهش قیمت های جهانی در معرض نابودی سرمایه خود قرار بگیرند.
هفته گذشته، بیل گیتس در ادامه اظهارات خود درباره نوسان پذیری و غیرمتمرکز بودن بازار کریپتو، بار دیگر بر عدم سرمایهگذاری بر رمزارزها تاکید کرد و به نوع جالب توجهی گفت: اگر میزان سرمایه شما از ایلان ماسک کمتر است، مراقب سرمایه خود در بازار کریپتو باشید.
در واقع، بیل گیتس می خواست بگوید برای اینکه مجبور نشوید شب ها را در خیابان بخوابید بهتر است برای سرمایه گذاری در بازار پُر ابهام کریپتو، محافظه کار باشید و از این سرمایه گذاری که ریسک آن، بیشتر شبیه قمار است، پرهیز نمایید.
کاهش قیمت بیتکوین و دلارهای از دست رفته
قیمت بیت کوین که به نوعی رهبر ارزهای دیجیتال است به کانال ۲۸ هزار دلار وارد شده و هنوز هم در سراشیبی قرار دارد. اگرچه با حجم بازار ۵۵۰ میلیارد دلاری هنوز در صدر ارزهای دیجیتال قرار دارد. پس از بیت کوین، تتریوم و اتر قرار دارند که اتریوم نیز مانند بیت کوین روند کاهشی اما تتر، روند افزایشی بسیار کمی دارد. ارزش بازار جهانی رمزارزها در حال حاضر ۱.۲ تریلیون دلار است که ۰.۷ درصد افت را نسبت به روز گذشته نشان میدهد.
این روند کاهشی در حالی است که تحلیلگر کریپتو کوانت معتقد است ارزش واقعی بیت کوین کمتر از قیمت کنونی آن است و چشم انداز آن ناامیدکننده است تا جایی که پیشبینیهای مختلفی در رابطه با کف قیمت بیت کوین وجود دارد و برخی معتقدند قیمت بیت کوین تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ دلار کاهش خواهد یافت.
شواهد نشان می دهد نگرانی فعالان بازار ارزهای دیجیتال از آینده قیمت ها چندان بی دلیل نیست و افت قیمت بیت کوین به کانال ۲۸۰۰۰ دلار هم دوباره باعث ایجاد ترس در این بازار شده است.
علاوه بر این، خبر بدی که اخیرا درمورد ارزهای دیجیتال منتشر شده، کاهش علاقه مردم به بیت کوین است. آمار ارائه شده توسط گوگل ترندز نشان می دهد با فاصله گرفتن بیت کوین از سطوح تاریخی، امسال علاقه مردم به این ارز کاهش پیدا کرده و میزان جستجوها برای این ارز دیجیتال به سطوح اواسط سال ۲۰۲۰ رسیده است.
راهکاری برای خالیفروشی وجود دارد؟
اما این اتفاقات در شرایطی است که علی زنجانی مدیر خانه بلاکچین ایران از درگیری ۱۲.۵ میلیون نفر ایرانی در بازار کریپتو با گردش مالی ۷ هزار میلیارد تومانی خبر می دهد. بیت کوین در ایران به صورت رسمی هنوز قانونی نیست، اما استفاده از بیت کوین در کشور جرم هم نیست.
در واقع استخراج بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری در ایران قانونی است اما باید برای انجام آن از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز دریافت شود. استخراج ارزهای دیجیتال در ایران بدون مجوز، غیر مجاز اعلام شده است.
واقعیت آن است که هنوز مشخص نیست در ایران، علاقمندان به این بازار، مجاز به خرید و نگهداری چه نوعی از ارزهای دیجیتال هستند؟ یا هنگام خرید ارزهای دیجیتال چه مدارکی باید ارائه دهند و مبنای قانونی آنها چیست؟ یا اینکه مقررات تخصیص مالیات به ارزهای دیجیتال در کشور چگونه است؟
اگرچه جهان کریپتو یک جهان آزاد است که هرچیزی در آن ممکن است، حتی سودهای نجومی و غیرقابلباوری، اما به همان میزان نیز ضررهای نجومی امکانپذیر است.
بر این اساس، عده ای که تصور میکردند این ارزها وسیلهای برای تولید سود بیحساب هستند و اگر مهارت ترید را کسب کنند، میتوانند به یک درآمد منفعل مادامالعمر برسند؛ اکنون ضرر را تجربه میکنند.
اصولا سرمایه گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال دارای ریسک بالایی است و سرمایهگذاری اشتباه به راحتی میتواند منجر به از بین رفتن سرمایه شود و این اتفاق بارها برای ارزهای مختلف در چند سال گذشته رخ داده است.
هر چند وجود تورم دو رقمی در ایران باعث شده که عده ای برای حفظ سرمایه خود وارد بازار کریپتو شوند، ولی عدم شفافیت بازار ارزهای دیجیتال و عدم امکان پیش بینی شرایط آن، باعث شده که سرمایه ایرانیان در این بازار با تهدید مواجه باشد.
در تحقیقی که سال گذشته در نشست اتاق بازرگانی اعلام شد، ۷۷ درصد از دارندگان رمز ارز، اعلام کردهاند که به قصد سرمایهگذاری و حفظ ارزش پول وارد این بازار شدهاند، ۱۵ درصد سرمایهگذاری در این بازار را شغل و حرفه خود برشمردهاند، ۳ درصد بهدلیل حمایت از تکنولوژی، ۳ درصد به دلیل کنجکاوی و سرگرمی، یک درصد به دلیل جابهجایی بینالمللی پول و یک درصد دیگر نیز برای پرداخت و خرید وارد این بازار شدهاند.
به گفته برخی کارشناسان، ریسک مبادله رمزارزها چنان زیاد است که هیچ یک از ارکان بخش خصوصی نیز نمیتواند این ریسک را بپذیرد تا جایی که در حال حاضر خالیفروشی افزایش یافته و در مقابل این مسئله، چه راهکاری می توان داشت؟
نظر شما